Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
30-10-2019

Συναυλία για κλαρινέτο και πιάνο

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Συναυλία για κλαρινέτο και πιάνο
fontsize
Εχει λήξει στις: Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019
FREE

Συναυλία μουσικής δωματίου για κλαρινέτο και πιάνο, με έργα του ρεπερτορίου που περιστρέφονται γύρω από το γαλλικό κυρίως ιδίωμα της μουσικής του εικοστού αιώνα, θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019 στις 20:00.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δημήτρης Λεοντζάκος, κλαρινέτο
Εύη Κυριαζίδου, πιάνο


Πρόγραμμα 

Edison Denisov | Paysage au Clair de Lune (1985)

Camille Saint-Saëns | Sonate pour clarinette et piano Op. 167 (1921) Allegretto / Allegro animato / Lento / Molto allegro

Arthur Honegger | Sonatine pour clarinette et piano (1922) Modéré / Lent at soutenu / Vif et rythmique

Alban Berg | 4 Stücke, Op.5 (1913) Massig / Sehr langsam / Sehr rasch / Langsam

Bohuslav Martinů | Clarinet Sonatina (1957) Moderato / Andante / Poco allegro

Claude Debussy | Première rhapsodie (1910)


Ο Δημήτρης Λεοντζάκος γεννήθηκε στην Καβάλα. Ξεκίνησε μαθήματα Κλαρινέτου στη Θεσσαλονίκη με τον Κοσμά Παπαδόπουλο, με τον οποίο και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Σύγχρονο Ωδείο (Δίπλωμα Κλαρινέτου με βαθμό Άριστα Παμψηφεί). Μελέτησε επίσης με τους Gerd Starke (Μόναχο), Anton Hollich (Baden-Baden), Vincenzo Mariozzi (Accademia Nazionale di Santa Cecilia, Ρώμη) και Richard Faria (Ithaca College, Νέα Υόρκη, ως υπότροφος του “Fulbright Foundation”).

Ως ενεργό μέλος συμμετείχε σε masterclasses με τους Charles Neidich, Aurelian Octav Popa, Walter Boeykens, Michel Lethiec και Petko Radef. Έχει δώσει σειρά συναυλιών στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, καθώς και σε φεστιβάλ στην Αγγλία, Γερμανία, Πολωνία, Ιταλία, Τουρκία, Η.Π.Α κτλ. παρουσιάζοντας πολύ συχνά έργα σε πρώτη εκτέλεση. 

Είναι μόνιμο μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης και έχει συνεργαστεί με τη Συμφωνική Ορχήστρα Βόλου και τις Συμφωνικές Ορχήστρες των Μουσικών Σχολείων Κατερίνης και Σερρών. Συμμετέχει στα Σύνολα Μουσικής Δωματίου Idée Fixe και Nexus Trio με κύριο προσανατολισμό τη μουσική του 20ού αιώνα, στο Μουσικό Σχήμα “Terra Incognita” (Jazz, Experimental music), ενώ στο παρελθόν υπήρξε μέλος του Συνόλου Κλασικής Μουσικής “Σεξτέτο Πνευστών Θεσσαλονίκης” και του “Ύψιλον ensemble” (μουσική του 20ού αιώνα).Γεννημένη στην Κομοτηνή, η Εύη Κυριαζίδου σπούδασε πιάνο στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και στο Universität Mozarteum του Salzburg, από το οποίο απέκτησε τον τίτλο “Master of Arts” στο σολιστικό πιάνο. Ειναι επίσης κάτοχος διπλώματος πιάνου απο το Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης με Α' Βραβείο και Ειδική Διάκριση. 

Μελέτησε με τους γνωστούς Έλληνες πιανίστες Βίνια Τσόπελα, Δόμνα Ευνουχίδου, Λάμπη Βασιλειάδη, Γιαννούλα Παπάζογλου και με τους διεθνώς αναγνωρισμένους σολίστες Rolf Plagge και Matti Raekallio. Παρακολούθησε σεμινάρια πιάνου με τους Yonty Solomon, Mitsuko Uchida, Joachim Soriano, Γιώργο Χατζηνίκο, παιδαγωγικής του πιάνου, μουσικής σύνθεσης με τον Δρ. Ντίνο Κωνσταντινίδη και ανάλυσης έργων 21ου αιώνα. 

Έχει λάβει υποτροφία για την υψηλότερη βαθμολογία πτυχίου από το ΙΚΥ, τον Δικηγορικό Σύλλογο Κομοτηνής και από το Μουσικό Σωματείο "Τζίνα Μπαχάουερ" για σπουδές στο εξωτερικό (Α' Βραβείο στον ομώνυμο Διαγωνισμό Πιάνου). Έχει συμπράξει ως σολίστ με την Bratislava Kammerorchester, τη Συμφωνική ορχήστρα “Δημήτρης Μητρόπουλος” του Νέου Ωδείου Θεσσαλονίκης και τη Συμφωνική ορχήστρα της Βράτσα Βουλγαρίας. 

Συμμετείχε με ατομικά ρεσιτάλ και με σύνολα μουσικής δωματίου σε φεστιβάλ σε Ελλάδα, Αυστρία, Γερμανία και Βουλγαρία, έχει ηχογραφήσει για το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, ενώ σαν μέλος των EchoEs ασχολείται με την μινιμαλιστική μουσική, τον αυτοσχεδιασμό καθώς και δικές της συνθέσεις. Συνεργάστηκε με την Όπερα Landestheater του Salzburg και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Υπήρξε καθηγήτρια συνοδείας στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και στα Δημοτικά Ωδεία Βόλου και Θέρμης. Εργάζεται ως καθηγήτρια πιάνου στο ωδείο ¨Φίλιππος Νάκας¨.
Events και Alerts από αυτή την καταχώρηση
Από τον Νότο στον Βορρά: αποικίες των Κυκλάδων στο βόρειο ΑιγαίοΑπό τον Νότο στον Βορρά: αποικίες των Κυκλάδων στο βόρειο Αιγαίο

Περιοδική έκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο


Άρης Κατσιλάκης: «Ευρήματα - Findings»Άρης Κατσιλάκης: «Ευρήματα - Findings»

Εικαστική έκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης


Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι Kadinelia ζωντανά στον Μύλο Open Air (Βαβυλωνία)
Οι Kadinelia ζωντανά στον Μύλο Open Air (Βαβυλωνία)

Διασκευές παραδοσιακών ήχων και πρωτότυπες συνθέσεις

3-7-2020

40 χρόνια Χειμερινοί Κολυμβητές
40 χρόνια Χειμερινοί Κολυμβητές

Στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών

3-7-2020Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης STORM string quartet
Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης STORM string quartet

H συναυλία θα είναι προσβάσιμη για κωφά και βαρήκοα άτομα

29-6-2020

Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής - 21 Ιουνίου 2020
Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής - 21 Ιουνίου 2020

Τα 4 μεγάλα μουσικά σύνολα της πόλης γιορτάζουν

19-6-2020

Ο Κώστας Μακεδόνας τραγουδά για τη Θεσσαλονίκη από τον Λευκό Πύργο
Ο Κώστας Μακεδόνας τραγουδά για τη Θεσσαλονίκη από τον Λευκό Πύργο

Η συναυλία θα μεταδοθεί σύντομα από την ΕΡΤ3

29-5-2020

EMIGRE - Θα ‘μαι Κοντά Σου & Street Spirit (Live Mash Up)
EMIGRE - Θα ‘μαι Κοντά Σου & Street Spirit (Live Mash Up)

Μια από τις ομορφότερες live στιγμές τους

18-5-2020

Διαδικτυακή ζωντανή συναυλία με τους «Roll The Dice»
Διαδικτυακή ζωντανή συναυλία με τους «Roll The Dice»

Από τη Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης

29-4-2020


goTHESS

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ