ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
30-10-2019

Συναυλία για κλαρινέτο και πιάνο

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Συναυλία για κλαρινέτο και πιάνο
FREE

Συναυλία μουσικής δωματίου για κλαρινέτο και πιάνο, με έργα του ρεπερτορίου που περιστρέφονται γύρω από το γαλλικό κυρίως ιδίωμα της μουσικής του εικοστού αιώνα, θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019 στις 20:00.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δημήτρης Λεοντζάκος, κλαρινέτο
Εύη Κυριαζίδου, πιάνο


Πρόγραμμα 

Edison Denisov | Paysage au Clair de Lune (1985)

Camille Saint-Saëns | Sonate pour clarinette et piano Op. 167 (1921) Allegretto / Allegro animato / Lento / Molto allegro

Arthur Honegger | Sonatine pour clarinette et piano (1922) Modéré / Lent at soutenu / Vif et rythmique

Alban Berg | 4 Stücke, Op.5 (1913) Massig / Sehr langsam / Sehr rasch / Langsam

Bohuslav Martinů | Clarinet Sonatina (1957) Moderato / Andante / Poco allegro

Claude Debussy | Première rhapsodie (1910)


Ο Δημήτρης Λεοντζάκος γεννήθηκε στην Καβάλα. Ξεκίνησε μαθήματα Κλαρινέτου στη Θεσσαλονίκη με τον Κοσμά Παπαδόπουλο, με τον οποίο και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Σύγχρονο Ωδείο (Δίπλωμα Κλαρινέτου με βαθμό Άριστα Παμψηφεί). Μελέτησε επίσης με τους Gerd Starke (Μόναχο), Anton Hollich (Baden-Baden), Vincenzo Mariozzi (Accademia Nazionale di Santa Cecilia, Ρώμη) και Richard Faria (Ithaca College, Νέα Υόρκη, ως υπότροφος του “Fulbright Foundation”).

Ως ενεργό μέλος συμμετείχε σε masterclasses με τους Charles Neidich, Aurelian Octav Popa, Walter Boeykens, Michel Lethiec και Petko Radef. Έχει δώσει σειρά συναυλιών στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, καθώς και σε φεστιβάλ στην Αγγλία, Γερμανία, Πολωνία, Ιταλία, Τουρκία, Η.Π.Α κτλ. παρουσιάζοντας πολύ συχνά έργα σε πρώτη εκτέλεση. 

Είναι μόνιμο μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης και έχει συνεργαστεί με τη Συμφωνική Ορχήστρα Βόλου και τις Συμφωνικές Ορχήστρες των Μουσικών Σχολείων Κατερίνης και Σερρών. Συμμετέχει στα Σύνολα Μουσικής Δωματίου Idée Fixe και Nexus Trio με κύριο προσανατολισμό τη μουσική του 20ού αιώνα, στο Μουσικό Σχήμα “Terra Incognita” (Jazz, Experimental music), ενώ στο παρελθόν υπήρξε μέλος του Συνόλου Κλασικής Μουσικής “Σεξτέτο Πνευστών Θεσσαλονίκης” και του “Ύψιλον ensemble” (μουσική του 20ού αιώνα).



Γεννημένη στην Κομοτηνή, η Εύη Κυριαζίδου σπούδασε πιάνο στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και στο Universität Mozarteum του Salzburg, από το οποίο απέκτησε τον τίτλο “Master of Arts” στο σολιστικό πιάνο. Ειναι επίσης κάτοχος διπλώματος πιάνου απο το Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης με Α' Βραβείο και Ειδική Διάκριση. 

Μελέτησε με τους γνωστούς Έλληνες πιανίστες Βίνια Τσόπελα, Δόμνα Ευνουχίδου, Λάμπη Βασιλειάδη, Γιαννούλα Παπάζογλου και με τους διεθνώς αναγνωρισμένους σολίστες Rolf Plagge και Matti Raekallio. Παρακολούθησε σεμινάρια πιάνου με τους Yonty Solomon, Mitsuko Uchida, Joachim Soriano, Γιώργο Χατζηνίκο, παιδαγωγικής του πιάνου, μουσικής σύνθεσης με τον Δρ. Ντίνο Κωνσταντινίδη και ανάλυσης έργων 21ου αιώνα. 

Έχει λάβει υποτροφία για την υψηλότερη βαθμολογία πτυχίου από το ΙΚΥ, τον Δικηγορικό Σύλλογο Κομοτηνής και από το Μουσικό Σωματείο "Τζίνα Μπαχάουερ" για σπουδές στο εξωτερικό (Α' Βραβείο στον ομώνυμο Διαγωνισμό Πιάνου). Έχει συμπράξει ως σολίστ με την Bratislava Kammerorchester, τη Συμφωνική ορχήστρα “Δημήτρης Μητρόπουλος” του Νέου Ωδείου Θεσσαλονίκης και τη Συμφωνική ορχήστρα της Βράτσα Βουλγαρίας. 

Συμμετείχε με ατομικά ρεσιτάλ και με σύνολα μουσικής δωματίου σε φεστιβάλ σε Ελλάδα, Αυστρία, Γερμανία και Βουλγαρία, έχει ηχογραφήσει για το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, ενώ σαν μέλος των EchoEs ασχολείται με την μινιμαλιστική μουσική, τον αυτοσχεδιασμό καθώς και δικές της συνθέσεις. Συνεργάστηκε με την Όπερα Landestheater του Salzburg και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Υπήρξε καθηγήτρια συνοδείας στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και στα Δημοτικά Ωδεία Βόλου και Θέρμης. Εργάζεται ως καθηγήτρια πιάνου στο ωδείο ¨Φίλιππος Νάκας¨.

Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ζωντανά! 30 χρόνια tour
ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ζωντανά! 30 χρόνια tour

Μια μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα

«Σε δρόμους λαϊκούς» στη Μικρή Σκηνή
«Σε δρόμους λαϊκούς» στη Μικρή Σκηνή

Με τον Φώτη Θεοδωρίδη, τον Γιάννη Τουλή και εξαιρετικούς μουσικούς

Οι Urca de Lima στη Μικρή Σκηνή
Οι Urca de Lima στη Μικρή Σκηνή

Μόνο για μία βραδιά


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge