ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
19/10/2005

Ο Παύλος Παυλίδης στο Μουσικό 8

Ο Παύλος Παυλίδης στο Μουσικό 8

Τραγούδια και μελωδίες από την προσωπική του δισκογραφία, από νέα ακυκλοφόρητα ακόμη κομμάτια καθώς και αγαπημένες μπαλάντες με άρωμα από Ξύλινα Σπαθιά σε μια μοναδική βραδιά στο Μουσικό 8.

Παύλος Παυλίδης
Συνθέτης, στιχουργός, ερμηνευτής και βασικός υπαίτιος, μαζί με τον Γιάννη Αγγελάκα και τις Τρύπες, που υφίσταται η έννοια «ελληνικό ροκ» και τη χρησιμοποιούμε πλέον χωρίς να νιώθουμε «υβριστές» των εισαγόμενων «θεών» της.

Σήμερα ο τραγουδοποιός συνεχίζει μόνος του. Οι κύκλοι των συγκροτημάτων έχουν γι’ αυτόν κλείσει και η γοητεία της κοινής προσπάθειας έδωσε τη θέση της, στην ανάγκη για ελευθερία. Το πρώτο αποτέλεσμα αυτής της επιλογής βρίσκεται ήδη στα δισκοπωλεία με τίτλο «Αφού λοιπόν ξεχάστηκα». Ο Παυλίδης στο ντεμπούτο του «ξεχνάει» πως μέχρι τώρα ήταν η κινητήρια δύναμη ενός από τα δύο σημαντικότερα ελληνικά rock συγκροτήματα της δεκαετίας του ΄90 και παραδίδει 12 ευαίσθητες ακουστικές μπαλάντες με έντονα τα στοιχεία της jazz.

Ο Παυλίδης δεν ενδιαφέρεται πλέον ιδιαίτερα να κατακτήσει με τα τραγούδια του το νεανικό ροκ κοινό ούτε να ακούγονται σε όλα τα ροκ κλαμπ της Ελλάδας. ʼλλωστε στο Αφού Λοιπόν Ξεχάστηκα απουσιάζουν δυναμικές συνθέσεις ανάλογες του «Λιωμένου Παγωτού». Αντιθέτως το άλμπουμ είναι γεμάτο από μπαλάντες που θέλουν να μας ταξιδέψουν σε ένα φανταστικό και ταυτόχρονα γήινο κόσμο στον οποίο ο Παύλος Παυλίδης ξεδιπλώνει τα προσωπικά του βιώματα. Στο «Αφού λοιπόν ξεχάστηκα» ήρθε η στιγμή να θυμηθείς ποιος είναι ο φυσικός ήχος της κιθάρας, του κοντραμπάσου, της τρομπέτας. Λιτές ενορχηστρώσεις με ακουστικά όργανα, με jazz πινελιές δημιουργούν ένα ιδιαίτερο ηχόχρωμα που σε συνδυασμό με τις γοητευτικά μελαγχολικές μελωδίες και στίχους των τραγουδιών δημιουργούν μια ατμόσφαιρα τόσο δυνατή που σου δημιουργούν την αίσθηση πως γράφτηκαν σε κάποια γωνιά του παραδείσου…

Ο Παύλος Παυλίδης μάγεψε κοινό και κριτικούς με την καινούρια του δισκογραφική δουλειά μιας και ο δίσκος του έχει αναδειχτεί δίσκος της χρονιάς από γνωστά περιοδικά όπως το ROCK AND ROLL, διάφορα μουσικά side του ίντερνετ, αλλά και φυσιογνωμίες όπως ο Γιάννης Πετρίδης.

Μουσικό 8 - Ερμού 26
Τετάρτη 26 Οκτωβρίου
Ώρα έναρξης 22.00
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Vangelis Angelopoulos Trio
Vangelis Angelopoulos Trio

Στη Μικρή Σκηνή

ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ζωντανά! 30 χρόνια tour
ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ζωντανά! 30 χρόνια tour

Μια μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα

«Σε δρόμους λαϊκούς» στη Μικρή Σκηνή
«Σε δρόμους λαϊκούς» στη Μικρή Σκηνή

Με τον Φώτη Θεοδωρίδη, τον Γιάννη Τουλή και εξαιρετικούς μουσικούς


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge