ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
19-7-2019

Crazy Town - 20th Anniversary Show!

Στο Εightball Club

Crazy Town - 20th Anniversary Show!

Από τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και trendy μπαρ μέχρι τηλεοπτικές εκπομπές και club, αυτός ήταν ο rap rock ύμνος που στοίχειωσε τις νύχτες –και τις μέρες– μας λίγο μετά την έναρξη του νέου millennium. Ακόμα θυμόμαστε τις αντιδράσεις των γονιών μας όποτε πετυχαίναμε το αισθησιακό και macho βιντεοκλίπ του σε κάποιο τοπικό μουσικό κανάλι. Όσον αφορά τους στίχους, μας είχαν κολλήσει στο μυαλό: «Come my lady, Come come my lady, You're my butterfly, sugar baby». 

Όλοι θυμόμαστε το Butterfly! Τι συμβαίνει, όμως, με τους Αμερικανούς Crazy Town, το συγκρότημα που μας το χάρισε; Στις 13 Aυγούστου θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε! Σχεδόν είκοσι χρόνια μετά τη μεγάλη τους επιτυχία οι Crazy Town έρχονται στο Eightball Club για μια βραδιά γεμάτη ρίμες, χορό και… νοσταλγία. 

Οι Crazy Town σχηματίστηκαν το 1995 στο Los Angeles από τους Bret Mazur και Seth Binzer. Εμπνεόμενοι από τα δύο δημοφιλέστερα στοιχεία της τοπικής μουσικής σκηνή εκείνη την εποχή (τη hip hop αισθητική και τα riffs των Red Hot Chili Peppers), δημιούργησαν έναν rap rock ήχο πoυ ταίριαξε απόλυτα με τα trends των αρχών των 00s. Σταδιακά στην μπάντα εντάχθηκαν οι Adam Bravin, Rust Epique, James Bradley Jr, Doug Miller, Adam Goldstein και Antonio Lorenzo, σχηματίζοντας το αρχικό lineup. Το 1999 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ, The Gift Of Game. Το συγκεκριμένο άλμπουμ τούς χάρισε μια θέση στις συναυλίες των RCHP ως support act αλλά και πολύ σημαντικό airplay. 

Όμως, η πραγματική έκρηξη στη δημοφιλία των Crazy Town ήρθε έναν χρόνο αργότερα, όταν κυκλοφόρησαν το "Butterfly" ως single του άλμπουμ. Η επιτυχία ήταν απρόσμενη ακόμα και για τους ίδιους. Χάρη στο Butterfly, το άλμπουμ έγινε τρεις φορές χρυσό και δύο φορές πλατινένιο, κάνοντας πωλήσεις ακόμα και σχετικά πρόσφατα. 

To 2002 χάρισαν στο κοινό τους ένα ακόμα άλμπουμ, το Darkhorse. Έδωσαν περισσότερο έμφαση στο rock σκέλος του ήχου τους, ακολουθώντας το παράδειγμα συγκροτημάτων όπως οι Limp Bizkit και οι Papa Roach. Λίγους μήνες αργότερα, το συγκρότημα διαλύθηκε, αρνούμενο να υποκύψει στις πιέσεις της δισκογραφικής του για «ένα ακόμα κομμάτι σαν το Butterfly». 

Η επιστροφή έγινε τελικά το 2015 με το άλμπουμ "The Brimstone Sluggers". Σε αυτό το άλμπουμ οι Crazy Town επέστρεψαν ηχητικά στις ρίζες του "The Gift Of Game" και επιστράτευσαν μερικές ενδιαφέρουσες συμμετοχές, όπως αυτή του rapper Madchild και του κιθαρίστα των No Doubt Tom Dumont. 

Πλέον, όμως, είναι 2019. Ο Bret Mazur έχει αποχωρήσει και ο Seth Binzer συνεχίζει να «τρέχει» την μπάντα, πλέον ως Crazy Town X, με νέο lineup. Πρόσφατα κυκλοφόρησε ένα πρώτο δείγμα από το επερχόμενο άλμπουμ του συγκροτήματος με τίτλο "The Beautiful Insane".  



ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πότε?
Τρίτη 13 Αυγούστου 2019
Στις 21:00

Πού?
Eightball Club
Πίνδου 1

Εισιτήρια
Προπώληση από 10 ευρώ

Επικοινωνία
6937176490

Eightball Live Stage

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ζωντανά! 30 χρόνια tour
ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ζωντανά! 30 χρόνια tour

Μια μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα

«Σε δρόμους λαϊκούς» στη Μικρή Σκηνή
«Σε δρόμους λαϊκούς» στη Μικρή Σκηνή

Με τον Φώτη Θεοδωρίδη, τον Γιάννη Τουλή και εξαιρετικούς μουσικούς

Οι Urca de Lima στη Μικρή Σκηνή
Οι Urca de Lima στη Μικρή Σκηνή

Μόνο για μία βραδιά


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge