Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
23-10-2019

Νέο βιβλίο: «Οι μάγισσες του Θερμαϊκού» της Όλγας Λιάρατζη

Ενα βιβλίο τυλιγμένο στην ομίχλη των γεγονότων του Εμφυλίου

Νέο βιβλίο: «Οι μάγισσες του Θερμαϊκού» της Όλγας Λιάρατζη
fontsize

«Ξέρεις, την άλλη εβδομάδα η Κοραλία έχει μια σεάνς. Θα αυτοϋπνωτιστεί και θα κάνει προβλέψεις. Μεγάλο χάρισμα! Είναι προσκεκλημένοι κάποια μεγάλα ονόματα της κοινωνίας, της Θεσσαλονίκης. Την παρακάλεσα να είμαι παρούσα. Δέχτηκε. Αχ πόσο με ενθουσιάζει η ιδέα. Να την απολαύσω επιτέλους!»

Τα μάτια της Μυρτώς μεγάλωσαν ξαφνικά και είπε αυθόρμητα:

«Να έλθω κι εγώ; Θα ήθελα να βεβαιωθώ για τις ικανότητές της. Ποτέ μου δεν την πίστεψα απόλυτα. Είναι μια ευκαιρία να τη δω από κοντά, να πειστώ ότι πράγματι επικοινωνεί με νεκρούς. Σε παρακαλώ…»

«Α πα, πα, αδύνατο. Δεν θα δεχτεί. Μόνο σε συγκεκριμένους καλεσμένους αποκαλύπτεται. Δεν γίνεται», απάντησε κατηγορηματικά.

Οργισμένη η Μυρτώ, απείλησε: «Τότε θα βγάλω στη φόρα τα άπλυτά σας, τη σχέση σας. Σας είδα μαζί…στο κρεβάτι, γυμνές όπως γεννηθήκατε. Από το ατελιέ μου περνά όλη η καλή κοινωνία της πόλης. Θα σας διασύρω. Έχετε ερωτικές σχέσεις, ή τουλάχιστον είχατε. Εσείς που ζείτε για την εικόνα σας προς τα έξω, θα ντροπιαστείτε. Σκεφτείτε το καλά» Ο θυμός την έκανε να ξεφωνίζει, ενώ ο δείκτης του δεξιού της χεριού είχε σηκωθεί απειλητικά στο πρόσωπο της κυρίας Βιβής Αγγέλου.

Τότε την είδε να χλωμιάζει, να τρέμουν τα χέρια της. «Όχι…Όχι, σας παρακαλώ. Αυτό είναι εκβιασμός. Δεν θα σας το επιτρέψω».

Και η Μυρτώ άρχισε να γελά βέβαιη τώρα πια ότι αυτή νικά πάντα. Ήξερε να εκμεταλλεύεται καλά τις αδυναμίες του αντιπάλου»

Η Θεσσαλονίκη του Μεσοπολέμου, η Θεσσαλονίκη της Κατοχής…

Ήρωες, επαναστάτες, αθώοι και φταίχτες, δολοφόνοι και βιαστές αγωνίζονται να επιβιώσουν σε έναν κόσμο μίσους και εκδίκησης.

Σ αυτό το συνεχώς μεταβαλλόμενο σκηνικό δύο μάγισσες συνομιλούν καθημερινά με τα κύματα του Θερμαϊκού κι αποκαλύπτουν τα μυστικά τους.

Η Κοραλία, πνευματίστρια, γυναίκα του πλούσιου επιχειρηματία Μίλτου Αβράμογλου, ιδιόρρυθμη και διαισθητική είναι καταδικασμένη σε ια κοινωνική απομόνωση καθώς οι άλλοι γύρω της δεν την καταλαβαίνουν.

Γι' αυτούς θα παραμείνει πάντα η αλαφροϊσκιωτη, το ξωτικό που μιλά συχνά με θεούς και δαίμονες, με αγγέλους και νεράιδες.

Η Μυρτώ Παράχχου είναι προικισμένη με απαράμιλλη ομορφιά, θάρρος και εργατικότητα, φιλοδοξία και πολλά όνειρα για μια καλύτερη ζωή. Κάνει εύκολα θύμα της οποιονδήποτε άνδρα την πλησιάζει. Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στη γοητεία της, ούτε ο πλούσιος Μίλτος, ο άνδρας της Κοραλίας…

Δύο γυναίκες, δύο «μάγισσες». Το αύριο μπροστά τους γίνεται απρόβλεπτο, οδυνηρό, ξεσκεπάζει τις αυταπάτες τους χαρίζοντάς τους την ωριμότητα αλλά και τη λύτρωση.

Οι μάγισσες του Θερμαϊκού
Συγγραφέας: Όλγα Λιάρατζη
Σελίδες: 304
Διαστάσεις: 14 x 21 cm
Εκδοτικός Οίκος: Εκδόσεις Πηγή
ISBN 978-960-626-137-4ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
1ος Διαγωνισμός Παραμυθιού από το koukidaki
1ος Διαγωνισμός Παραμυθιού από το koukidaki

Συμμετοχές μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2020

19-2-2020

Δήμητρα Χ. Χριστοδούλου: «Είκοσι τέσσερις χτύποι και σιωπή»
Δήμητρα Χ. Χριστοδούλου: «Είκοσι τέσσερις χτύποι και σιωπή»

Παρουσίαση βιβλίου στην Πρωτοπορία

18-2-2020

Νίκος Μιχαλόπουλος:
Νίκος Μιχαλόπουλος: "Το πολύχρωμο παιδί"

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Άγκυρα

18-2-2020

Ελένη Στούμπου-Κατσαμούρη: «Από τη Λαρίγκοβα στο Χάιντ Παρκ»
Ελένη Στούμπου-Κατσαμούρη: «Από τη Λαρίγκοβα στο Χάιντ Παρκ»

Ένα λογοτεχνικό μυστήριο του 19ου αιώνα σε μια βιβλιοφιλική έκδοση από τη Θεσσαλονίκη

13-2-2020Νέο βιβλίο: «Το χάος που δημιουργήσαμε»
Νέο βιβλίο: «Το χάος που δημιουργήσαμε»

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Άγκυρα

29-1-2020

goTHESS

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ