ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
18-10-2019

25 συνθέτες - 25 μινιατούρες για πιάνο από την Ερατώ Αλακιοζίδου

Το νέο μουσικό πρότζεκτ στην αίθουσα της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης

25 συνθέτες - 25 μινιατούρες για πιάνο από την Ερατώ Αλακιοζίδου

«M.M.S| Medıterranean Mınıature Sketches» τιτλοφορείται το νέο πρότζεκτ της Ερατούς Αλακιοζίδου που θα το δούμε την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019 ώρα 9μμ στην αίθουσα της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης «Σόλων Μιχαηλίδης».

Η καταξιωμένη πιανίστα επιλέγει έργα Ελλήνων συνθετών, με τέτοιο τρόπο ώστε να μας αφηγηθεί μια ιστορία αισθαντικότητας και ευαισθησίας «μεσογειακού τύπου», όπως η ίδια λέει. Στη συγκεκριμένη συναυλία θα παρουσιαστούν οι πρώτες εκτελέσεις έργων των: Sara Carvahlo, Λάζαρου Τσαβδαρίδη, Στογιαννίδη Κωσταντίνο, Έλλη Ζαχαροπούλου, Γιώργου Παπουτσή, Ευαγγελία Κατέλη, Αναστάση Φιλιπακόπουλου, Στάθη Γυφτάκη, ΜαρίαΧριστίνα Κριθαρά, G. Giannopoulos και δύο νέων ταλαντούχων Θεσσαλονικέων συνθετών του Μενέλαου Πειστικού και του Χρήστου Ντόβα.

Οι υπόλοιποι συνθέτες που συμμετέχουν με έργα τους σε αυτή την συναυλία είναι οι Καλλιόπη Τσουπάκη, Φίλλιπος Τσαλαχούρης Caterina Venturelli, Rıccardo Vaglını Ασπασία Νασοπούλου, Benet Casablancas, Παναγιώτης Θεοδοσίου, Γιώργος Χατζημηχελάκης, Βασίλης Κίτσος, Γιώργος Κουρουπός, Μηνάς Μπορμπουδάκης, Κώστας Παρισιάδης,

Η Ερατώ Αλακιοζίδου τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την ανάδειξη του έργου Ελλήνων συνθετών στο εξωτερικό και παρουσιάζει έργα σε πρώτες εκτελέσεις αποσπώντας λαμπρές κριτικές.

Πρόσφατες εμφανίσεις της συμπεριλαμβάνουν το Φεστιβάλ HOP στην Πορτογαλία (Οκτώβριος 2019) και στην Αθήνα (7 Δεκεμβρίου 2019) στην εμβληματική αίθουσα του Ωδείου Αθηνών «Άρης Γαρουφαλής», ενώ από την νέα σαιζόν θα παρουσιάσει το πρόγραμμα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες καθώς και στη Λατινική Αμερική, ενώ παράλληλα ετοιμάζει την επόμενη δισκογραφική της παραγωγή με την Odradek Records. Οι μινιατούρες αποτελούν μικρές προσωπικές ιστορίες και αφηγήσεις των συνθετών οι οποίες αποτυπώνονται με τη μορφή μικρών κομματιών για πιάνο, σαν σκίτσα.

Όλα μαζί συνδέονται μεταξύ τους με έναν μεταφυσικό τρόπo και αφηγούνται μία ιστορία. Μια ιστορία που τη διηγείται η πιανίστα Ερατώ Αλακιοζίδου, καθώς είναι αυτή που επιλέγει τη σειρά των έργων. Ανάλογη σπουδαιότητα αποτελεί η συνεργασία της με τους ίδιους τους συνθέτες κατά την περίοδο της προετοιμασίας της που αποτελεί για την ίδια πρόκληση ερμηνευτικών απαιτήσεων.



ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΟΥΣΟΥΡΓΩΝ

Τιμές εισιτηρίων 12 €( κανονικό)- Προπώληση 10 €

7€ ( εκπτωτικό)-Προπώληση 5€

Εκπτωτικές κατηγορίες ( Άνεργοι, Φοιτητές, Μαθητές, Πολύτεκνοι, Κάτοχοι κάρτας αλληλεγγύης, Κάτοχοι ευρωπαϊκής κάρτας νέων, ΑΜΕΑ, σπουδαστές ΙΕΚ, σπουδαστές Ωδείων, Άνω των 65 ετών, Μέλη της ένωσης Ελλήνων μουσουργών. Τα φοιτητικά και των ανέργων η άλλα μειωμένα εισιτήρια είναι έγκυρα μόνο με την επίδειξη των απαραίτητων δικαιολογητικών κατά την είσοδο και εφόσον αυτά είναι σε ισχύ. Επιτρέπεται η είσοδος σε παιδιά άνω των 8 ετών.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39
Τηλεφωνικά: 2107234567

Αίθουσα Συναυλιών ΚΟΘ Σόλων Μιχαηλίδης

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ζωντανά! 30 χρόνια tour
ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ζωντανά! 30 χρόνια tour

Μια μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα

«Σε δρόμους λαϊκούς» στη Μικρή Σκηνή
«Σε δρόμους λαϊκούς» στη Μικρή Σκηνή

Με τον Φώτη Θεοδωρίδη, τον Γιάννη Τουλή και εξαιρετικούς μουσικούς

Οι Urca de Lima στη Μικρή Σκηνή
Οι Urca de Lima στη Μικρή Σκηνή

Μόνο για μία βραδιά


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge