ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
25-8-2019

Ο Perturbator live στη Θεσσαλονίκη

Στο Principal Club Theater

Ο Perturbator live στη Θεσσαλονίκη

Αρκεί η τεράστια γαλλική παράδοση στην ηλεκτρονική μουσική (Jean-Michel Jarre, Ceronne, Daft Punk, Justice, M83, Air κ.α.) να οδηγήσει έναν black metal μουσικό στο να αφήσει την κιθάρα του και να στραφεί στα synthesizers; Η απάντηση είναι «Ναι», και βρίσκει εφαρμογή στον Παριζιάνο Perturbator, κατά κόσμον James Kent.

Μεγαλωμένος σε μία οικογένεια με συνεχείς μουσικές επιρροές (ο πατέρας του, Nick Kent, ήταν ηχολήπτης στα Abbey Roads και μουσικός δημοσιογράφος), ο Perturbator ξεκίνησε να παίζει κιθάρα σε πολλά συγκροτήματα. Παράλληλα, ήρθε σε επαφή με τα synths και τη δυνατότητα που δίνουν «να φτιάχνεις μουσική «ολομόναχος, χωρίς ντράμερ ή μπασίστα ή άλλους μουσικούς με τεράστιο Εγώ» (από συνέντευξη στο Noisey το 2016).

Ο Perturbator φτιάχνει μουσική ατμοσφαιρική..
Μπορεί το όργανο να άλλαξε, η συνταγή, όμως, όχι. Ο Perturbator φτιάχνει μουσική ατμοσφαιρική και «βίαιη», ακριβώς όπως μία black metal μπάντα. Τα εύπεπτα beats και οι χαλαροί ρυθμοί δεν έχουν σχεδόν ποτέ θέση στη μουσική του, παρά μόνον όταν λειτουργούν σαν εισαγωγή για ένα ανελέητο σφυροκόπημα ηλεκτρονικών, industrial ήχων.

Από το 2012 και μέχρι σήμερα έχει χαρίσει στο κοινό του συνολικά τέσσερα άλμπουμ, εφτά EPs και δύο compilations. Το Φεβρουάριο του 2019 κυκλοφόρησε το Excess, το πρώτο single από το πολυαναμενόμενο πέμπτο άλμπουμ του. Κάθε κυκλοφορία αποτίει φόρο τιμής στα 80s αλλά δεν μένει μόνο εκεί. Αντίθετα, πηγαίνει το «παρεξηγημένο» synthwave πολλά βήματα παρακάτω και περνά άνετα από το ένα μουσικό είδος στο άλλο. Ποιος άλλος καλλιτέχνης –εκτός των Prodigy– θα μπορούσε να καυχηθεί ότι συμφιλίωσε τους φίλους της electronica με τους metalheads; Κι όμως. Αυτό καταφέρνει ο Perturbator, γεγονός που του ανοίγει την πόρτα σε όλα τα μεγάλα festival, ηλεκτρονικής μουσικής αλλά και metal.

Μετά από την εξαιρετική του εμφάνιση στην Αθήνα το Νοέμβριο του 2018, ο καλλιτέχνης που είναι "μισός άνθρωπος, μισός synthesizer" επιστρέφει στην Ελλάδα, έτοιμος να μας βοηθήσει να πλάσουμε το προσωπικό μας δυστοπικό, cyberpunk σενάριο.



ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πότε?
Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019
Στις 20:30

Πού?
Principal Club Theater

Εισιτήρια
Προπώληση από 15 ευρώ

Επικοινωνία
231 042 8088
Events και Alerts από αυτή την καταχώρηση

Principal Club Theater

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ζωντανά! 30 χρόνια tour
ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ζωντανά! 30 χρόνια tour

Μια μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα

«Σε δρόμους λαϊκούς» στη Μικρή Σκηνή
«Σε δρόμους λαϊκούς» στη Μικρή Σκηνή

Με τον Φώτη Θεοδωρίδη, τον Γιάννη Τουλή και εξαιρετικούς μουσικούς

Οι Urca de Lima στη Μικρή Σκηνή
Οι Urca de Lima στη Μικρή Σκηνή

Μόνο για μία βραδιά


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge