ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
18-11-2019

Φωτογραφίες της Πάτι Σμιθ από τη Λιν Γκόλντσμιθ σε άλμπουμ από τις εκδόσεις Taschen Books

Before Easter After

Φωτογραφίες της Πάτι Σμιθ από τη Λιν Γκόλντσμιθ σε άλμπουμ από τις εκδόσεις Taschen Books

Η Λιν Γκόλντσμιθ δημιούργησε «μια ατμόσφαιρα στην οποία μπορούσα να είμαι ο εαυτός μου, να εκφράσω τις δυνατότητές μου». Αυτά λέει η Πάτι Σμιθ για τις φωτογραφίες της που τράβηξε η θρυλική φωτογράφος της ροκ Λιν Γκόλντσμιθ (Lynn Goldsmith) και στις οποίες είναι αφιερωμένο το άλμπουμ «Before Easter After» που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Taschen Books.

Οι φωτογραφίες, που για πρώτη φορά βλέπουν το φως της δημοσιότητας, καλύπτουν την περίοδο από τα μέσα έως τα τέλη της δεκαετίας του 1970. Καταγράφουν τη διαδρομή της Πάτι Σμιθ μετά την κυκλοφορία του «Horses» το 1975, του «Radio Ethiopia» του 1976 έως την εκτόξευσή της στη στρατόσφαιρα της φήμης με το «Easter» του 1978 (στο οποίο περιλαμβάνεται και το «Because the Night» που έγραψε η Σμιθ μαζί με τον Μπρους Σπρίνγκστιν). Φωτογραφία της Γκόλντσμιθ κόσμησε, εξάλλου, το εξώφυλλο του «Easter».
 
Η Γκόλντσμιθ ήταν παρούσα σε τουρνέ του Patti Smith Group, αιχμαλωτίζοντας με τον φακό της τη ζωή των μελών του συγκροτήματος στους δρόμους, τις αξέχαστες συναυλίες στο CBGB και το ασύλληπτο show του 1997 στην Τάμπα της Φλόριντα, όπου η Σμιθ, χορεύοντας πάνω στη σκηνή έπεσε από τα πέντε μέτρα κάτω στο τσιμέντο και τραυματίστηκε στον αυχένα.
 
Η ίδια η Σμιθ έγραψε την εισαγωγή στο άλμπουμ, καθώς και στίχους και ποιήματα που περιλαμβάνονται στο «Before Easter After». Για δεκαετίες, οι δύο γυναίκες κράτησαν μια στενή σχέση. «Ήταν το πρότυπο του cool» λέει η Λιν για την Πάτι. «Πάντα με μια νότα φιλοσοφικής διάθεσης, στην αισθαντικότητά της».
 
Το άλμπουμ κυκλοφορεί σε 1.300 αντίτυπα, αριθμημένα και υπογεγραμμένα από την Πάτι Σμιθ και τη Λιν Γκόλντσμιθ.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Οι Urca de Lima στη Μικρή Σκηνή
Οι Urca de Lima στη Μικρή Σκηνή

Μόνο για μία βραδιά

Οι Cradle of Filth σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα
Οι Cradle of Filth σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Στο Principal Club Theater και στο Fuzz Live Music Club αντίστοιχα


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge