ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
21-11-2018

Leon of Athens και Katerine Duska στο Space Lab

Στις 24 Νοεμβρίου 2018

Leon of Athens και Katerine Duska στο Space Lab

Ο Leon of Athens και η Katerine Duska για πρώτη φορά μαζί το Σάββατο 24 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη σε μία δυναμική συναυλία στο Space Lab.

Οι δύο τραγουδοποιοί βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των ονομάτων που έχει εξάγει μουσικά η χώρα μας τα τελευταία χρόνια, με live στην Ελλάδα και περιοδείες το εξωτερικό αλλά και εξαιρετικές κριτικές από σημαντικά διεθνή Μέσα.

Leon of Athens ανεβαίνει στη σκηνή του Spacelab στο τέλος του 2018, μια χρονιά γεμάτη σημαντικές στιγμές και διακρίσεις: συμμετοχή σε μερικά από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ παγκοσμίως (South by Southwest, Firefly, Okeechobee, Summerfest) δίπλα σε ονόματα όπως οι Arctic Monkeys, Killers, Arcade Fire, Kendrick Lamar και Eminem, βραβεύσεις όπως το πρώτο βραβείο που κέρδισε στον διεθνή διαγωνισμό τραγουδιού ‘Unsigned Only’ ανάμεσα σε 6000 υποψήφιους από 95 χώρες. Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι τραγούδι του συμπεριλαμβάνεται πλέον στη λίστα ‘Ones to watch’ της Live Nation. 

Το 2018 όμως είναι και η χρονιά που κυκλοφόρησε το νέο του album “Xenos” – σε παραγωγή του David Kosten (Bat for Lashes, Marina & the Diamonds) από την Μinos EMI/Universal – το οποίο τον οδήγησε σε εκλεκτές συνεργασίες με δημιουργούς όπως ο Ευθύμης Φιλίππου, οι Rootlessroot, ο Γιάννης Δημολίτσας καθώς και σε μία μεγάλη περιοδεία στην Αμερική και τον Καναδά. Στην Θεσσαλονίκη, λοιπόν, λίγο πριν το τέλος της χρονιάς, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε live τον Leon of Athens και την μπάντα του, να ακούσουμε τα νέα του τραγούδια καθώς επίσης και αγαπημένα κομμάτια από την προηγούμενη δισκογραφία του μαζί με διασκευές από την ελληνική και παγκόσμια μουσική σκηνή.

Η Katerine Duska, η Ελληνοκαναδέζα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός πρωτοσυστήθηκε στο ελληνικό κοινό το 2013 μέσα από την επιτυχία του single One In A Million. Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε στο Youtube τη διασκευή του κομματιού των Artic Monkeys, Do I Wanna Know, ξεπερνώντας τις δύο εκατομμύρια προβολές και ταξιδεύοντας σε πολλά διεθνή ραδιόφωνα. Το διακεκριμένο ντεμπούτο άλμπουμ της Embodiment κυκλοφόρησε το 2016 από την Minos EMI/ Universal Records και το single Fire Away επιλέχθηκε να ντύσει μουσικά τη φετινή καμπάνια του Καναδικού Nescafe.

Η ιδιαίτερη χροιά της μας ταξιδεύει στις «μαύρες» φωνές περασμένων δεκαετιών. Μέσα από τους στίχους και τη μουσική της, αποκαλύπτει το μουσικό της υπόβαθρο με αφοπλιστικό τρόπο ακολουθώντας Indie-Pop, Neo-Soul και Soulful Pop μονοπάτια παρασύροντάς μας ταυτόχρονα με τη μαγευτική σκηνική της παρουσία.

H Katerine έχει εμφανιστεί σε μερικές από τις μεγαλύτερες σκηνές της Ελλάδας και του εξωτερικού, όπως το Ο2 Academy Islington, το Rockwave Festival, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Έχει τραγουδήσει στο Sofar Sounds Thessaloniki, στα πλαίσια του project Give A Home, όπου 300 καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο τραγούδησαν συγχρόνως με σκοπό την οικονομική στήριξη των προσφύγων.

Τα τελευταία χρόνια έχει συνεργαστεί με μερικά από τα πιο δημοφιλή ονόματα της ευρωπαϊκής μουσικής σκηνής όπως η LP, ο Albin Lee Meldau, ο Tom Baxter, η Yasmine Hamdan, o Oddisee, οι Kadebostany και ο Craig Walker.

Τώρα, επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη με το νέο μουσικό της σχήμα και έναν φρέσκο και πιο ηλεκτρονικό ήχο για να ερμηνεύσει κομμάτια από το πρώτο της άλμπουμ, διασκευές ελληνικών και ξένων αγαπημένων της τραγουδιών καθώς και υλικό από την αναμενόμενη νέα δουλειά, λίγο πριν την επίσημη κυκλοφορία της.



ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πότε?
Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018
Στις 21:00

Πού?
Spacelab
Μοναστηρίου 18

Εισιτήρια
Γενική είσοδος: 10 ευρώ
Φοιτητικό, ανέργων, προπώληση: 8 ευρώ

Σημεία προπώλησης
Stereodisc Record Shop (Αριστοτέλους 4)
To Pikap (Ολύμπου 57)
www.viva.gr

Επικοινωνία
2310 541040
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ζωντανά! 30 χρόνια tour
ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ζωντανά! 30 χρόνια tour

Μια μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα

«Σε δρόμους λαϊκούς» στη Μικρή Σκηνή
«Σε δρόμους λαϊκούς» στη Μικρή Σκηνή

Με τον Φώτη Θεοδωρίδη, τον Γιάννη Τουλή και εξαιρετικούς μουσικούς

Οι Urca de Lima στη Μικρή Σκηνή
Οι Urca de Lima στη Μικρή Σκηνή

Μόνο για μία βραδιά


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge