ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
8-8-2019

Τελετή έναρξης για το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών στη Σίνδο

Την Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

Τελετή έναρξης για το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών στη Σίνδο

Επτά ορχήστρες από 4 χώρες και περίπου 400 νέοι μουσικοί θα συμμετάσχουν στο 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών του Δήμου Δέλτα, που θα πραγματοποιηθεί από τις 28 έως τις 31 Αυγούστου 2019, στον αύλειο χώρο του Κέντρου πολιτισμού Σίνδου. 

Η τελετή έναρξης είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019, στις 9 μ.μ. με αφιέρωμα στον κινηματογράφο και συμμετέχουν 70 χορευτές. Την Ορχήστρα Νέων Σίνδου θα διευθύνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Μίλτος Πολυχρονίδηςενώ τα τραγούδια θα ερμηνεύσουν η Στέλλα Φαρμάκη, ο Γιώργος Περίν και η Νάντια Μπουλέ. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.  Οι ορχήστρες, εκτός από τις κεντρικές συναυλίες τους θα πραγματοποιήσουν και παρελάσεις σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών πραγματοποιείται με την χρηματοδότηση του Δήμου Δέλτα, την υποστήριξη του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,  των «μεγάλων χορηγών» ΕΛΠΕ και ΣΙΔΕΝΟΡ καθώς και με τη στήριξη της επιχειρηματικής κοινότητας του Δήμου Δέλτα.

«Είναι μια σπουδαία διοργάνωση, το πρόσωπο της σύγχρονης πολιτιστικής δημιουργίας στο Δήμο μας. Το γεγονός ότι βασίζεται στα νέα παιδιά, του δίνει ακόμη μεγαλύτερη αξία. Το μουσικό αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό. Είναι μια εκδήλωση που αξίζει να παρακολουθήσουν όλοι οι κάτοικοι του Δήμου μας καθώς και οι Θεσσαλονικείς. Θέλω να συγχαρώ τους συμμετέχοντες, τους διοργανωτές αλλά και τον Πρόεδρο του Κοινωνικού και Πολιτιστικού Οργανισμού Δημήτρη Χαλκίδη για την εξαιρετική προσπάθεια. Θέλω να ευχαριστήσω τα επιμελητήρια, τις εταιρείες και τον Οργανισμό Τουρισμού, ιδιαίτερα δε την Αντιπεριφερειάρχη και επικεφαλής του ΟΤΘ, Βούλα Πατουλίδου, που χρόνια τώρα στηρίζουν το Φεστιβάλ καθώς και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα μιας και το Κέντρο Πολιτισμού είναι φέτος συνεργάτης στο σπουδαίο αυτό εγχείρημα» δήλωσε ο Δήμαρχος Δέλτα Ευθ. Φωτόπουλος.

Στον 22ο χρόνο του, το Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών, που διοργανώνει ο Κοινωνικός και Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Δέλτα, έχει διαγράψει σημαντική παρουσία όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη και στην Ελλάδα αλλά και στον διεθνή μουσικό ορίζοντα, γεγονός που υπογραμμίζεται με σπουδαίες κριτικές από τον εθνικό Τύπο και τα διεθνή δίκτυα (όπως η IFEA – Παγκόσμιο Δίκτυο Φεστιβάλ και η WASBE – Παγκόσμια Ένωση Αρχιμουσικών).

Το Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών ξεκίνησε το 1998 με τη χαρακτηριστική φράση «Η μουσική μας ενώνει». Πολύ σύντομα, μέσα από τη μουσική, ενώθηκε με σημαντικές αξίες και ιδέες: τον εθελοντισμό, τη συνεργασία, το ενδιαφέρον για το συνάνθρωπο, την υποστήριξη των ελληνικών προϊόντων,  την επιστροφή των αρχαίων γλυπτών στην Ελλάδα, το ενδιαφέρον για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και γενικότερα για το περιβάλλον.
Σχετικά άρθρα:
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ζωντανά! 30 χρόνια tour
ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ζωντανά! 30 χρόνια tour

Μια μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα

«Σε δρόμους λαϊκούς» στη Μικρή Σκηνή
«Σε δρόμους λαϊκούς» στη Μικρή Σκηνή

Με τον Φώτη Θεοδωρίδη, τον Γιάννη Τουλή και εξαιρετικούς μουσικούς

Οι Urca de Lima στη Μικρή Σκηνή
Οι Urca de Lima στη Μικρή Σκηνή

Μόνο για μία βραδιά


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge