ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
18-10-2022

«Η διάσωση της Νεραυγής» της Ελπίδας Μηναδάκη

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Υδροπλάνο

«Η διάσωση της Νεραυγής» της Ελπίδας Μηναδάκη

Πως θα νιώθατε αν ήσασταν εγκλωβισμένοι σε μια πισίνα; Αν χάνατε τους αγαπημένους σας μέσα σε μια στιγμή; Απογοήτευση; Λύπη; Αδικία; Κάπως έτσι ένιωσε η Νεραυγή, ένα όμορφο δελφίνι που από τη μια στιγμή στην άλλη, άλλαξε όλη της η ζωή! Νεραυγή την ονόμασε η μαμά της η Δελφινένια, αφού γεννήθηκε μέσα στο νερό, μόλις χάραξε η αυγή. Λίγα μίλια πιο κάτω, μια άλλη ομάδα δελφινιών σχηματίζουν έναν προστατευτικό κύκλο για να γεννήσει η Δελφινόπη. Η κολλητή της φίλη. Την κόρη της, την ονόμασε Κυματιστή. Γιατί δεν πρόλαβε να βγει από την κοιλιά της μαμάς της κι άρχισε να στριφογυρίζει στον αέρα και να παίζει με τα κύματα.
Μια τρυφερή ιστορία για δύο δελφίνια την Νεραυγή και την Κυματιστή από τη στιγμή που γεννιούνται μέχρι τη στιγμή που χάνουν τις μαμάδες τους και χωρίζουν οι δρόμοι τους, όταν η Νεραυγή αρπάζεται από θηρευτές για να ψυχαγωγήσει τον κόσμο σε κάποιο Δελφινάριο, στερώντας της, τόσο την φίλη της όσο και την ελευθερία της. Θα πιστεύατε ίσως ότι για τα ζώα και γιατί όχι και για τα δελφίνια, δεν είναι τόσο σπουδαίο να χάνουν τους φίλους ή την οικογένειά τους…Όμως όχι. Είναι τόσο οδυνηρό όσο και για τα ανθρώπινα πλάσματα.

Μέσα από την συναρπαστική, γεμάτη ευαισθησία ιστορία της συγγραφέως Ελπίδας Μηναδάκη, από τις εκδόσεις Υδροπλάνο θα ταξιδέψουμε μαζί τους στον ωκεανό, θα μάθουμε τις συνήθειές τους, θα αναγνωρίσουμε τους κινδύνους και πώς να τα προστατεύουμε.

Ένα διαφορετικό παραμύθι που αναφέρεται μεταξύ άλλων στην αξία της φιλίας, της ελευθερίας και του σεβασμού κάθε πλάσματος της φύσης. Ταυτόχρονα, μια εξαιρετική αφορμή για να μυηθούν τα παιδιά στον μαγικό κόσμο των δελφινιών.

Στο βιβλίο περιλαμβάνονται παιχνίδια, ασκήσεις γνώσεων που αφορούν στα δελφίνια, αλλά και ηχογραφημένο το παραμύθι.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι μέρος των εσόδων διατίθενται στο Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών «Πέλαγος» για τη διάσωση των δελφινιών, ενώ το βιβλίο πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του mydolphinclub!


Πληροφορίες
Τίτλος: Η διάσωση της Νεραυγής
Συγγραφέας: Ελπίδα Μηναδάκη
Εικονογράφηση: Κριστίν Μενάρ
Εκδόσεις: Υδροπλάνο
ISBN 978-618-207-161-8


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
Η Ελπίδα Μηναδάκη σπούδασε Δημοσιογραφία και έχει αποφοιτήσει από τη Δραματική Σχολή «Αθηναϊκή Σκηνή». Είναι κειμενογράφος, σεναριογράφος και συγγραφέας παιδικών βιβλίων. Έχει εκδώσει το οικολογικό παραμύθι «Λίτσα, η Σακουλίτσα», εκδόσεις Οσελότος, με θέμα την Ανακύκλωση, «Η Μπαλαρίνα που δεν Χόρευε» για τη δύναμη της θέλησης και τον ζωγράφο Ντεγκά, το οποίο διασκευάστηκε θεατρικά και διακρίθηκε στο Φεστιβάλ "Μικρό Παρίσι" . Στη συνέχεια, «Το Ταξίδι της Κόκκινης Ομπρέλας», εκδόσεις Κέδρος, με θέμα την Γέννηση της Αφροδίτης του Μποτιτσέλι, που ανέβηκε σε παιδική, θεατρική σκηνή για δύο συναπτά έτη, «Τα Φανταστικά Κουμπιά & η Βροχή των Αστεριών, εκδόσεις Λιβάνη και πρόσφατα «Η Διάσωση της Νεραυγής», εκδόσεις Υδροπλάνο. 
Παράλληλα, διδάσκει σεμινάρια δημιουργικής γραφής και θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά σε Σχολεία, Δήμους και Μουσεία (όπως βιβλιοπωλείο Τετράγωνο, Ίδρυμα Θεοχαράκη, Μουσείο Ηρακλειδών, Μουσείο Παιδικής Τέχνης). 

Είναι μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου – Ελληνικού Τμήματος της IBBY, καθώς και της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Φύση: μητέρα και ζωή ή αντίπαλος;»
«Φύση: μητέρα και ζωή ή αντίπαλος;»

9ος Διαγωνισμός Ποίησης και Πεζόμορφου Στοχασμού από τον Σύνδεσμο Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

«Ήθος - Πάθος - Λόγος, το αρχαίο μυστικό της επιτυχίας» του Λεωνίδα Γαλάνη
«Ήθος - Πάθος - Λόγος, το αρχαίο μυστικό της επιτυχίας» του Λεωνίδα Γαλάνη

Παρουσίαση βιβλίου/ σεμινάριο στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης

«Γεώργιος Θ. Βαφόπουλος (1903-2023) – 120 χρόνια από τη γέννησή του»
«Γεώργιος Θ. Βαφόπουλος (1903-2023) – 120 χρόνια από τη γέννησή του»

Εκδήλωση λόγου στο πλαίσιο του 42ου Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Λογοτεχνικό αναλόγιο: «Μικρά μυστικά της ποίησης του Γ.Θ. Βαφόπουλου»
Λογοτεχνικό αναλόγιο: «Μικρά μυστικά της ποίησης του Γ.Θ. Βαφόπουλου»

Με τους λογοτέχνες Αναστασία Χατζή και Θεοφάνη Ζβε

12ος Διεθνής Λογοτεχνικός Διαγωνισμός 2023
12ος Διεθνής Λογοτεχνικός Διαγωνισμός 2023

Αποστολή των έργων μέχρι τις 15 Ιουλίου


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge