ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
13-5-2023

Νέες κυκλοφορίες: «Καλή Νίκη» και «Διάσημοι έρωτες»

Από τις εκδόσεις Αγκυρα

Νέες κυκλοφορίες: «Καλή Νίκη» και «Διάσημοι έρωτες»

Από τις εκδόσςεις Αγκυρα κυκλοφορούν δύο νέα βιβλία για ενήλικες. Πρόκειται για το crossover μυθιστόρημα του Χρήστου Δασκαλάκη με τίτλο "Καλή Νίκη" και το βιβλίο έρευνας -ντοκουμέντο, του Τάσου Κοντογιαννίδη, με τίτλο "Διάσημοι έρωτες".

«Καλή Νίκη» Μία αληθινή ιστορία, Χρήστος Δασκαλάκης

Ο συγγραφέας Χρήστος Δασκαλάκης, με μια έντονα ενεργή δράση στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, έχει κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις μας, μέχρι σήμερα, δύο εικονογραφημένα bester seller παιδικά βιβλία: «Η Χιονονιφάδα που αγάπησε το Καλοκαίρι», σε εικονογράφηση Ντανιέλας Σταματιάδη και το «Γονεοτροφείο», σε εικονογράφηση Βασίλη Παπατσαρούχα. Και τα δύο βιβλία αγαπήθηκαν από γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικούς και μεταφέρθηκαν στο θεατρικό σανίδι με μεγάλη επιτυχία.

Η «Καλή Νίκη» είναι το πρώτο του βιβλίο που απευθύνεται σε ενήλικες. Ωστόσο, λόγω της θεματολογίας του, είναι κατάλληλο για παιδιά και νέους από 10 ετών και πάνω.
Περίληψη της ιστορίας

Ένα κοινωνικά απομονωμένο παιδί βρίσκει στήριγμα στον μοναδικό άνθρωπο που ενδιαφέρεται για την ύπαρξη και τις ανάγκες του. Αυτός ο άνθρωπος είναι η Καλλινίκη, μια μοναχή που ζει σε ένα απομονωμένο μοναστήρι, πάνω στην κορυφή του λόφου, μακριά από τον πολιτισμό, χωρίς ρεύμα, τηλέφωνο ή τρεχούμενο νερό.

Ο ήρωας, μέσα από την παραμονή του εκεί και την καθημερινή επικοινωνία μαζί της, αρχίζει να θέτει τα θεμέλια μιας ζωής που χρόνια μετά θα τον οδηγήσουν στο πιο όμορφο, ελπιδοφόρο και φωτεινό «ταξίδι» της ζωής του.

Μια αληθινή ιστορία γεμάτη από τις μυστικές συμβουλές των μοναχών που περνούν τη ζωή τους με λίγα μα έχουν τη δύναμη να προσφέρουν πολλά.

Ένα αυτοβιογραφικό βιβλίο που, πέρα από το λογοτεχνικό του ύφος και τις απτές εικόνες που δημιουργεί στον αναγνώστη, αγγίζει με τρυφερότητα θέματα όπως: ο κοινωνικός αποκλεισμός, η διαφορετικότητα, η έμφυλη βία, η ανισότητα, η ανασφάλεια και η μοναξιά. Ένα βιβλίο που διαβάζοντάς το νιώθεις έτοιμος να σταθείς στα ποδιά σου, να μαζέψεις τις δυνάμεις σου, να δώσεις τη μάχη σου και να οδηγηθείς στο καλό, στην ευτυχία και στη νίκη.


«Διάσημοι έρωτες», Τάσος Κοντογιαννίδης

Η δύναμη του έρωτα μέσα από τις ιστορίες σπουδαίων προσωπικοτήτων και των σφοδρών ερωτικών σχέσεων που τους σημάδεψαν. Ποιος ήταν ο μεγάλος έρωτας του Λόρδου Βύρωνα; Πώς η «Κοιμωμένη του Χαλεπά» βρήκε τον αληθινό της έρωτα; Ποια Ελληνίδα πριγκίπισσα γοήτευσε τον βασιλιά της Αιγύπτου; Ανακαλύψτε τα μυστικά του έρωτα μέσα από αυτήν τη συλλογή με συγκλονιστικές ιστορίες. Από τον έρωτα που οδήγησε σε μονομαχία, στον έρωτα που έδωσε έμπνευση σε έναν από τους μεγαλύτερους ποιητές τον Κωστή Παλαμά. Αυτές είναι μονάχα κάποιες ενδεικτικές ερωτικές ιστορίες που ξεδιπλώνονται στις σελίδες του. Περιέχει φωτογραφικό υλικό.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Φύση: μητέρα και ζωή ή αντίπαλος;»
«Φύση: μητέρα και ζωή ή αντίπαλος;»

9ος Διαγωνισμός Ποίησης και Πεζόμορφου Στοχασμού από τον Σύνδεσμο Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

«Ήθος - Πάθος - Λόγος, το αρχαίο μυστικό της επιτυχίας» του Λεωνίδα Γαλάνη
«Ήθος - Πάθος - Λόγος, το αρχαίο μυστικό της επιτυχίας» του Λεωνίδα Γαλάνη

Παρουσίαση βιβλίου/ σεμινάριο στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης

«Γεώργιος Θ. Βαφόπουλος (1903-2023) – 120 χρόνια από τη γέννησή του»
«Γεώργιος Θ. Βαφόπουλος (1903-2023) – 120 χρόνια από τη γέννησή του»

Εκδήλωση λόγου στο πλαίσιο του 42ου Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Λογοτεχνικό αναλόγιο: «Μικρά μυστικά της ποίησης του Γ.Θ. Βαφόπουλου»
Λογοτεχνικό αναλόγιο: «Μικρά μυστικά της ποίησης του Γ.Θ. Βαφόπουλου»

Με τους λογοτέχνες Αναστασία Χατζή και Θεοφάνη Ζβε

12ος Διεθνής Λογοτεχνικός Διαγωνισμός 2023
12ος Διεθνής Λογοτεχνικός Διαγωνισμός 2023

Αποστολή των έργων μέχρι τις 15 Ιουλίου


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge