ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
5-7-2019

Μουσικοί της ΚΟΘ συμμετέχουν στους "Δρόμους της Φιλίας" στο Ηρώδειο

Υπό τη μουσική διεύθυνση του Ρικάρντο Μούτι

Μουσικοί της ΚΟΘ συμμετέχουν στους

Το ετήσιο μουσικό προσκύνημα που διοργανώνει από το 1997 το Φεστιβάλ της Ραβένας έχει οδηγήσει τον Μούτι, μαζί με ένα σύνολο Ιταλών μουσικών, σε αρχαίες και σύγχρονες ιστορικές πόλεις, όπου παίζουν μαζί με ντόπιους μουσικούς. Προηγείται κάθε φορά μία συναυλία στη Ραβέννα, που αναδεικνύει την οικουμενικότητα της μουσικής γλώσσας. Μετά από συναυλίες σε ιδιαίτερες πόλεις, όπως το Σαράγεβο, η Βηρυτός, η Ιερουσαλήμ, το Κάιρο και η Τεχεράνη, οι Δρόμοι της Φιλίας θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα, που συνδέεται με τη Ραβέννα χάρη στη Μεσόγειο αλλά και σε κοινές βυζαντινές αναφορές.

Ο Μούτι, από τους σπουδαιότερους μαέστρους στον κόσμο, έχει κατακτήσει πολυάριθμα βραβεία και διευθύνει κορυφαίες ορχήστρες, ανάμεσα στις οποίες οι Φιλαρμονικές του Βερολίνου και της Βιέννης και η Συμφωνική Ορχήστρα του Σικάγου, ενώ έχει μακροχρόνια και στενή συνεργασία με το Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ.

Υπό την μπαγκέτα του Μούτι, Ιταλοί και Έλληνες μουσικοί και χορωδοί θα παρουσιάσουν μαζί τη δημοφιλέστατη 9η Συμφωνία του Μπετόβεν, αναδεικνύοντας την έκκληση για αδελφοσύνη που χαρακτηρίζει την «Ωδή στη χαρά».

Συμμετέχουν μουσικοί από την Ορχήστρα Νέων Luigi Cherubini, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και χορωδία της ΕΡΤ, τη Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων, την Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, τη χορωδία Coro Costanzo Porta με διευθυντή τον Αντόνιο Γκρέκο, και τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων με διευθυντή τον Σταύρο Μπερή.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Tempo Forte Italia- Eλλάδα 2019», μια πρωτοβουλία που διοργανώνει η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα, μαζί με πολιτιστικούς φορείς, ιδρύματα, μουσεία, καλλιτέχνες και φίλους του πολιτισμού από την Ελλάδα και την Ιταλία, με σκοπό να φέρει «περισσότερη Ιταλία στην Ελλάδα και περισσότερη Ελλάδα στην Ιταλία».
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Vangelis Angelopoulos Trio
Vangelis Angelopoulos Trio

Στη Μικρή Σκηνή

ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ζωντανά! 30 χρόνια tour
ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ζωντανά! 30 χρόνια tour

Μια μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα

«Σε δρόμους λαϊκούς» στη Μικρή Σκηνή
«Σε δρόμους λαϊκούς» στη Μικρή Σκηνή

Με τον Φώτη Θεοδωρίδη, τον Γιάννη Τουλή και εξαιρετικούς μουσικούς


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge