ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
5-3-2019

Η Δήμητρα Παπίου τραγουδά στο δήμο Νεάπολης-Συκεών για τις γυναίκες

Μοναδική συναυλία για την Ημέρα της Γυναίκας

Η Δήμητρα Παπίου τραγουδά στο δήμο Νεάπολης-Συκεών για τις γυναίκες
FREE

Στις 8 Μαρτίου όλες οι γυναίκες έχουν την τιμητική τους! Τιμώντας τις γυναικείες μορφές και το θαύμα της ζωής που η γυναίκα φέρνει στον κόσμο αυτό, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και η ΚΕΥΝΣ διοργανώνουν μία μοναδική συναυλία με μιά τραγουδίστρια που έχει χαράξει τη δική της μεγάλη διαδρομή στην ελληνική μουσική.

Η Δήμητρα Παπίου θα δώσει μεγάλη συναυλία με τίτλο «Οι γυναίκες μέσα μου» την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019, στις 8.30 μ.μ., στη σκηνή της αίθουσας εκδηλώσεων των 1ου-5ου Δημοτικών Σχολείων Συκεών (Ζ. Γούναρη & Μ.Μερκούρη -Δενδροφυτεία) και αναμένεται να χαρίσει δυνατές συγκινήσεις!

Η 8η Μαρτίου καθιερώθηκε ως Ημέρα της Γυναίκας σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από τις εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες διαδήλωναν ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας. Ήταν μία από τις πρώτες κινήσεις διεκδίκησης δικαιωμάτων από γυναίκες.

Όταν πρωτοθεσμοθετήθηκε η ημέρα αυτή, γυναίκες από διάφορα κράτη απαίτησαν να έχουν δικαίωμα ψήφου, το οποίο πρώτες οι γυναίκες της βρετανικής αποικίας της Νέας Ζηλανδίας απέκτησαν επισήμως το 1893.

Παρ’ όλα αυτά, χρειάστηκε περίπου ένας αιώνας για να αποκτήσουν το δικαίωμα αυτό οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία, καθώς πέρυσι τους δόθηκαν δημόσια αξιώματα και ίσα εργασιακά δικαιώματα με τους άντρες.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ζωντανά! 30 χρόνια tour
ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ζωντανά! 30 χρόνια tour

Μια μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα

«Σε δρόμους λαϊκούς» στη Μικρή Σκηνή
«Σε δρόμους λαϊκούς» στη Μικρή Σκηνή

Με τον Φώτη Θεοδωρίδη, τον Γιάννη Τουλή και εξαιρετικούς μουσικούς

Οι Urca de Lima στη Μικρή Σκηνή
Οι Urca de Lima στη Μικρή Σκηνή

Μόνο για μία βραδιά


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge