ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
8-9-2019

Θέμης Αδαμαντίδης και Melisses σήμερα Κυριακή στη ΔΕΘ

Στο πλαίσιο των Music Events της 84ης έκθεσης Θεσσαλονίκης

Θέμης Αδαμαντίδης και Melisses σήμερα Κυριακή στη ΔΕΘ

Κορυφαία ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής ανεβαίνουν και φέτος στη σκηνή των Music Events της 84ης ΔΕΘ, η οποία θα φιλοξενήσει πλούσιο συναυλιακό πρόγραμμα από τις 8-15 Σεπτεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Η ψυχαγωγία και η διασκέδαση θα γεμίσουν τις νύχτες της 84ης ΔΕΘ, ικανοποιώντας τις μουσικές προτιμήσεις όλων των ηλικιών.

Κάθε βράδυ στις 21:30 στη μουσική σκηνή κάτω από το Τόξο της ΧΑΝΘ τα Music Events προσκαλούν τους δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης σε μία μεγάλη γιορτή.

Σήμερα Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στη σκηνή της ΔΕΘ ανεβαίνει ο πολύ αγαπητός Θέμης Αδαμαντίδης και οι Μέλισσες.

Θέμης Αδαμαντίδης
Ο Θέμης Αδαμαντίδης ξεκίνησε την καριέρα του στα τέλη της δεκαετίας του '70. Το 1980 συμμετείχε στην εκπομπή «Να η ευκαιρία» της ΕΡΤ, όπου τραγούδησε το «Θα με θυμηθείς» και απέσπασε το πρώτο βραβείο. Ένα από τα πολύ γνωστά του τραγούδια είναι επίσης και το «Η νύχτα μυρίζει γιασεμί».

Επίσης, στα πρώτα του βήματα τραγούδησε τραγούδια του Στέλιου Καζαντζίδη ο οποίος τον βοήθησε, και το 1986 έγινε και κουμπάρος του στον πρώτο από τους τρεις γάμους του. Με τραγούδια αφιερωμένα στην αξιοσύνη και με καλόγουστες εμφανίσεις, έγινε αγαπητός στο ευρύ κοινό κι έγινε ένα από τα κατατεθέν σήματα των 80's.

Ο Θέμης Αδαμαντίδης άρχισε να τραγουδάει μαζί με παλιούς ρεμπέτες και προσωπικότητες του λαϊκού τραγουδιού, όπως ο Σπύρος Καλφόπουλος, η Ρόζα Εσκενάζυ, η Άννα Χρυσάφη, ο Δημήτρης Μητροπάνος και ο Δημήτρης Μπάσης.

Το 1999 το τραγούδι «Μα πού να πάω», ήταν η αρχή για τον Αδαμαντίδη να ερμηνεύσει μια σειρά από τραγούδια όπως, Η Βομβαρδισμένη πολιτεία, Είναι φονιάς ο χωρισμός, Χάρτινα όνειρα, Χαρταετός κ.α.

Melisses
Το συγκρότημα Melisses δημιουργήθηκε το Μάιο του 2008, με τον Χρήστο στο τραγούδι, τον Ιάκωβο στα ντραμς, τον Θάνο στην κιθάρα και τον Κώστα στο μπάσο. Αρχικά έπαιζαν live σε μουσικές σκηνές, μέχρι που στην παρέα τους ήρθε και ο Παντελής. Κάπου εκεί δημιουργήθηκε και το όνομα "Melisses", ενώ σιγά σιγά ξεκίνησαν να γράφουν και τα πρώτα τους τραγούδια, όπως το "Κρυφά" και το "Μυστικό". Μετά την πρώτη τους εμφάνιση σαν ολοκληρωμένο συγκρότημα στο "Mad Day Live", ακολούθησε και η συνεργασία τους με τη Universal Music.

Το πρώτο τους τραγούδι με τίτλο "Κρυφά" κυκλοφόρησε digital και οπτικοποιήθηκε από τον Κωνσταντίνο Ρήγο, ενώ το τραγούδι παρέμεινε στο top 10 του ελληνικού ραδιοφώνουν για 3 μήνες. Τον Μάρτιο του 2010 κυκλοφόρησε ο πρώτους δίσκος, ο οποίος περιλάμβανε 12 τραγούδια, συμπεριλαμβανομένων το «Κρυφά» και «Κινέζος», με τον οποίο συμμετείχαν στον ελληνικό τελικό της Eurovision του 2010. Το 2010 έλαβαν το βραβείο Καλύτερου Πρωτοεμφανιζόμενου Καλλιτέχνη στα Mad Video Music Awards. Το 2012 ο δεύτερος δίσκος τους "ΑΚΟΥ" βραβεύτηκε με χρυσό δίσκο. Το 2013 έλαβαν στα Mad Video Music Awards το βραβείο για το Καλύτερο Συγκρότημα. Το 2014 μετακόμισαν από την Cobalt Music στην Panik Records.

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Vangelis Angelopoulos Trio
Vangelis Angelopoulos Trio

Στη Μικρή Σκηνή

ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ζωντανά! 30 χρόνια tour
ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ζωντανά! 30 χρόνια tour

Μια μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα

«Σε δρόμους λαϊκούς» στη Μικρή Σκηνή
«Σε δρόμους λαϊκούς» στη Μικρή Σκηνή

Με τον Φώτη Θεοδωρίδη, τον Γιάννη Τουλή και εξαιρετικούς μουσικούς


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge