ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
4-9-2019

Barcelona Gipsy Balkan Orchestra σήμερα στη «Βαλκανική Πλατεία»

Εργαστήρια και παιχνίδια για παιδιά στη «μικρή» Πλατεία

Barcelona Gipsy Balkan Orchestra σήμερα στη «Βαλκανική Πλατεία»
FREE KIDS

Ο κύκλος των μεγάλων εκδηλώσεων της «Βαλκανικής Πλατείας», που άνοιξε την περασμένη Δευτέρα, συνεχίστηκε χθες Τρίτη στο κατάμεστο Ανοικτό Θέατρο Νεάπολης, με τη μεγάλη συναυλία της Ματούλας Ζαμάνη, αλλά και του βουλγάρικου μουσικού σχήματος «Belonoga».

Σήμερα η σκηνή θα γεμίσει με τις πολυπλιτισμικές μουσικές της Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, από τις 9 το βράδυ. 

Οι ΒGBO είναι ένα διεθνές σύνολο μουσικών με έδρα τη Βαρκελώνη που ξυπνά το ενδιαφέρον του κοινού σε όλη την Ευρώπη μέσω των αυθεντικών διασκευών τους σε παραδοσιακές μουσικές των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής και των Μεσογειακών ακτών. Οι Sandra Sangiao, Mattia Schirosa, Julien Chanal, Ivan Kovacevicc, Stelios Togias, Dani Carbonell και Olexander Sora είναι ένα σύνολο πολυπολιτισμικών μουσικών παραδόσεων που ξεπερνά τα γεωγραφικά όρια και θρέφεται καλλιτεχνικά από το αποτύπωμα των διαφορετικών πληθυσμών που έχουν ζήσει μέσα σε αυτά.

Στη «μικρή» Βαλκανική Πλατεία για σήμερα συνεχίζονται τα εργαστήρια και τα ομαδική παιχνίδια για παιδιά από τις 7 μ.μ. έως τις 9 μ.μ., ενώ στις 9 μ.μ. θα παρουσιαστεί στην Παιδική Σκηνή η θεατρική παράσταση «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας.

Παράλληλα στο χώρο της «Βαλκανικής Πλατείας» συνεχίζει να λειτουργεί έως τις 8 Σεπτεμβρίου Έκθεση Φωτογραφίας από τη Φωτογραφική Λέσχη «Όψεις» που λειτουργεί στο δήμο Παύλου Μελά, προωθώντας και καλλιεργώντας τη δημιουργική φωτογραφία και συνεισφέροντας στη γενικότερη φωτογραφική παιδεία. Στην Έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Έλενα Αθανασιάδου, Ευγενία Γιαννούλη, Χρήστος Γκίκης, Άνθιμος Καλπατζίδης, Τριαντάφυλλος Κουρούκλας, Απόστολος Κύρου, Αγγελική Παραλή, Μυρσίνη Πατακάκη, Μίνως Σκουλάς και Λουκάς Τιλσίζογλου.

Αλβανικές… νότες

Αύριο, Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου, η «Βαλκανική Πλατεία» συνεχίζεται με τη συναυλία των Αλβανών καλλιτεχνών Anxhela Peristeri και Ylli Baka, στις 9 το βράδυ, στο Ανοικτό θέατρο Νεάπολης.

Η Anxhela Peristeri είναι μια νέα ιδιαίτερα δημοφιλής ερμηνεύτρια της σύγχρονης αλβανικής μουσικής σκηνής. Γνωστή τόσο για την αξιόλογη φωνή της, όσο και για την εκθαμβωτική σκηνική της παρουσία και τα υπέροχα τραγούδια της που φέρουν τις υπογραφές καταξιωμένων δημιουργών.

Ο παλιός γνώριμος Ylli Baka, από τις πλέον αναγνωρίσιμες και αγαπημένες λαϊκές φωνές της αλβανικής μουσικής σκηνής, επισκέπτεται τη «Βαλκανική Πλατεία» για μια ακόμη φορά υποσχόμενος μια μοναδική αξέχαστη μουσική βραδιά.


Λούνα Πάρκ και σόου με σαπουνόφουσκες

Στην παιδική «Βαλκανική Πλατεία» θα συνεχιστούν και αύριο τα εργαστήρια και τα ομαδικά παιχνίδια, με δημιουργίες από ανακυκλώσιμα υλικά από το Σύλλογο ΤΕΧΝΗΕΣΣΑ και «Κοσμήματα και βραχιολάκια!» από το εργαστήρι κοσμήματος από τη Σχεδία στην Πόλη, ενώ θα φτιάξου όμορφα αερόστατα από χρωματιστά χαρτόνια βλέποντας «την πόλη μας από ψηλά!», παρέα με το εικαστικό εργαστήρι με την εικαστικό Σταυρούλα Κωτούλα.

Παράλληλα, θα παίξουν σκάκι με τη Σκακιστική Ακαδημία Συκεών-Νεάπολης, ενώ ένα ξύλινο λούνα παρκ με έξι παιχνίδια στόχων (Nerf, κρίκοι, κύβοι, τρύπες, ψάρεμα, εκκρεμές) θα περιμένει τα παιδιά να εξασκηθούν δοκιμάζοντας τις ικανότητές τους. 

Επιπλέον, με στοιχεία από το θέατρο, το χορό, την τέχνη της ακροβατικής και του θεάτρου δρόμου τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τους «Κοσμοναύτες», μια διαδραστική παράσταση σαπουνόφουσκας από την καλλιτεχνική ομάδα La Petite Marguerite, ένα θεαματικό show γεμάτο τεράστιες σαπουνόφουσκες που ζωντανεύει και ενεργοποιεί τη φαντασία και το όνειρο!
Σχετικά άρθρα:
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ζωντανά! 30 χρόνια tour
ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ζωντανά! 30 χρόνια tour

Μια μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα

«Σε δρόμους λαϊκούς» στη Μικρή Σκηνή
«Σε δρόμους λαϊκούς» στη Μικρή Σκηνή

Με τον Φώτη Θεοδωρίδη, τον Γιάννη Τουλή και εξαιρετικούς μουσικούς

Οι Urca de Lima στη Μικρή Σκηνή
Οι Urca de Lima στη Μικρή Σκηνή

Μόνο για μία βραδιά


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge