ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
21-11-2018

Συναυλία Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Θεσσαλονίκης

Με ελεύθερη είσοδο

Συναυλία Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Θεσσαλονίκης
FREE

Η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. θα πραγματοποιήσει συναυλία, μετά από εκπαιδευτικό εργαστήριο διάρκειας μίας εβδομάδος, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικών της δράσεων για την ανάδειξη νέων καλλιτεχνών, της προώθησης της σύγχρονης μουσικής δημιουργίας, καθώς της προσφοράς πολύτιμων εμπειριών σε νέους αρχιμουσικούς και ειδικά στην σύγχρονη μουσική και σημειογραφία. 

Στο εγχείρημα αυτό καθοδηγητές τους θα είναι καθηγητές σύνθεσης του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. και οι αρχιμουσικοί της Σ.Ο.Δ.Θ., οι οποίοι και αποτέλεσαν τις επιτροπές μετά από πολύμηνη διαδικασία επιλογής από πολλούς νέους αρχιμουσικούς και συνθέτες έως 35 ετών που δήλωσαν συμμετοχή. 

Τα έργα παρουσιάζονται σε Α’ Παγκόσμια Εκτέλεση και πρόκειται να ηχογραφηθούν και βιντεοσκοπηθούν από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ., του οποίου η συμβολή είναι ανεκτίμητη και όσον αφορά τον δανεισμό πολλών κρουστών οργάνων για την άρτια εκτέλεση των συνθέσεων, το δε Α.Π.Θ. παραχωρεί δωρεάν την Αίθουσα Τελετών στο πλαίσιο της συνεργασίας του με την Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης. 

Οι συνθέσεις αντλούν την θεματική τους από την πόλη ή την ιστορία της Θεσσαλονίκης. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει τους ίδιους τους συνθέτες να μιλούν για τα έργα τους.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 3 Δεκεμβρίου 2018 στην Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ. στις 21.00.

Αίθουσα Τελετών ΑΠΘ

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Vangelis Angelopoulos Trio
Vangelis Angelopoulos Trio

Στη Μικρή Σκηνή

ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ζωντανά! 30 χρόνια tour
ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ζωντανά! 30 χρόνια tour

Μια μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα

«Σε δρόμους λαϊκούς» στη Μικρή Σκηνή
«Σε δρόμους λαϊκούς» στη Μικρή Σκηνή

Με τον Φώτη Θεοδωρίδη, τον Γιάννη Τουλή και εξαιρετικούς μουσικούς


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge