ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
18-10-2020

Τα Δάκρυα της Αγαπημένης

Tο νέο συναρπαστικό βιβλίο της συγγραφέως και δημοσιογράφου Ζωής Ράπτη

Τα Δάκρυα της Αγαπημένης

Μετά από αναμονή λίγων ετών, κυκλοφορεί το νέο συναρπαστικό βιβλίο της συγγραφέως και δημοσιογράφου Ζωής Ράπτη, με τίτλο «Τα Δάκρυα της Αγαπημένης». Ένα μυθιστόρημα με έρωτα, ανατροπές, και την αγωνιώδη διαλεύκανση ενός εγκλήματος, με το χαρακτηριστικό ύφος της Ζωής Ράπτη που είναι ένα μείγμα ψυχολογικού θρίλερ, περιπέτειας και μυστηρίου. Όπως δήλωσε και στα social media, εμπνεύστηκε από τις διηγήσεις του ηθοποιού Αλέξη Γκόλφη (πρωταγωνιστής της σειράς «Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται»), τον καιρό που έμεναν στην ίδια γειτονιά στο κέντρο της Αθήνας. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός Bookoo.

Περίληψη «Τα Δάκρυα της Αγαπημένης»

Η Σοφία δεν είδε την τροχιά της πέτρας, άκουσε όμως το «ωχ» κι έτρεξε να συνεφέρει τον πεσμένο κηπουρό. Εκείνος για να την ευχαριστήσει της εμπιστεύεται ένα τρομερό μυστικό που αφορά τον γιατρό σύντροφό της. Από εκεί κι ύστερα η νεαρή δασκάλα μπαίνει σε πνευματική και ψυχική περιδίνηση. Αρχικά αρνείται να πιστέψει όλα όσα της εκμυστηρεύτηκε ο κηπουρός με το ταλαιπωρημένο βλέμμα, που σύντομα ανακαλύπτει ότι επρόκειτο για τον άλλοτε διάσημο ηθοποιό Αλέξη Γκόλφη. Σκέφτηκε ότι θα ήταν μεθυσμένος και μέσα στην παραζάλη του ποτού, ονειρεύτηκε την σκηνή του φόνου, εκείνη τη νύχτα κάποιου μακρινού χειμώνα. Πάραυτα, αρχίζει να ψάχνει κρυφά την αλήθεια. Όσο όμως οι έρευνες προχωρούν, τόσο η αγωνία μεγαλώνει. Οι ενδείξεις στρέφονται εναντίον του αγαπημένου της και η καθημερινότητά της Σοφίας γεμίζει εφιάλτες. Από τη μία το πάθος της για τον μοναδικό άντρα που αγάπησε, μα από την άλλη ένας φόνος που ζητά δικαίωση… Η νεαρή δασκάλα θα καταγγείλει τον σύντροφό της ή θα φροντίσει να καλύψει τα ίχνη της υπόθεσης; Ερωτικές αντιζηλίες, ίντριγκες, απάτη, μίση και πάθη ξεδιπλώνονται σε αυτή την ερωτική περιπέτεια.

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Ζωή Ράπτη είναι συγγραφέας και δημοσιογράφος. Γεννήθηκε στην Ηγουμενίτσα, και μένει στην Αθήνα. Από το 1980 έχει εργαστεί σε περιοδικά, και εφημερίδες ως ρεπόρτερ αλλά και αρχισυντάκτης, ενώ έχει κάνει και τηλεοπτικές εμφανίσεις. Εκτος από «ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗΣ» Έχει εκδώσει τα μυθιστορήματα «ΕΡΩΤΑΣ ΜΕ ΛΙΚΕΡ ΜΑΣΤΙΧΑ» και ΛΕΥΚΕΣ ΝΥΧΤΕΣ» που σημείωσαν ιδιαίτερη επιτυχία, ενώ παραμένουν ανέκδοτα πολλά ακόμα βιβλία της. Το ύφος των βιβλίων της είναι ένα μείγμα ψυχολογικού θρίλερ, περιπέτειας και μυστηρίου. Η ίδια πιστεύει πως ο τρόπος γραφής της έχει επηρεαστεί από τον κορυφαίο ψυχίατρο Αριστοτέλη Νικολαΐδη, του οποίου υπήρξε γραμματέας για 7 ολόκληρα χρόνια. Αυτή την περίοδο, εκτός από την προετοιμασία των νέων της βιβλίων, ασχολείται και με την συγγραφή σεναρίων.


Το βιβλίο «Τα Δάκρυα της Αγαπημένης» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός Bookoo, και διανέμεται από την STROFINX, κατόπιν παραγγελίας στο 2103002571, με αποστολή κατ ’οικον.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Φύση: μητέρα και ζωή ή αντίπαλος;»
«Φύση: μητέρα και ζωή ή αντίπαλος;»

9ος Διαγωνισμός Ποίησης και Πεζόμορφου Στοχασμού από τον Σύνδεσμο Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

«Ήθος - Πάθος - Λόγος, το αρχαίο μυστικό της επιτυχίας» του Λεωνίδα Γαλάνη
«Ήθος - Πάθος - Λόγος, το αρχαίο μυστικό της επιτυχίας» του Λεωνίδα Γαλάνη

Παρουσίαση βιβλίου/ σεμινάριο στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης

«Γεώργιος Θ. Βαφόπουλος (1903-2023) – 120 χρόνια από τη γέννησή του»
«Γεώργιος Θ. Βαφόπουλος (1903-2023) – 120 χρόνια από τη γέννησή του»

Εκδήλωση λόγου στο πλαίσιο του 42ου Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Λογοτεχνικό αναλόγιο: «Μικρά μυστικά της ποίησης του Γ.Θ. Βαφόπουλου»
Λογοτεχνικό αναλόγιο: «Μικρά μυστικά της ποίησης του Γ.Θ. Βαφόπουλου»

Με τους λογοτέχνες Αναστασία Χατζή και Θεοφάνη Ζβε

12ος Διεθνής Λογοτεχνικός Διαγωνισμός 2023
12ος Διεθνής Λογοτεχνικός Διαγωνισμός 2023

Αποστολή των έργων μέχρι τις 15 Ιουλίου


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge