ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
20-11-2018

Ρεσιτάλ πιάνου της Λόλας Τότσιου

Στο πλαίσιο του 7ου Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης

Ρεσιτάλ πιάνου της Λόλας Τότσιου

Με εμφανίσεις σε Ευρώπη, Αίγυπτο, Η.Π.Α. και πληθώρα πρώτων εκτελέσεων έργων του σύγχρονου ρεπερτορίου στο ενεργητικό της, η Λόλα Τότσιου διευρύνει τα τελευταία χρόνια το ρεπερτόριο της με έργα Jazz, New Music, ινδικών Bhajans, ενώ αυτοσχεδιάζει, συνθέτει και πειραματίζεται με τρόπους μουσικής έκφρασης και performance.

Στο πρόγραμμα που παρουσιάζει ξεχωρίζει το θρυλικό κονσέρτο της Κολωνίας του Keith Jarrett.

Πρόγραμμα
J. S. Bach Μικρό πρελούδιο σε λα ελάσσονα, BWV 942, Φαντασία σε λα ελάσσονα, BWV 922
Θ. Λαμπριανίδης Bridge (Α' εκτέλεση)
A. Schnittke Five Aphorisms
G. I. Gurdjieff Reading from a sacred book, Prayer and despair
Θ. Λαμπριανίδης Six Haiga (Α' εκτέλεση)
K. Jarrett Από το κονσέρτο της Κολωνίας, Part II b


Η Λόλα Τότσιου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και παίζει πιάνο από πέντε ετών. Είναι αριστούχος απόφοιτη του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης και του Μουσικού Πανεπιστήμιου Χαϊδελβέργης - Μάννχαϊμ, με δασκάλους την Ε. Παπάζογλου και C. Back αντίστοιχα. Για δύο χρόνια μαθήτευσε κοντά στον διεθνούς φήμης πιανίστα Ζoltán Kocsis στο Τμήμα Μεταπτυχιακών Σπουδών της Ακαδημίας «Ferenc Liszt» της Βουδαπέστης.

Από το 1980 παρουσιάζει τη δουλειά της σε κοντσέρτα, ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Συμμετείχε σε διεθνή φεστιβάλ και σεμινάρια κι έχει κάνει ηχογραφήσεις για το Ραδιόφωνο και μαγνητοσκοπήσεις για την Τηλεόραση. Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τα σύγχρονα ρεύματα της κλασσικής μουσικής και διεύρυνε το ρεπερτόριό της με έργα jazz, new music και ινδικά bhajans. 

Αυτοσχεδιάζει, συνθέτει και πειραματίζεται με τους τρόπους της μουσικής έκφρασης και performance. Έργα της έχουν παιχτεί μεταξύ άλλων στα λθ' Δημήτρια, Πολιτιστική Ολυμπιάδα 2004, café bar Flou, club 22. Έχει γράψει τη μουσική για θεατρικά έργα που παρουσιάστηκαν στο Εθνικό Θέατρο Αθήνας,  Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας, Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, Θέατρο Αυλαία, Θέατρο Σοφούλη και Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Η δισκογραφία της περιλαμβάνει: E. Satie – Music for solo piano (1993), S. Rachmaninoff, A. Scriabin, D. Shostakovich – Ρωσική μουσική για δύο πιάνα (1995), Κ. Σφέτσας – Lost Memories μουσική για σαξόφωνο και πιάνο (2000), Friends, πιανιστικοί αυτοσχεδιασμοί (2008) και Θ. Μοιρισκλάβος –Mediterranean, μουσική για πιάνο, βιολί, κρουστά, ηλεκτρονικά (2009).

Δίδαξε για τριάντα και πλέον χρόνια σε διακεκριμένα ωδεία της Θεσσαλονίκης και στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονία. Από το 2005 διοργανώνει τα προσωπικά μουσικά της σεμινάρια με τη μέθοδο "focus training", χρησιμοποιώντας τεχνικές από τη μέθοδο Soundings του Πολωνού σκηνοθέτη Richard Nieoszym και ειδικές πρακτικές Yoga του συστήματος Satyananda, στο οποίο έχει εκπαιδευτεί και είναι  εισηγήτρια. Από τον Ιούνιο 2011 διατελεί Διευθύντρια του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης.



ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πότε?
Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2018 
Στις 20:30

Πού?

Εισιτήρια
Κανονικό: 10 ευρώ προπώληση, 12 ευρώ ταμείο
Μειωμένο: 6 ευρώ προπώληση, 8 ευρώ ταμείο
Ελεύθερη είσοδος σε σπουδαστές και καθηγητές του ΔΩΘ, φοιτητές του τμήματος ΜΕΤ του ΠΑΜΑΚ και σπουδαστές του ΚΩΘ με την επίδειξη της αντίστοιχης ταυτότητας.

Προπώληση Εισιτηρίων
Ηλεκτρονικά στο www.ticketservices.gr/
Γκαλερί Αγγελόπουλου, Τσιμισκή 121 (2310 273298)
Καταστήματα Public

Επικοινωνία
6948826908

Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ζωντανά! 30 χρόνια tour
ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ζωντανά! 30 χρόνια tour

Μια μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα

«Σε δρόμους λαϊκούς» στη Μικρή Σκηνή
«Σε δρόμους λαϊκούς» στη Μικρή Σκηνή

Με τον Φώτη Θεοδωρίδη, τον Γιάννη Τουλή και εξαιρετικούς μουσικούς

Οι Urca de Lima στη Μικρή Σκηνή
Οι Urca de Lima στη Μικρή Σκηνή

Μόνο για μία βραδιά


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge