ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
27-9-2019

Ο Σωκράτης Σινόπουλος και οι L’Achéron στη Ροτόντα

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 54 Δημήτρια

Ο Σωκράτης Σινόπουλος και οι L’Achéron στη Ροτόντα
FREE

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 54 Δημήτρια, ο Σωκράτης Σινόπουλος και το συγκρότημα L’Achéron  θα μας ταξιδέψουν με τους νοσταλγικούς, μελαγχολικούς ήχους τους, την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019 στο μνημείο της Ροτόντας, ερμηνεύοντας τα "Επτά Δάκρυα" του σπουδαίου Άγγλου συνθέτη John Dowland και άλλες συνθέσεις εποχής.

Η συνεργασία του γαλλικού μουσικού σχήματος με τις βιόλες ντα γκάμπα και του Σωκράτη Σινόπουλο με την Κωνσταντινουπολίτικη λύρα του, έχει δισκογραφηθεί και κυκλοφόρησε πρόσφατα από τη γαλλική εταιρεία Fuga Libera έχοντας ήδη αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης.

Ο συγκινητικός και διαχρονικός ήχος της λύρας του Σωκράτη Σινόπουλου συνομιλεί με τις βιόλες ντα γκάμπα και τον φωτεινό και επιβλητικό ήχο του γαλλικού συγκροτήματος παλαιάς μουσικής L’Achéron.

Με αφετηρία τη μελαγχολία που διατρέχει το έργο Lachrimæ ή «Επτά Δάκρυα» του σπουδαίου Άγγλου συνθέτη του 16ου αιώνα John Dowland και τη χαρμολύπη των βυζαντινών ήχων, οι πέντε μουσικοί διηγούνται την καθαρτική ιστορία της μεταμόρφωσης από το σκοτάδι στο φως και της μετάβασης από το θρήνο στη γιορτή.

Η Κωνσταντινουπολίτικη λύρα και η βιόλα ντα γκάμπα είναι όργανα που εκφράζουν κατ’ εξοχήν τη μελαγχολία και τη νοσταλγία. Κατά τη διάρκεια της χρυσής εποχής της ιστορίας τους, τα δύο όργανα χρησιμοποιήθηκαν για να εκφράσουν αυτά τα συναισθήματα, αυτή την κατάσταση ψυχής.

Ο Σωκράτης Σινόπουλος, με τον πολύ ιδιαίτερο τρόπο της ερμηνείας του, αναλαμβάνει με τη λύρα του το ρόλο της πρώτης φωνής στο πεντάφωνο έργο του John Dowland.

Ο συνδυασμός μάλιστα αυτών των μουσικών οργάνων, της λύρας με τις βιόλες ντα γκάμπα, πραγματοποιείται για πρώτη φορά και ο Σινόπουλος κομίζει σε αυτή την πρωτότυπη συνεργασία την ηχώ των μουσικών τρόπων της ανατολής και των βυζαντινών ήχων.



ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πότε?
Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019 
Στις 21:00

Πού?

Εισιτήρια 
Η είσοδος είναι ελεύθερη

Επικοινωνία
2310 968860

Ροτόντα

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Vangelis Angelopoulos Trio
Vangelis Angelopoulos Trio

Στη Μικρή Σκηνή

ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ζωντανά! 30 χρόνια tour
ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ζωντανά! 30 χρόνια tour

Μια μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα

«Σε δρόμους λαϊκούς» στη Μικρή Σκηνή
«Σε δρόμους λαϊκούς» στη Μικρή Σκηνή

Με τον Φώτη Θεοδωρίδη, τον Γιάννη Τουλή και εξαιρετικούς μουσικούς


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge