ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
31-1-2019

Ταγκό & Tango - συναυλία με τους Plaza Ensemble

Από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης

Ταγκό & Tango - συναυλία με τους Plaza Ensemble

Το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης φιλοξενεί τους PLAZA ENSEMBLE σε μια συναυλία με τίτλο: "Ταγκό & Tango" την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 21:00.

Η συναυλία αυτή αποτελεί ένα αφιέρωμα στο tango, τον γεμάτο ενέργεια και πάθος χορό που γεννήθηκε στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής στις αρχές του 20ου αιώνα και που κατέκτησε όλο τον κόσμο, συνεχώς εξελισσόμενο μουσικά και προσαρμοζόμενο κοινωνικά και αισθητικά στον τόπο και στην ιδιοσυγκρασία του κοινού που το φιλοξενούσε. Η συναυλία επιχειρεί να παρουσιάσει ένα πανόραμα του tango και των εκφάνσεών του, δίνοντας παράλληλα έμφαση στην εμβληματική μορφή του Astor Piazzolla και στη μουσική του.

To πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει έξι οργανικά tango (Milonga del Angel, La Muerte del Angel, Ressurection del Angel, Adios Nonino, Concierto para quinteto, Regreso al amor-Vuelvo al sur) του Astor Piazzolla, του δημιουργού και σημαντικότερου εκπροσώπου του αργεντίνικου Nuevo Tango. Παράλληλα όμως, περιλαμβάνει και έργα συνθετών του 20ου και 21ου αιώνα (των Kurt Weill, Zbigniew Preisner, Alfred Schnittke και Κώστα Τσούγκρα) που είναι επηρεασμένα ή εμπνευσμένα από το τάγκο, όπως επίσης και κλασικό tango (του Carlos Gardel) και ελληνικό τραγούδι σε ρυθμό ταγκό (του Κώστα Γιαννίδη).

Το Plaza Ensemble αποτελείται από τους:
Θανάση Μπιλιλή (πιάνο), Κώστα Τσούγκρα (ακορντεόν),
Άκη Αρχοντή (βιολί) και Γιάννη Πολυμενέρη (κοντραμπάσο).

Συμμετέχει φιλικά η μετζο-σοπράνο Δήμητρα Αθανασάτου.

H συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συναυλιών Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης "Μελίνα Μερκούρη", Φράγκων 15 - είσοδος 8 και 5 €


Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ζωντανά! 30 χρόνια tour
ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ζωντανά! 30 χρόνια tour

Μια μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα

«Σε δρόμους λαϊκούς» στη Μικρή Σκηνή
«Σε δρόμους λαϊκούς» στη Μικρή Σκηνή

Με τον Φώτη Θεοδωρίδη, τον Γιάννη Τουλή και εξαιρετικούς μουσικούς

Οι Urca de Lima στη Μικρή Σκηνή
Οι Urca de Lima στη Μικρή Σκηνή

Μόνο για μία βραδιά


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge