ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
29-11-2018

Yfilios Project - From Keflavik to New Delhi

Στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης

Yfilios Project - From Keflavik to New Delhi

Το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, με χαρά παρουσιάζει στο χώρο του την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018, τους Yfilios Project, σε μια συναυλία με τίτλο - «From Keflavik to New Delhi’».

Το Yfilios Project είναι μια ιδέα του Λέανδρου Πασιά, ο οποίος προσπαθεί να ενώσει διαφορετικά μουσικά ακούσματα σ’ ένα πολυεθνικό μουσικό σύνολο που έχουν ως βάση την Jazz. Το μουσικό σύνολο αποτελείται από έμπειρους μουσικούς και καταξιωμένους στο χώρο τους. Συνοδοιπόροι σε αυτή την ιδέα είναι τρεις εξαιρετικοί μουσικοί, απόφοιτοι (φίλοι - συμφοιτητές του) του Jazz Department του Conservatorium van Amsterdam, η Marína Ósk Τhórólfsdóttir(Ισλανδία) στα φωνητικά, ο Adrien Losco(Γαλλία) στο σαξόφωνο, ο Abhishek Mangla(Ινδία) στο μπάσο καθώς και ο ταλαντούχος ντράμμερ Γιώργος Κλουντζός Χρυσίδης. Ο ήχος του Yfilios Project κινείται σε modern jazz αρμονίες που παντρεύονται με ethnic στοιχεία και το playlist αποτελείται αποκλειστικά από δικές τους συνθέσεις.


Οι μουσικοί του Yfilios Project

Marina Osk Thorolfsdottir

Η Ισλανδή τραγουδίστρια Marína Ósk, τραγουδούσε και έπαιζε μουσική από νεαρή ηλικία. Τα χρόνια μελέτης στο φλάουτο και τραγούδι την οδήγησαν στην ανακάλυψη του δικού της μοναδικού φωνητικού ήχου, καθαρού και κρυστάλλινου, ενώ είναι δυναμικός και γεμάτος συναισθήματα ταυτόχρονα. Οι σκανδιναβικές ρίζες της, προσθέτουν ένα folk αποτέλεσμα, ενώ τα χρόνια της στο Conservatorium van Amsterdam έχουν προσθέσει μερικά jazz ηχοχρώματα. Η καριέρα της ξεκίνησε δυναμικά στην Ισλανδία όταν ήταν 18 χρονών και η λίστα των έργων της έχει μεγάλη ποικιλία – από Gospel χορωδίες μέχρι την συνεργασία της με την ξακουστή Metropole Academy Orchestra στο Hilversum της Ολλανδίας. Πέρα από ερμηνεύτρια και συνθέτης, είναι και στιχουργός. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην Στοκχόλμη όπου κάνει το μεταπτυχιακό της στην Βασιλική Μουσική Ακαδημία της Στοκχόλμης (KMH - Kungliga Musikhögskolan).


Abhishek Mangla

Ο Ινδός μπασίστας Abhishek Mangla γεννήθηκε και σπούδασε στο Νέο Δελχί. Στην αρχή έπαιξε με πολλές μπάντες στην ανεξάρτητη ροκ σκηνή της Ινδίας, ενώ μετά συνεργάστηκε και με τα μεγαλύτερα ονόματα της ινδικής ποπ μουσικής. Όταν συνάντησε κάποιους από τους… γκουρού του, επικεντρώθηκε περισσότερο στην τζαζ με την οποία βρήκε νέους εκφραστικούς δρόμους.
Μετά τη μετακίνησή του στο Άμστερνταμ προσπάθησε να τελειοποιήσει την τέχνη του, όχι μόνο ως μπασίστας αλλά και ως συνθέτης φωτογράφος και κινηματογραφιστής. Το έργο του μπορεί να το δει κανείς στο project «Little Olifant» όπου απλώνει τη συνάντηση των διάφορων μορφών τέχνης, τη σύντηξή τους, με αποτέλεσμα ένα νέο δρόμο για τη δημιουργική φαντασία.

Adrien Losco

O Adrien Losco γεννήθηκε στη Νίκαια της Γαλλίας, το 1993, όπου έκανε μουσικές σπουδές μου στο τζαζ σαξόφωνο και τζαζ μπάσο, κιθάρα, με δασκάλους τους Jean-Marc Baccarini, Christian Pachiaudi, Philippe Petit, Robert Persi, Frédéric Luzignant. Άρχισε τη μουσική καριέρα του στα 16 του και συνεργάστηκε με μουσικούς όπως ο Pierre Marcus, Thomas Galliano, Robert Persi, Sebastien Chaumont, Jef Roques, Rémi Vignolo, Thomas Delor, Rossitza Milevska, Béatrice Alunni.
Το 2013 μετακόμισε στο Άμστερνταμ όπου επέκτεινε τις μουσικές του εμπειρίες και σπουδές. Συνεργάστηκε και διδάχτηκε από μεγάλους μουσικούς όπως οι Ferdinand Povel, Simon Rigter, Jasper Blom, Γιούρι Honing, Michael Moore, Theo DeJong, Yaniv Nachum.


Γιώργος Κλουντζός- Χρυσίδης

Ο Γιώργος Κλουντζός - Χρυσίδης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1991. Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στα τύμπανα το 2001 στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης. Το 2008 μετακόμισε στην Νίκαια της Γαλλίας για να συνεχίσει τις σπουδές του στο Conservatoire de Nice. Παίζοντας σε διάφορες local bands αυτά τα χρόνια σε και με συμμετοχές σε φεστιβάλ όπως: Nice Jazz Festiva, Jazz a Vienne, Nuits du Sud κλπ, είχε την τύχη να γνωρίσει τον αμερικανό ντράμερ Leon Parker με τον οποίο τα τελευταία δυο χρόνια ξεκίνησε μαθήματα γύρω από το drumset και το ρόλο που έχει σε διάφορα μουσικά ιδιώματα.

Λέανδρος Πασιάς

Ο Λέανδρος Πασιάς γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σε ηλικία των 10 ετών ξεκίνησε μαθήματα πιάνου με δάσκαλο τον Τάσο Μαντζάρη στο ωδείο Musicworkshop του όποιου είναι και απόφοιτος. Συνέχισε τις σπουδές του στο Conservatorium van Amsterdam στο τμήμα του jazz πιάνο. Τον Σεπτέμβριο του 2015 κυκλοφόρησε το πρώτο του προσωπικό jazz album με τίτλο ‘’It’s Time to Go’’ και το 2018 κυκλοφόρησε ο πρώτος δίσκος των Yako Trio - ‘’Ode to Yannis’’, σχήμα το όποιο ίδρυσε μαζί με τον Γιώργο Κλουντζό Χρυσίδη και Βαγγέλη Βραχνό. Έχει συμμετάσχει σε διεθνή Jazz Festivals όπως το Jazz au Chellah στο Μαρόκο, το Odessa Jazz Fest στην Ουκρανία, το Prilep Jazz Weekend στη Π.Γ.Δ.Μ κλπ.

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 21.00
Αίθουσα Εκδηλώσεων Κ.Ω.Θ. «Μελίνα Μερκούρη», Φράγκων 15
Είσοδος 5 ευρώ

Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ζωντανά! 30 χρόνια tour
ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ζωντανά! 30 χρόνια tour

Μια μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα

«Σε δρόμους λαϊκούς» στη Μικρή Σκηνή
«Σε δρόμους λαϊκούς» στη Μικρή Σκηνή

Με τον Φώτη Θεοδωρίδη, τον Γιάννη Τουλή και εξαιρετικούς μουσικούς

Οι Urca de Lima στη Μικρή Σκηνή
Οι Urca de Lima στη Μικρή Σκηνή

Μόνο για μία βραδιά


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge