ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
19-7-2019

Οι Soen live στη Θεσσαλονίκη

Στο Principal Club Theater στις 4 Σεπτεμβρίου

Οι Soen live στη Θεσσαλονίκη

"Μελωδική, βαριά, πολύπλοκη και πολύ διαφορετική από οτιδήποτε άλλο". Αυτούς τους χαρακτηρισμούς δίνει ο Martin Lopez, ντράμερ των Soen, στη μουσική τους. Και πράγματι, μία απλή ακρόαση αρκεί για να καταλάβει κανείς πως δεν μιλάμε για αυτοέπαινο!

Οι Soen σχηματίστηκαν το 2004 στη Σουηδία. Ήταν το δημιούργημα μίας σειράς μουσικών που «βαφτίστηκαν» στο progressive metal. Εκτός από τον Lopez, ο οποίος ήδη είχε δώσει εξαιρετικά δείγματα γραφής με τους Opeth, η μπάντα αποτελούνταν από τον μπασίστα Steve Di Giorgio (Death, Testament, Sadus) τον τραγουδιστή Joel Ekelöf (Willotree) και τον κιθαρίστα Kim Platbarzdis. 

Έξι χρόνια μετά το σχηματισμό τους κυκλοφόρησαν το πρώτο τους κομμάτι με τίτλο Fraccions. Ήδη από την εισαγωγή η τετράδα έδωσε το στίγμα της ξεκάθαρα, κατακλύζοντας του αυτί του ακροατή με πολυρρυθμίες και υπαρξιακούς στίχους. Ήταν ένα κομμάτι που ενθουσίασε τους φίλους των Tool και τους έκανε να ξεχάσουν για λίγο πόσο πολύ θα ήθελαν ένα νέο άλμπουμ τους.

Το 2012 κυκλοφόρησε το ντεμπούτο άλμπουμ της μπάντας, το Cognitive. Ήταν ένα άλμπουμ που χάραξε νέους δρόμους στην progressive metal παράδοση της Σουηδίας. Η συμμετοχή του Lopez και του Di Giorgio, από κοινού με τις ευρηματικές μπασογραμμές και την προσεγμένη παραγωγή έδωσαν ένα σύνολο που δεν άφησε κανέναν αδιάφορο. Η παραγωγή έγινε από τον David Bottrill (Tool, Silver hair, Smashing Pumpkins, Muse κ.α.).

Δύο χρόνια αργότερα, με το άλμπουμ Tellurian οι Soen άνοιξαν ακόμα περισσότερο τους δημιουργικούς τους ορίζοντες και χάρισαν στο κοινό έναν δίσκο γεμάτο «συνοχή, έμπνευση, αρμονία και καλή συνεργασία» (Θεοδόσης Γενιτσαρίδης, Rocking.gr). 

Το 2017, με νέο line up πλέον, η μπάντα εγκατέλειψε περισσότερο από ποτέ τις μέχρι τότε επιρροές της και κυκλοφόρησε ένα πολύ προσωπικό άλμπουμ, το Lykaia. Τέλος, τον περασμένο Φεβρουάριο κυκλοφόρησε και η τέταρτη δουλειά της, το Lotus, λαμβάνοντας για ακόμα μία φορά διθυραμβικές κριτικές.

Μετά από μήνες συζητήσεων, οι φήμες επιβεβαιώνονται: ήρθε η ώρα και για τη χώρα μας να απολαύσει ζωντανά όλο το μουσικό σύμπαν των Soen! Toν Σεπτέμβριο το συγκρότημα θα επισκεφθεί πρώτη φορά τη χώρα μας για δύο μαγευτικές συναυλίες. 

Οι Soen είναι:
Stefan Stenberg: Μπάσο
Cody Ford: Κιθάρα
Lars Åhlund: Πλήκτρα, κιθάρα
Joel Ekelöf: Φωνή
Martin Lopez: Ντραμς, κρουστά  



ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πότε?
Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019
Στις 20:00

Πού?
Principal Club Theater

Εισιτήρια
Προπώληση από 20 ευρώ

Επικοινωνία
231 042 8088



Principal Club Theater

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Vangelis Angelopoulos Trio
Vangelis Angelopoulos Trio

Στη Μικρή Σκηνή

ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ζωντανά! 30 χρόνια tour
ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ζωντανά! 30 χρόνια tour

Μια μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα

«Σε δρόμους λαϊκούς» στη Μικρή Σκηνή
«Σε δρόμους λαϊκούς» στη Μικρή Σκηνή

Με τον Φώτη Θεοδωρίδη, τον Γιάννη Τουλή και εξαιρετικούς μουσικούς


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge