ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
14-11-2019

Δωρεάν σεμινάριο Μουσικής Δωματίου με τους Quatuor Molinari

Από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης

Δωρεάν σεμινάριο Μουσικής Δωματίου με τους Quatuor Molinari
FREE

Το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης απευθύνεται σε σπουδαστές Μουσικής Δωματίου και διοργανώνει σεμινάριο με τους Quatuor Molinari, με δωρεάν συμμετοχή για όλους, την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019 στην κεντρική αίθουσα του ΚΩΘ.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην Αγγλική γλώσσα και οι σπουδαστές μπορούν να παρουσιάσουν έργα για Κουαρτέτο, Τρίο, Ντούο ή σόλο μουσική για έγχορδα, κατά προτίμηση του 20ου αιώνα, αλλά ευχαρίστως και του 18ου ή 19ου αιώνα.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε σπουδαστές Μουσικής Δωματίου, Εγχόρδων και Πιάνου του ΚΩΘ και εξωτερικούς.


Το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 1914. Εκπαίδευσε γενιές μουσικών, καλλιτεχνών, θεωρητικών και παιδαγωγών με διεθνή ακτινοβολία και μέσω αυτών προσέφερε στην πόλη, στην Ελλάδα και την αλλοδαπή.

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης ξεπήδησε από τους κόλπους του. Οι συναυλίες του ανά τις δεκαετίες συνεισέφεραν, ώστε να κρατηθεί ψηλά το πολιτιστικό επίπεδο της πόλης. Το νομικό πλαίσιο του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης λειτουργεί ως πρότυπο για όλα τα Ωδεία της χώρας.

Το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης διαθέτει τη μεγαλύτερη δανειστική μουσική βιβλιοθήκη της Ελλάδας, που την επισκέπτονται σπουδαστές, καθηγητές και ερευνητές από όλον τον κόσμο.

Το 1959, μισό αιώνα περίπου μετά την ίδρυση του, τμήμα του Ωδείου Θεσσαλονίκης αποτέλεσε τον πυρήνα της σημερινής Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης.Το 1987, με πρωτοβουλία της τότε Υπουργού Πολιτισμού Μελίνας Μερκούρη, το Ωδείο μεταφέρθηκε στο ιστορικό διατηρητέο κτίριο της Οθωμανικής Τράπεζας, το οποίο διαμορφώθηκε κατάλληλα για τις ανάγκες του και στο οποίο στεγάζεται μέχρι σήμερα.

Το Ωδείο, ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ωδείων, καλλιεργεί τις επαφές του με ιδρύματα του εξωτερικού για τη συνεχή ενημέρωση των σπουδαστών του και του διδακτικού προσωπικού. Από το 1987 συμμετέχει στις συναντήσεις Ωδείων της Μεσογείου στα πλαίσια των οποίων οι σπουδαστές έχουν παρουσιάσει έργα Ελλήνων συνθετών στη Μασσαλία, τη Σεβίλλη, το Αλγέρι, την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου (1996), τη Μασσαλία, τη Γένοβα (1999) και τη Θεσσαλονίκη (1997).

Το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Μουσικών Βιβλιοθηκών, Αρχείων και Κέντρων Τεκμηρίωσης, είναι το μοναδικό κρατικό ωδείο στην Ελλάδα και η φοίτηση των σπουδαστών σ` αυτό είναι δωρεάν.



ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πότε?
Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019
Από τις 16:00 μέχρι τις 18:00

Πού?
Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης
Φράγκων 15

Εισιτήρια
Η συμμετοχή είναι δωρεάν

Επικοινωνία
2310 510551

Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ζωντανά! 30 χρόνια tour
ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ζωντανά! 30 χρόνια tour

Μια μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα

«Σε δρόμους λαϊκούς» στη Μικρή Σκηνή
«Σε δρόμους λαϊκούς» στη Μικρή Σκηνή

Με τον Φώτη Θεοδωρίδη, τον Γιάννη Τουλή και εξαιρετικούς μουσικούς

Οι Urca de Lima στη Μικρή Σκηνή
Οι Urca de Lima στη Μικρή Σκηνή

Μόνο για μία βραδιά


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge