ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
9-7-2016

"Το ανάθεμα. Η Νάντια της Γιόλακας" του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου

Νέο μυθιστόρημα

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΑΓΚΥΡΑ το νέο βιβλίο του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου με τίτλο "Το ανάθεμα. Η Νάντια της Γιόλακας".

Μια κατάρα έχει πέσει πάνω στην πόλη της Βαλεριάνας. Αρχικά κουφαίνονται οι ηλικιωμένες γυναίκες και ακολούθως τυφλώνονται τα νέα κορίτσια. Είναι η τιμωρία για τα σοβαρά σφάλματα, τις προδοσίες και τις ανομίες των κατοίκων αυτής της πόλης. Και όμως, υπάρχει λύση για την πολυπόθητη κάθαρση: η δημόσια εξομολόγηση όλων των πολιτών στην κεντρική πλατεία. Ο πάτερ Ιερεμίας ανακρίνει τον καθένα αμαρτωλό ξεχωριστά, ενώ η υπόθεση παίρνει διεθνείς διαστάσεις. Ο διασυρμός είναι μεγάλος.

Η Μπία, μια πρώην κωφάλαλη, αναλαμβάνει ως νέος Χριστός να βγάλει από το αδιέξοδο τους συμπολίτες της. Με δική της πρωτοβουλία χρεώνεται τις αμαρτίες και τα κρίματα όλων. Υπάρχει, όμως, ένα καλά κρυμμένο μυστικό που ανατρέπει όλα τα δεδομένα και αναστατώνει το πλήθος που επί μήνες βιώνει στην πλατεία τον εξευτελισμό και τη διαπόμπευσή του. Και αυτό το γνωρίζει μόνο η Νάντια της Γιόλακας…

Ένα τολμηρό, ανατρεπτικό, αιρετικό μυθιστόρημα που συνδυάζει την καυστική σάτιρα με την τραγωδία. Γιατί το γέλιο και το δάκρυ, κάποιες φορές, είναι τόσο δύσκολο να τα ξεχωρίσεις στον καθρέφτη που φιλοξενεί το είδωλό σου!

Γρηγόρης Χαλιακόπουλος
"Το ανάθεμα. Η Νάντια της Γιόλακας"
Μυθιστόρημα
ΚΩ∆.: 30258, ISBN 978-960-547-307-5
Σχήμα: 14x20.5
Σελίδες: 320
1η έκδοση Ιούλιος 2013
Λιανική τιμή: 13,68 € χωρίς ΦΠΑ, 14.50 με ΦΠΑ.


Βιογραφικό
Ο Γρηγόρης Χαλιακόπουλος γεννήθηκε το 1958 στα Φιλιατρά Μεσσηνίας. Υπήρξε o εκδότης της εφημερίδας «Αίσθηση Λόγου και Τέχνης», μέσα από την οποία προβλήθηκαν σπουδαίοι άνθρωποι της Επιστήμης, των Γραμμάτων και των Τεχνών. Εξέδωσε διηγήματα, ποίηση, νουβέλες, μυθιστορήματα, παραμύθια και θεατρικά έργα. Το παραμύθι του «Το ταξίδι του Φερεϋντούν» ήταν υποψήφιο για το Κρατικό Βραβείο 2013 και κατέκτησε τη 2η θέση στον Διαγωνισμό του «Αναγνώστη».

Θεατρικά του έργα έχουν παιχτεί στο ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», στο «Μέγαρο Μουσικής Αθηνών», στο «Θέατρο Τζένη Καρέζη» και σε άλλες θεατρικές σκηνές. Συνεργάστηκε με τις εφημερίδες «Καθημερινή της Κυριακής», «Επενδυτής του Σαββάτου», «Νίκη», «Real News», «Ελευθερία Καλαμάτας», «Έθνος» και τα περιοδικά «Ταχυδρόμος», «Επειδή», «Homme», «Πανόραμα», «Μομέντο», «Paper» και «Εικόνες».

Δημοσίευσε στον Τύπο Αρχεία του Δρομο-καΐ-τειου, προβάλλοντας τις μεγάλες μορφές που έζησαν εκεί, όπως ο Γεώργιος Βιζυηνός, ο Ρώμος Φιλύρας, ο Νικόλαος Δραγούμης και άλλοι. Επίσης, δημοσίευσε ανέκδοτες επιστολές μεγάλων ποιητών, όπως του Κωστή Παλαμά, του Γεράσιμου Μαρκορά, του Κώστα Κρυστάλλη και άλλων.

Από το 2013 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός με εκπομπές σε θέματα κοινωνίας και πολιτισμού.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Φύση: μητέρα και ζωή ή αντίπαλος;»
«Φύση: μητέρα και ζωή ή αντίπαλος;»

9ος Διαγωνισμός Ποίησης και Πεζόμορφου Στοχασμού από τον Σύνδεσμο Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

«Ήθος - Πάθος - Λόγος, το αρχαίο μυστικό της επιτυχίας» του Λεωνίδα Γαλάνη
«Ήθος - Πάθος - Λόγος, το αρχαίο μυστικό της επιτυχίας» του Λεωνίδα Γαλάνη

Παρουσίαση βιβλίου/ σεμινάριο στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης

«Γεώργιος Θ. Βαφόπουλος (1903-2023) – 120 χρόνια από τη γέννησή του»
«Γεώργιος Θ. Βαφόπουλος (1903-2023) – 120 χρόνια από τη γέννησή του»

Εκδήλωση λόγου στο πλαίσιο του 42ου Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Λογοτεχνικό αναλόγιο: «Μικρά μυστικά της ποίησης του Γ.Θ. Βαφόπουλου»
Λογοτεχνικό αναλόγιο: «Μικρά μυστικά της ποίησης του Γ.Θ. Βαφόπουλου»

Με τους λογοτέχνες Αναστασία Χατζή και Θεοφάνη Ζβε

12ος Διεθνής Λογοτεχνικός Διαγωνισμός 2023
12ος Διεθνής Λογοτεχνικός Διαγωνισμός 2023

Αποστολή των έργων μέχρι τις 15 Ιουλίου


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge