ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
5-10-2019

Βασίλης Κοντογουλίδης «Η Επιστροφή»

Παρουσίαση βιβλίου στη Δημοτική βιβλιοθήκη Θέρμης

Βασίλης Κοντογουλίδης «Η Επιστροφή»

Το νέο του βιβλίο με τίτλο «Η Επιστροφή» παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Βασίλης Κοντογουλίδης την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019, στις 19:30. στη Δημοτική βιβλιοθήκη Θέρμης.

Για το βιβλίο που κυκλοφόρησε πρόσφατα από το εκδοτικό οίκο “Μπαρμπουνάκη” θα μιλήσει ο δημοσιογράφος Τάσος Ρέτζιος, ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Θέρμης Γιώργος Κυρίτσης, και ο Χρήστος Βαγιωνάς, Προϊστάμενος Δημοτικής βιβλιοθήκης Θέρμης.

«Η Επιστροφή» είναι μυθιστόρημα, που εκτυλίσσεται με φόντο τη Θεσσαλονίκη σε παρόντα χρόνο, όπως την βρήκε ο πρωταγωνιστής της νουβέλας, επιστρέφοντας μετά από ένα σύντομο διάστημα εγκατάστασης και διαμονής του στην ελληνική επαρχία.

Κεντρικός ήρωας του βιβλίου, ο Στέφανος, γιατρός, από τους πιο σημαντικούς χειρουργούς της πόλης, αποσύρεται στο Καρπενήσι με στόχο να εγκατασταθεί εκεί για το υπόλοιπο της ζωής του. Όμως η ζωή της επαρχίας δεν θα μπορέσει να νικήσει τη σφοδρή του επιθυμία να επανασυνδεθεί με τις δύο τις μεγάλες αγάπες που άφησε πίσω : Τη Θεσσαλονίκη και τον παλιό έρωτά του, την ‘Έλενα…

Τι θα επακολουθήσει; Η ανατροπή έρχεται στο τέλος….

Η «Επιστροφή» είναι το δεύτερο βιβλίο του Βασίλη Κοντογουλίδη, μετά την κυκλοφορία της πρώτης νουβέλας του πέρυσι, με πρωταγωνιστή τον ίδιο, φανταστικό, αλλά επίκαιρο ήρωα, επίσης, από τις εκδόσεις «Μπαρμπουνάκης» με τίτλο : «Η τελευταία φορά». Ο ήρωας της «Επιστροφής» είναι το ίδιο πρόσωπο, φανταστικό, αλλά το περιβάλλον στο οποίο κινείται είναι αυτό του παρόντος χρόνου, της πόλης και της σύγχρονης Ελλάδας. Οι αναφορές του πρωταγωνιστή της νουβέλας, πολιτικές και κοινωνικές, ακουμπούν στους προβληματισμούς, τις απόψεις και τις προσλαμβάνουσες των σύγχρονων κατοίκων της πόλης, της χώρας, κάτι που προικίζει με εξαιρετικό ενδιαφέρον και σημασία την πλοκή του βιβλίου.

Ο Βασίλης Κοντογουλίδης γεννήθηκε το 1966 στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Είναι δημοσιογράφος, μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης και γενικός γραμματέας του διοικητικού της συμβουλίου. Εργάστηκε επί σειρά ετών σε εφημερίδες , ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς. Είναι διευθυντής στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM 100.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Μπαρμπουνάκης».

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Φύση: μητέρα και ζωή ή αντίπαλος;»
«Φύση: μητέρα και ζωή ή αντίπαλος;»

9ος Διαγωνισμός Ποίησης και Πεζόμορφου Στοχασμού από τον Σύνδεσμο Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

«Ήθος - Πάθος - Λόγος, το αρχαίο μυστικό της επιτυχίας» του Λεωνίδα Γαλάνη
«Ήθος - Πάθος - Λόγος, το αρχαίο μυστικό της επιτυχίας» του Λεωνίδα Γαλάνη

Παρουσίαση βιβλίου/ σεμινάριο στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης

«Γεώργιος Θ. Βαφόπουλος (1903-2023) – 120 χρόνια από τη γέννησή του»
«Γεώργιος Θ. Βαφόπουλος (1903-2023) – 120 χρόνια από τη γέννησή του»

Εκδήλωση λόγου στο πλαίσιο του 42ου Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Λογοτεχνικό αναλόγιο: «Μικρά μυστικά της ποίησης του Γ.Θ. Βαφόπουλου»
Λογοτεχνικό αναλόγιο: «Μικρά μυστικά της ποίησης του Γ.Θ. Βαφόπουλου»

Με τους λογοτέχνες Αναστασία Χατζή και Θεοφάνη Ζβε

12ος Διεθνής Λογοτεχνικός Διαγωνισμός 2023
12ος Διεθνής Λογοτεχνικός Διαγωνισμός 2023

Αποστολή των έργων μέχρι τις 15 Ιουλίου


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge