ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
17-8-2019

Shahmen live στον πολυχώρο WE

Στις 9 Νοεμβρίου - η προπώληση εισιτηρίων ξεκίνησε

Shahmen live στον πολυχώρο WE

Άμστερνταμ, 2006: Δύο νέοι, ανερχόμενοι μουσικοί γνωρίζονται τυχαία σε μία συνάντηση που αργότερα θα χαρακτηρίσουν ως «γραμμένη απ’ τη μοίρα». Ο πρώτος είναι ο SENSE, ένας δραστήριος beatmaker με επιρροές από καλλιτέχνες όπως ο DJ Muggs και ο RZA. Ο δεύτερος είναι ο B L S (ή Bless), ένας φοιτητής ψυχολογίας από το Λος Άντζελες με αγάπη για τις ρίμες. Καταλήγουν σε ένα πλωτό στούντιο, όπου πειραματίζονται μουσικά. Αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας.

2007: Ο B L S επισκέπτεται και πάλι το Άμστερνταμ για να συναντήσει τον SENSE. Κουβαλά τις ρίμες που έγραφε ολόκληρο το χρόνο σε ένα σημειωματάριο. Ο B L S διαβάζει το σημειωματάριο και συνειδητοποιεί ότι βρήκε τους τέλειους στίχους για να «ντύσει» τη μουσική του. Οι Shahmen είναι πραγματικότητα. Μέσα στον επόμενο μήνα γράφουν πενήντα κομμάτια.

2010: Το hip hop ντουέτο κυκλοφορεί το πρώτο του EP με τίτλο Enter The Circle. Το ιδιαίτερο, βραχνό flow του B L S δένει εξαιρετικά με τα σκοτεινά beats του SENSE. Το αποτέλεσμα είναι ένα εικοσάλεπτο που αξίζει όσο λίγα το χαρακτηρισμό «experimental, abstract hip hop».

2015: Οι Shahmen βγαίνουν από το στούντιο με το πρώτο δικό τους full-length άλμπουμ σε στάδιο ολοκλήρωσης. Το All In The Circle πατά άψογα πάνω στη συνταγή του EP, χαρίζοντας ένα hip hop άλμπουμ όπου οι «βρώμικες» ρίμες συναντούν λεπτομέρειες από παραδοσιακά αραβικά και ινδικά όργανα. Σε πολλούς το «φτύσιμο» του B L S θυμίζει αυτό του Tyler, the Creator.

2018: Στην τρίτη τους κυκλοφορία, με τίτλο California Is Cold, ο SENSE μοιάζει να αφήνει περισσότερο χώρο στον B L S. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα περισσότερο straightforward άλμπουμ, που επιτρέπει στον MC να ξεδιπλώσει το μεγάλο του ταλέντο στην έκφραση και την επιλογή των λέξεων.

2019: Έχοντας ήδη επισκεφτεί μια φορά την πόλη μας στο Street Mode του 2018, οι Shahmen έρχονται το Σάββατο 9 Νοεμβρίου στο WE, για ένα ακόμα live που θα ενώσει την west coast αισθητική με τη μουντάδα του Άμστερνταμ. 



ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πότε?
Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.00

Πού?
WE, Πολυχώρος Πολιτισμού και Αθλητισμού
Λεωφόρος 3ης Σεπτεμβρίου & Γρ. Λαμπράκη

Εισιτήρια
Προπώληση από 10 ευρώ

Επικοινωνία
2310 284 700

Πολυχώρος WE

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Vangelis Angelopoulos Trio
Vangelis Angelopoulos Trio

Στη Μικρή Σκηνή

ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ζωντανά! 30 χρόνια tour
ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ζωντανά! 30 χρόνια tour

Μια μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα

«Σε δρόμους λαϊκούς» στη Μικρή Σκηνή
«Σε δρόμους λαϊκούς» στη Μικρή Σκηνή

Με τον Φώτη Θεοδωρίδη, τον Γιάννη Τουλή και εξαιρετικούς μουσικούς


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge