ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
28-5-2019

Duo "ON" Shakuhachi & Saxophone στο Bensousan Han

Ένα κορυφαίο μουσικό σχήμα, σε μια απρόσμενη συνομιλία, μέσα σε ένα κτίριο γεμάτο μνήμη!

Duo

Μετά από την παγκόσμια κυκλοφορία του δίσκου τους, που ονομάζεται "Facing Infinity" και κυκλοφόρησε το 2019 από την ιστορική Αγγλική δισκογραφική εταιρεία slam productions αποκομίζοντας τις καλύτερες κριτικές για την πρωτοποριακή τους μουσική από Αγγλία - Ιταλία - Ελλάδα κτλ, επιστρέφουν στο Bensousan Han για ένα και μοναδικό live!

Η μουσική συνεύρεση του απαλού, εσωτερικού και συγχρόνως απλού ήχου του Ιαπωνικού πνευστού (ευθύαυλου), σε τέλεια αρμονία με τον οξύ, τραχύ και γλυκό συνάμα ήχο του Soprano sax (του πιο ατίθασου σαξοφώνου) μάς ταξιδεύει σε πρωτόγνωρους τόπους και χρόνους της ανθρώπινης εμπειρίας!

Στην επιλογή της ονομασίας του σχήματος συνέβαλε η πολύπλευρη για τους λαούς σημασία της λέξης ΟΝ, ιδιαίτερα δε της Ελλάδας (με την έννοια της υπόστασης, του «όντος», δηλαδή του «είναι» ως το επίκεντρο της αρχαιοελληνικής, φιλοσοφικής προσέγγισης) και της Ιαπωνίας με το συγκεκριμένο ιδεόγραμμα, που αποδίδει τέλεια την έννοια του ήχου, περιγράφοντας με το επάνω μέρος του την έννοια της ανύψωσης, της ανόρθωσης (αγγλ. stand up) και με το κάτω τον Ήλιο, το φως. Αυτές οι δύο σημειογραφίες, ενωμένες στο ιδεόγραμμα παρουσιάζουν την έννοια του ήχου ως κάτι το αυθεντικά ενεργό, έξω από τα στενά όρια της γνώσης.

Ανατολή και Δύση συνεισφέρουν τα εργαλεία τους για την ανάδειξη μιας νέας μουσικής πρότασης! Από τη μία η Δύση με το σαξόφωνο και ειδικά το σοπράνο που μπορεί και ταυτίζεται και εμπεριέχει πολλές διαφορετικές φωνές, μια ξεχωριστή κατηγορία από μόνο του για τα σαξόφωνα, δύσκολο, δύστροπο, παράξενο, μυστηριωδώς αδάμαστο και όμορφο μαζί ,που μόνο με την αφοσίωση και την υπομονή σού ξεδιπλώνεται. Και από την άλλη, η Ανατολή με το πνευστό από μπαμπού με την ονομασία shakuhachi, ενός από τα πιο δύσκολα παραδοσιακά πνευστά, που δονεί τον αέρα με ένα μοναδικό τρόπο και ηχόχρωμα, μιμούμενο κάποιες φορές την ανθρώπινη φωνή, με εναλλαγές συχνοτήτων που πηγάζουν από τα βάθη της ανθρώπινης ύπαρξης.

Ο Αλέξανδρος Αϊβαλιώτης και ο Νικόλας Σκορδάς μαζί ως οι ΟΝ, παντρεύουν ηχοχρώματα και ανάσες από Ανατολή και Δύση.

Το Shakuhachi είναι παραδοσιακό Ιαπωνικό πνευστό από μπαμπού, με χαρισματικές μουσικές ιδιότητες, ευθύ και απλό ήχο που βυθίζεται ευγενικά στην ψυχή.

Το Soprano Saxophone από τη Δύση, εμπεριέχει πολλές διαφορετικές φωνές, είναι ατίθασο και γοητευτικό και ερεθίζει το πάθος.
( Special Quest Sophia Koroxenou voice)

Η συνεύρεση τους στο εμβληματικό κτίριο "Bensousan Han" είναι μια μοναδική ευκαιρία για να συνδεθούν δυο κόσμοι και να ταξιδέψουμε σε πρωτόγνωρους τόπους και χρόνους της ανθρώπινης εμπειρίας!



ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πότε?
Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019
Στις 21:30

Πού?

Εισιτήρια
Είσοδος με προτεινόμενη συνεισφορά 10 ευρώ

Επικοινωνία - κρατήσεις
6984244577

Μπενσουσαν Χαν (Bensousan Han)

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ζωντανά! 30 χρόνια tour
ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ζωντανά! 30 χρόνια tour

Μια μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα

«Σε δρόμους λαϊκούς» στη Μικρή Σκηνή
«Σε δρόμους λαϊκούς» στη Μικρή Σκηνή

Με τον Φώτη Θεοδωρίδη, τον Γιάννη Τουλή και εξαιρετικούς μουσικούς

Οι Urca de Lima στη Μικρή Σκηνή
Οι Urca de Lima στη Μικρή Σκηνή

Μόνο για μία βραδιά


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge