ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
13/8/2007

Sani Classic 2007

Δύο τριήμερα κλασσικής μουσικής στη Χαλκιδική

Η εορταστική, 15η διοργάνωση του Sani Festival θα αποχαιρετήσει το καλοκαίρι με την καθιερωμένη ενότητά της, αφιερωμένη στην κλασική μουσική. Το Sani Classic αποτελεί πεδίο δράσης για τους νέους έλληνες μουσικούς, αγκαλιάζει την κλασική μουσική με σεβασμό, φιλοξενώντας συναυλίες μουσικής δωματίου στον χώρο του Cine Orfeas, του θερινού κινηματογράφου του Sani Resort. Eφέτος θα πραγματοποιηθεί σε δύο τριήμερα: Παρασκευή 24, Σάββατο 25 και Κυριακή στις 26 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί μια εβδομάδα μετά, στις 31 Αυγούστου, 1 και 2 Σεπτεμβρίου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Την ενότητα ανοίγει την Παρασκευή 24 Αυγούστου μια συναυλία για όμποε και έγχορδα με τους Εύη Δελφινοπούλου και Όλγα Ζέρβα στα βιολιά, Δημοσθένη Φωτιάδη στη βιόλα, Dmitri Gudimov στο βιολοντσέλο και Κωστή Χασιώτη στο όμποε.

Την σκυτάλη παίρνει το Σάββατο 25 Αυγούστου ο πιανίστας Μιχάλης Τσιαϊρας, με ένα ξεχωριστό ρεσιτάλ πιάνου με μεγάλο ρεπερτόριο.

Η mezzo soprano Δήμητρα Αθανασάτου και ο Θανάσης Μπιλιλής στο πιάνο θα στολίσουν με μουσική την τελευταία Κυριακή αυτού του καλοκαιριού, στις 26 Αυγούστου, σε μια συναυλία για φωνή και πιάνο. Την αμέσως επόμενη Παρασκευή 31 Αυγούστου, το Cine Orfeas θα φιλοξενήσει μια συναυλία για φωνή, βιολοντσέλο, φλάουτο και πιάνο με την υψίφωνο Διονυσία-Νιόβη Κλαυδιανού και το Τrio IAMA, αποτελούμενο από τον Γιάννη Ανισέγκο στο φλάουτο, τη Μαρία Ανισέγκου στο βιολοντσέλο και τον Αντώνη Ανισέγκο στο πιάνο.

Καλοσωρίζουν το Σεπτέμβρη το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου η βραβευμένη Κορίνα Βουγιούκα στην κιθάρα και ένας από τους πιο πετυχημένους σολίστ πιάνου στη χώρα μας, ο Θοδωρής Τζοβανάκης, με μια συναυλία για κιθάρα και πιάνο.

Η τελευταία μουσική βραδιά του Sani Classic, όπως και του Sani Festival για εφέτος θα είναι αυτή των 3essence ensemble, δηλαδή του Δημήτρη Αλεξάνδρου στο βιολοντσέλο, του Νικολού Δημόπουλου στο φλάουτο και της Ιωάννας Πολυζωίδου στο πιάνο. Θα αφήσουν το σημάδι τους στο φετινό καλοκαίρι με μια συναυλία για φλάουτο, βιολοντσέλο και πιάνο.

Η ώρα έναρξης των συναυλιών είναι στις 20:30, στο Cine Orfeas του Sani Resort, ενώ η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.


Εύη Δελφινοπούλου
Σπούδασε βιολί στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και στην Ανώτατη Ακαδημία του Graz στην Αυστρία. Έχει εμφανιστεί σε ατομικά ρεσιτάλ, συναυλίες μουσικής δωματίου, καθώς και ως σολίστ. Διετέλεσε κονσερτίνο της ορχήστρας Alpen-Adria και της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ είναι και μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης.

Όλγα Ζέρβα
Σπούδασε βιολί στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης όπου πήρε παιδεία, ευγένεια και τον σεβασμό στη μουσική. Έχει εμφανιστεί σε συναυλίες μουσικής δωματίου σε Ελλάδα, Γερμανία και Ολλανδία και έχει δώσει ρεσιτάλ στο φεστιβάλ της Σύμης και στο Βαφοπούλειο Πνευματικό κέντρο. Ήταν μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης, και έχει συμμετάσχει σε συναυλίες της Κ.Ο.Θ.

Δημοσθένης Φωτιάδης
Σπούδασε βιόλα στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστήμιο Μουσικής του Munster της Γερμανίας. Έχει εμφανισθεί σε ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει ηχογραφήσει για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Από το 1997 είναι καθηγητής βιόλας και μουσικής δωματίου στο Δημοτικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.

Dmitri Gudimov
Ο Dmitri Gudimov αρχίζει τη μουσική του καριέρα το 1988 ως τσελίστας. Αποφοίτησε αριστούχος από το Κρατικό Μουσικό Σχολείο Stravinski και την Ανώτατη Κρατική Μουσική Ακαδημία Gnessin. Έχει εμφανιστεί ως σολίστ είτε σε ρεσιτάλ είτε σε ορχηστρικά σύνολα και διάφορα μουσικά σχήματα σε Ευρώπη και Ασία. Έπαιξε σαν σολίστ στην ορχήστρα Helicon Opera της Μόσχας, και τις συμφωνικές Μόσχας και Καϊρου.

Kωστής Χασιώτης
Αφού αποφοίτησε με τη μεγαλύτερη διάκριση από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης συνέχισε τις σπουδές του στο όμποε στην Ανώτατη Μουσική Σχολή Folkwang της Γερμανίας. Έχει δώσει πολλά ρεσιτάλ και συναυλίες ως σολίστ και ως μέλος συνόλων μουσικής δωματίου, σε συνεργασία με Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Υπήρξε κορυφαίος στην Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης ενώ συμμετέχει τακτικά στη ΣΟΔΘ. Σήμερα διδάσκει όμποε και τελεί λέκτορας στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Μιχάλης Τσιάϊρας

Το ρεπερτόριό του περιλαμβάνει από το μπαρόκ μέχρι και τον 20ο αιώνα ενώ στις συναυλίες του επιλέγει, μεταξύ άλλων, έργα των Scarlatti, Beethoven, Schumann, Debussy, Falla και Schostakovitch. Ο Μιχάλης Τσιάϊρας μαθήτευσε κοντά σε μεγάλους master όπως ο Maxim Mogilewsky, Svetlana Smolina, Guillermo Gonzalez και Yonti Solomon και έχει δώσει σημαντικές συναυλίες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Είναι απόφοιτος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης με ειδικότητα πιάνου.

Δήμητρα Αθανασάτου
Η mezzo soprano Δήμητρα Αθανασάτου ξεκίνησε την μουσική της πορεία απο το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη διάκριση για να συνεχίσει με μαθήματα τραγουδιού με την Β. Ψαροπούλου-Γκαβάκου. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια τραγουδιού, μελοδραματικής και πιάνου με γνωστούς μουσικούς. Σήμερα τραγουδά και λαμβάνει μέρος σε μουσικές παραστάσεις και τζαζ σχήματα της Θεσσαλονίκης.

Θανάσης Μπιλιλής
Μαθήτευσε κοντά σε μεγάλους καθηγητές όπως οι Δ.Τουφεξής, C.Tilney, Ο.Shaboκ και B.Ringeissen. Έχει εμφανιστεί με διάφορα μουσικά σχήματα κλασικής, τζαζ και έντεχης ελληνικής μουσικής στη Γαλλία, την Αγγλία, τη Γερμανία, το Ισραήλ, την Ελβετία και τη Φιλανδία ενώ από το 1990 συνοδεύει στο πιάνο ταινίες του βωβού κινηματογράφου σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ. Είναι ιδρυτικό μέλος του Plaza Ensemble και πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ.

Διονυσία - Νιόβη Κλαυδιανού
Η Διονυσία - Νιόβη Κλαυδιανού εκπαιδεύτηκε ως λυρική τραγουδίστρια και ως ηθοποιός από τα γυμνασιακά της χρόνια. Ολοκλήρωσε τις σπουδές Μονωδίας- Μελοδραματικής στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης με ʼριστα Παμψηφεί και Ειδικό Βραβείο Μουσικής Ερμηνείας. Το 2003 κατέκτησε τον τίτλο του Μaster of Music με κατεύθυνση την Όπερα και συνέχισε, αποκτώντας διδακτορικό το 2006. Υπήρξε καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών της υπότροφος του Ιδρύματος «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης» και του Πανεπιστημίου του Maryland. Οπερατικοι ρόλοι που έχει ερμηνεύσει συμπεριλαμβάνουν Donna Elvira/Don Giovanni, Vitellia/La Clemenza di Tito, και Liu/Turandot. Ως σολίστ έχει συνεργαστεί με την Ορχήστρα του Royal Academy του Λονδινου, Imperial College του Λονδινου κ.α.

Trio IAMA
Ο Γιάννης Ανισέγκος στο φλάουτο, η Μαρία Ανισέγκου στο τσέλλο και ο Αντώνης Ανισέγκος στο πιάνο είναι οι τρεις καλλιτέχνες που απαρτίζουν μία από τις πιο υποσχόμενες και δημιουργικές μουσικές ομάδες της χώρας. Το ΤΡΙΟ ΙΑΜΑ σχηματίστηκε το 2004 με κύριο στόχο την παρουσίαση νέων συνθέσεων για τον συνδυασμό των τριών αυτών οργάνων, του φλάουτου, του τσέλλου και του πιάνου καθώς και την εφεύρεση νέων ήχων, ίσως και τάσεων. Το ΤΡΙΟ ΙΑΜΑ έχει παρουσιάσει συνθέσεις στην Ελλάδα, στη Γερμανία και στην Ελβετία ενώ πολλοί είναι οι συνθέτες που έχουν συμβάλλει στα ακούσματα και, κατ’επέκταση, στην μουσική ανάπτυξη του τρίο.

Κορίνα Βουγιούκα
Οι διεθνείς διακρίσεις και τα βραβεία άρχισαν να σηματοδοτούν την καριέρα της Κορίνας Βουγιούκα σχεδόν αμέσως μετά την αποφοίτησή της από την Ανώτατη Μουσική Ακαδημία της Κολωνίας και την απόκτηση του διδακτορικού της τίτλου από το πανεπιστήμιο του Leiden της Ολλανδίας. Τα πρώτα βραβεία στο διεθνή διαγωνισμό Yamaha Music Foundation of Europe της Γερμανίας και στο διεθνή διαγωνισμό του φεστιβάλ κλασσικής κιθάρας Βόλου και η πρώτη θέση στον 27ο διεθνή διαγωνισμό κιθάρας Incontri Chitarristici Gargnano στην Ιταλία είναι κάποια από τα εύσημα που έχει εισπράξει. Έχει δώσει ρεσιτάλ σόλο και μουσικής δωματίου στις σημαντικότερες μουσικές σκηνές της Ευρώπης.

Θοδωρής Τζοβανάκης
Θεωρείται από τους πιο επιτυχημένους σολίστ πιάνου στην Ελλάδα. Η μουσική παιδεία του συμπεριλαμβάνει το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, την Ανώτατη Μουσική Ακαδημία της Κολονίας, καθώς και τη Βασιλική Ακαδημία της Σκοτίας - με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση - και το πανεπιστήμιο του Leiden όπου έγινε διδάκτωρ. Έκτοτε συμμετείχε με επιτυχία και βραβεύσεις σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς, ενώ συνέπραξε με συμφωνικές και μουσικά σύνολα παγκοσμίως. Έχει εμφανιστεί στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου, όπως το International Keyboard and Festival στη Νέα Υόρκη, το Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής της Αθήνας και το Φεστιβάλ Επιδαύρου.

3essence ensemble - Δημήτρης Αλεξάνδρου
Ιδρυτικό μέλος του 3 essence Ensemble με τον Νικόλα Δημόπουλο στο φλάουτο και την Κατερίνα Πολυζωϊδου στο πιάνο, ο Δημήτρης Αλεξάνδρου σπούδασε βιολοντσέλο στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης ενώ στη συνέχεια έγινε δεκτός στην Ανώτατη Μουσική Ακαδημία Μουσικής του Βερολίνου όπου φοίτησε με υποτροφία.

Έχει βραβευτεί στους γερμανικούς διαγωνισμούς Jugend Musiziert που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα και το Μιλάνο καθώς και στο Διεθνή διαγωνισμό Μουσικής Δωματίου της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Πραγματοποίησε σόλο εμφανίσεις σε πολλές χώρες του κόσμου ενώ από το 2001 είναι μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης καθώς και υποψήφιος διδάκτωρ του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Νικoλός Δημόπουλος
Με σπουδές κλασσικού φλάουτου στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και στην Ακαδημία Ferene Liszt της Βουδαπέστης, ο Νικολός Δημόπουλος συνεχίζει ενεργά σε masterclasses, με καθηγητές τους Bennett, Magnin, Grawels και Boustany, ενώ μελετά και παλαιά είδη φλάουτου (μπαρόκ, με ράμφο). Έχει δώσει πολλά ρεσιτάλ στην Ελλάδα ενώ έχει εμφανιστεί ως σολίστ με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την Κρατική Ορχήστρα Κύπρου και την Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων. Είναι ιδρυτικό μέλος των σχημάτων μουσικής δωματίου L’ Estro Armonico, Quarteto φλάουτων Θεσσαλονίκης, Jazsic, και 3essence.

Ιωάννα Πολυζωϊδου
Μετά την αποφοίτησή της από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, η Ιωάννα Πολυζωϊδου σπούδασε στη Μουσική Ακαδημία του Graz, παρακολουθώντας παράλληλα μουσικά σεμινάρια πιάνου με διακεκριμένους καθηγητές της παγκόσμιας κλασσικής σκηνής. Συμμετείχε στις Διεθνείς Μουσικές Ημέρες καθώς και σε πολλές άλλες συναυλίες μουσικής δωματίου και ρεσιτάλ, όπως το αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από το θάνατο του Brahms στο Βαφοπούλειο. Έχει ηχογραφήσει για την ΕΡΤ και την Κυπριακή Τηλεόραση και διδάσκει στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ζωντανά! 30 χρόνια tour
ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ζωντανά! 30 χρόνια tour

Μια μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα

«Σε δρόμους λαϊκούς» στη Μικρή Σκηνή
«Σε δρόμους λαϊκούς» στη Μικρή Σκηνή

Με τον Φώτη Θεοδωρίδη, τον Γιάννη Τουλή και εξαιρετικούς μουσικούς

Οι Urca de Lima στη Μικρή Σκηνή
Οι Urca de Lima στη Μικρή Σκηνή

Μόνο για μία βραδιά


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge