Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Γιορτάζουν σήμερα: Φιλήμων Βαλέριος Σεσίλια
Θεατρική παράσταση
6-11-2019

Ρεσιτάλ πιάνου της Martyna Jatkauskaite

Στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης με ελεύθερη είσοδο

Ρεσιτάλ πιάνου της Martyna Jatkauskaite
fontsize
Εχει λήξει στις: Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019
FREE

Με ένα ρεσιτάλ πιάνου της Martyna Jatkauskaite, την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019, ανοίγει η καλλιτεχνική σεζόν στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.

Η Θεσσαλονίκη κατέχει μια πολύ ιδιαίτερη θέση στην καρδιά της καλλιτέχνιδας, και είναι πολύ χαρούμενη που θα ξαναγυρίσει για να παίξει, αυτή τη φορά ένα σόλο ρεσιτάλ. Για το πρόγραμμά της, επέλεξε τους σαρκασμούς από τον Prokofiev, τις Etudes και τα πρελούδια από τον Rachmaninoff, τις Variations op. 41 από τον Kapustin και Refelts dans l'eau από τον Debussy, ένα μικρό διάλειμμα ανάμεσα στους ρωσικούς γίγαντες.

Το έργο του Prokofiev Sarcasms op. Το 17 είναι πέντε μινιατούρες διαφορετικής φύσης και αντίθετα με το ό, τι υποστήριξαν ορισμένοι μουσικολόγοι, δεν είναι απλώς μια συλλογή από ηχητικά shocks και μουσικά pranks. Πράγματι, ο Prokofiev δείχνει την πλούσια λυρική του πλευρά σε αυτά τα κομμάτια, ειδικά στο πρώτο (Tempestuoso) και στο τρίτο (Allegro precipitato). Το πέμπτο, το Precipitosissimo, είναι μια απεικόνιση του γέλιου - όχι του γέλιου του σαρκασμού, αλλά αυτό που φέρνουν τα δάκρυα.

Ο Rachmaninoff συνέθεσε το Opus 33 Études-Tableaux από τον Αύγουστο έως τον Σεπτέμβριο του 1911, το χρόνο μετά την ολοκλήρωση των Preludes του Opus 32. Τα κομμάτια προορίζονται ως «εικονογραφικές μελέτες» (η φράση φαίνεται να είναι του ιδίου του συνθέτη): evocation σε μουσική των οπτικών ερεθισμάτων, αν και ο Rachmaninoff δεν ήταν ποτέ συγκεκριμένος για το τι τον ενέπνεε κατά τη συγγραφή κάθε κομματιού και προτιμούσε να αφήνει τέτοιες ερμηνείες στον ακροατή και τον ερμηνευτή, υποδεικνύοντας ότι πρέπει να «ζωγραφίσουν για τον εαυτό τους την ερμηνεία που ταίριαζε στους ίδιους καλύτερα». Ο Kapustin είναι ένας Ρώσος συνθέτης εν ζωή, νέος στο ρεπερτόριό της Μαρτύνας, του οποίου αμέσως ερωτεύτηκε τη μουσική. Ενώ οι συνθέσεις του είναι πολύ απαιτητικές τεχνικά, οι πιανίστες αγαπούν να τις προσθέτουν στο ρεπερτόριό τους επειδή είναι εξαιρετικά ευχάριστες μέσα σε ένα ξεχωριστό μίγμα κλασικού και τζαζ χρώματος. Αυτές οι συγκεκριμένες παραλλαγές συντίθενται με βάση το αρχικό θέμα του "Rite of Spring" του Stravinsky, το οποίο σε αντάλλαγμα βασίζεται σε λαϊκό τραγούδι της Λιθουανίας.ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πότε?
Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019
Στις 21.00

Πού?
Αίθουσα Εκδηλώσεων ΚΩΘ «Μελίνα Μερκούρη»
Φράγκων 15

Εισιτήρια

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Επικοινωνία
2310 510 551
Στην ίδια κατηγορία..
Harouna Dembele - African Percussion Live PerformanceHarouna Dembele - African Percussion Live Performance

Στον πολυχώρο Εκτός


Coma Alliance στον ΜύλοComa Alliance στον Μύλο

Το κοινό project των Diary of Dreams και Diorama!


Συναυλία Ελληνοβουλγαρικής ΦιλίαςΣυναυλία Ελληνοβουλγαρικής Φιλίας

Στο πολιτιστικό κέντρο Αμπελοκήπων "Καραπάντσειο"


Ο Βασίλης Λέκκας στο Mylos ClubΟ Βασίλης Λέκκας στο Mylos Club

Στο πιάνο ο Γιώργος ΣάλταρηςΣυναυλία Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου ΘεσσαλονίκηςΣυναυλία Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Θεσσαλονίκης

Στο πλαίσιο του επιστημονικού συνεδρίου με τίτλο «Δικαιοσύνη και Κοινωνία»


Οι Rebetien στο ΞέφωτοΟι Rebetien στο Ξέφωτο

Ρεπερτόριο από την ελληνική παραδοσιακή μουσική, το σμυρναίικο και το ρεμπέτικο τραγούδι


Σταμάτης Κραουνάκης + Σπείρα Σπείρα στον ΜύλοΣταμάτης Κραουνάκης + Σπείρα Σπείρα στον Μύλο

Για τις 100 παραστάσεις «Φίλα Με...»


Αφιέρωμα στον Κώστα ΝικήταΑφιέρωμα στον Κώστα Νικήτα

Από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης


Η Ειρήνη Ασημοπούλου στο μεζεδοπωλείο Η Ειρήνη Ασημοπούλου στο μεζεδοπωλείο "Τι..Φάση;!"

Γνωστή από τη συμμετοχή της στο The VoicegoTHESS

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ