ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
2-12-2019

2ο «Music Showcase Greece» στη Θεσσαλονίκη

Με 23 group και solo καλλιτέχνες και διεθνές συνέδριο

2ο «Music Showcase Greece» στη Θεσσαλονίκη

Η στιγμή που η Θεσσαλονίκη θα γεμίσει με τους ήχους ανερχόμενων και δημιουργικών Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών πλησιάζει! Το 2ο Music Showcase of Greece «ανεβάζει» στις σημαντικότερες μουσικές σκηνές της πόλης τα 20 συγκροτήματα και solo artists που αναδείχθηκαν από το ελληνικό open call, ενώ φέτος για πρώτη φορά θα εμφανιστούν στη σκηνή τρεις μπάντες από την Τουρκία, το Ισραήλ και την Ιταλία, που προέκυψαν από το ανοιχτό κάλεσμα που έγινε στην Ευρώπη, σε συνεργασία με το Gigmit και τον INES!

Το 2ο Music Showcase Greece ξεκινά την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου με ένα μεγάλο opening party στο Bord de l’eau, όπου η Θεσσαλονίκη θα νιώσει τα μουσικά vibes του φεστιβάλ, με Dj sets ηλεκτρονικής μουσικής, ενώ οι επόμενες ημέρες ανήκουν στους 23 group και solo καλλιτέχνες που θα εμφανιστούν live μπροστά στους διεθνείς καλεσμένους από την παγκόσμια μουσική βιομηχανία και, φυσικά, στο κοινό της πόλης. 

Ως μουσικό marketplace, το #MSG2 μετατρέπει τη Θεσσαλονίκη σε σημείο συνάντησης μεταξύ διεθνών επισκεπτών, που βρίσκονται πίσω από τα μεγαλύτερα μουσικά δρώμενα στον πλανήτη, και νέων Ελλήνων καλλιτεχνών από όλο το φάσμα της μουσικής. 

Το φεστιβάλ πλαισιώνει το πρόγραμμά του με B2B συναντήσεις, ενώ φιλοξενεί ένα υψηλών προδιαγραφών διεθνές συνέδριο, όπου παρουσιάζονται θέματα και τάσεις γύρω από την παγκόσμια μουσική δημιουργία, την πολιτιστική βιομηχανία και τη μουσική καινοτομία.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LIVE ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΝ

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου
Αίθουσα Δοκιμών & Συναυλιών Κ.Ο.Θ. «Σόλων Μιχαηλίδης»

15:00 – 15:30 Sakis Abatzidis
15:45 – 16:15 Melina Paxinos
16:30 – 17:00 Michalis Κalkanis group
17:15 – 17:45 Haris Labrakis quarter

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 
Αίγλη Γενί Χαμάμ

22:00 – 22:30 Anthi Kirkou
22:45 – 23:15 Calmdown
23:30 – 24:00 Tends


Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 
Πολυχώρος WE

21:30 – 22:00 Eldad Zitrin (Ισραήλ)
22:15 – 22:45 George Avramidis
23:00 – 23:30 THANOS & QUALIA
23:45 – 00:15 BABO KORO
00:30 – 01:00 IDRA KEIN


Σάββατο 7 Δεκεμβρίου
Ξυλουργείο

18:00 – 18:30 LOU
18:45 – 19:15 LEAST CONCERN
19:30 – 20:00 PROJECT UNCUT
20:15 – 20:45 PAIDI TRAVMA
21:00 – 21:30 SONY TOUCH

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 
Club Μύλος

21:30 – 22:00 AUTOM
22:15 – 22:45 CAVA GRANDE
23:00 – 23:30 XOAN
23:45 – 00:15 PIQUED JACKS
00:30 – 01:00 TAREQ
 

Έλληνες καλλιτέχνες

Ανθή Κύρκου / Anthie Kirkou
Είναι μέλος των «super stereo» και του γυναικείου πολυφωνικού σχήματος «διώνη»· παράλληλα εργάζεται ως δασκάλα πιάνου. Τον Νοέμβριο του 2018, κυκλοφόρησε τον πρώτο της προσωπικό δίσκο «Καληνύχτα φεγγαράκι», με δεκατρία τραγούδια ποπ αισθητικής, με στοιχεία ηλεκτρονικής μουσικής, ψυχεδελική διάθεση, avant garde χροιά, στίχους γεμάτους χιούμορ, συνειρμούς και τοπία.

Autom
Οι AUTOM είναι μπάντα από τη Θεσσαλονίκη, με μέλη τους Θοδωρή Αραμπατζή, Πάρι Βασιλειάδη, τον Άλεξ Αρχοντή και Κώστα Ευαγγέλου. Ο ήχος τους είναι ένα μείγμα indie ροκ και pop ήχων, με ηλεκτρονικά vibes. Το «Break Your Heart» είναι το πρώτο single και βίντεο από το ντεμπούτο άλμπουμ του συγκροτήματος με τίτλο «Leaving, lost and never found».

Γιώργος Αβραμίδης / George Avramidis
Ο Γιώργος Αβραμίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Το 1998 έγινε μέλος της ορχήστρας της ΕΡΤ Βορείου Ελλάδος ενώ συνεργάστηκε με την Όπερα και τη Δημοτική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. Από το 2010 αποτελεί μέλος του μουσικού συγκροτήματος ΕΚΜΕΚ. Έχουν κυκλοφορήσει τρεις προσωπικοί του δίσκοι: «Protocol», “Voyager” και «Invented Memories». Aπό το 2015, είναι μέλος της μπάντας του Γιάννη Αγγελάκα, 100°C.

Babo Koro
Οι Babo Koro είναι ένα επταμελές σχήμα που το Μάρτιο του 2019 κυκλοφόρησε την πρώτη δισκογραφική δουλειά του με τίτλο «Σίσυφος». Στις συνθέσεις τους ενυπάρχουν ήχοι των Βαλκανίων και της Μεσογείου και έχουν συμμετάσχει σε σημαντικά φεστιβάλ και μουσικές σκηνές στην Ελλάδα, όπως: Ziria Music Festival 2019, Balkan Fest 2019, Μελιτζάζ 2019 κ.α.

Calmdown
Η Ελίζα – Ειρήνη Βιδάλη, γνωστή και ως CALMDOWN, κατάγεται από την Τήνο. Το πιο πρόσφατο άλµπουµ της µε τίτλο »CALMDOWN AIRLINES» της έδωσε µια υποψηφιότητα ως Newcomer Video για το τραγούδι της »All is pretty in Berlin» στο »Listen to Berlin Awards». Έχει ήδη εμφανιστεί στην Ελλάδα, στη Γερµανία, στην Ιταλία καθώς και σε Φεστιβάλ όπως Fusion Festival, EjC Festival κ.ά.

Harris Lambrakis Quartet

Idra Kayne
Η Ίντρα Κέην γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από πατέρα Ουγκαντέζο και μητέρα Ελληνίδα. Με σπουδές 15 χρόνων στον χορό και απόφοιτος του Vocal Art Academy, έχει κυκλοφορήσει τα άλμπουμ “Don’t Walk Away” (2011) και “MicDrop” (2017). Από το 2012 μέχρι σήμερα έχει εμφανιστεί ως opening act για τους Imam Baildi, The Heavy, Hannah Williams, Incognito.

Least Concern
Οι Least Concern δημιουργήθηκαν στην Αθήνα το 2015 και συνθέτουν μουσική βασισμένοι στη θεωρία του no-box. Τον Μάιο του 2017 αναδείχθηκαν νικητές του 8th BANDS Festival, ενώ έχουν κυκλοφορήσει τρία single με τίτλους “Watch me”, “De Sleep” και “Just A Girl” από το πρώτο τους album “Midnight Blue”, που θα κυκλοφορήσει σε μίξη/παραγωγή του Παύλου Συνοδινού.

LOU
Από την Αθήνα στην Κέρκυρα, από την Κέρκυρα στο Helsinki, από τη soul στη jazz και από εκεί στα δίχτυα του ηλεκτρονικού ήχου. Στο ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ της, η Lou επιλέγει να μιλήσει μέσα από τον ηλεκτρονικό ήχο και την παιχνιδιάρικη φωνή της, ενώ δεν κρύβονται οι jazz καταβολές της δεν κρύβονται κι η ανάγκη της να ξεφεύγει από τις νόρμες και τους κανόνες, αυτοσχεδιάζοντας με μοναδική επιτυχία.

Mihalis Kalkanis Group
Η μουσική του Μιχάλη Καλκάνη πηγάζει από στιγμιότυπα της πραγματικής ζωής. Field recordings που σμίγουν με ηλεκτρονικούς ήχους, ηχορυθμίες της παράδοσης που βγαίνουν από αυτοσχεδιαστικές διαδικασίες, νότες και ήχοι του κόσμου μετασχηματισμένοι μέσα από καθαρή jazz τεχνοτροπία και άλλα πολλά που έχουν αποτυπωθεί στους μέχρι τώρα δίσκους και ηχογραφήσεις του («Scarborough Tales» του 2010, «A Parking Lot Performance» του 2012, «World Echoes in Athens» του 2015).

Melina Paxinos Quartet
Η Μελίνα Παξινού είναι μία νέα σαξοφωνίστρια και μουσικοσυνθέτρια, μεγαλωμένη στο Αμβούργο, που διαμένει στο Βερολίνο. Οι συνθέσεις της είναι ένας συνδυασμός από μοντέρνο Jazz και ελληνικά μουσικά στοιχεία και έχει κυκλοφορήσει τα άλμπουμ “Circle of Oddness“ (2018) και “Athens” (2019). Μαζί της βρίσκονται ο πιανίστας Γιάννης Παπαδόπουλος, ο Δημήτρης Κλωνής στα ντραμς και ο Ντίνος Μάνος στο μπάσο.

Project Uncut
Οι Project Uncut δημιουργήθηκαν τον Ιανουάριο του 2017, έχουν βάση την Αθήνα και είναι ένα ντουέτο επηρεασμένο από την Pop και την Trip Hop σκηνή. Η Άννα Στεφάνου (Singer/Songwriter) και η Κατερίνα Λιάκη (Keyboard Player) υπογράφουν σε μουσική και στίχους όλα τα κομμάτια τους και ο πρώτος τους δίσκος με τίτλο «Kaleidoscope» ξεκίνησε με την κυκλοφορία του ομώνυμου κομματιού τον Οκτώβριο του 2017.

Σάκης Αμπατζίδης / Sakis Abatzidis
Ο Σάκης Αμπατζίδης ως συνθέτης αναζητάει τη λειτουργία της μουσικής τόσο αυτόνομα όσο και σε σχέση με τις άλλες τέχνες (κινηματογράφο, θέατρο, σύγχρονο χορό) και την τεχνολογία (ηλεκτρονική μουσική) και προσεγγίζει τις διάφορες μουσικές παραδόσεις, ενσωματώνοντας στοιχεία τους στη σύνθεση της μουσικής του. Με τον πρώτο του δίσκο “Restart” συνομιλεί δημιουργικά με τις μουσικές του καταβολές και επιχειρεί να αποτυπώσει τον δικό του ήχο στην ορχηστρική μουσική.

Sleepin Pillow
Οι Sleepin Pillow συμπληρώνουν 12 χρόνια ζωής στην ελληνική εναλλακτική μουσική σκηνή.  Χαρακτηρίζονται πρωτοπόροι μιας νέας μουσικής εποχής και επηρέασαν πολλές νέες τοπικές μπάντες. Οι Nomik, Rispa, Aisha Sama, Νick, Zakqueline, Antoine και Skinman, ανάμεσα σε φαντασμαγορικά Light show και visual projections, εμφανίζονται στη σκηνή μεταμφιεσμένοι.  Η μουσική τους αποπνέει μυστικισμό, πλέκοντας ήχους trip hop, δυτικής ψυχεδέλειας του 70’, την ανατολίτικη κουλτούρα και την ελληνική παράδοση.

Sonny Touch
Ο Sonny Touch γεννήθηκε στο Παρίσι το 1981, μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, αλλά ζει στο Ελσίνκι. Το 2010 κυκλοφόρησε την πρώτη του προσωπική δουλειά με τίτλο “Brain Soup” και έκτοτε συμμετείχε σε διάφορα φεστιβάλ με το συγκρότημά του, Honolulu Philharmonic (Fusion Festival Βερολίνο, O2 Academy Λονδίνο, Reworks Festival Θεσσαλονίκη). Έχει συνεργαστεί με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και με τον Γιάννη Αγγελάκα. Ο καινούριος δίσκος του “Leave Space for the Little Animals”, κυκλοφορεί από τη Veego Records.

Tareq
Ο Tareq είναι ελληνο-ιορδανός καλλιτέχνης με έδρα το Λονδίνο. Δραστηριοποιείται στην ηλεκτρονική μουσική σκηνή από το 2005, όταν ξεκίνησε ως frontman της nu electro band TechSoir. Στη συνέχεια, ακολούθησε σόλο καριέρα με το ντεμπούτο άλμπουμ του «Cocoon» (2010), ενώ ακολούθησαν τα «Fish» (2013) και «Indigo» (2017). Ο Tareq έχει κάνει ρεμίξ σε διεθνείς καλλιτέχνες όπως οι Fischerspooner, Erasure, Casey Spooner, Gala, Mighty Mouse κ.ά.

Tendts
«Tendts». Η ιδέα πίσω από τη λέξη ήρθε όταν δυο άνθρωποι έγραφαν μουσική μέσα σ’ ένα δωμάτιο. Το μόνο παράθυρο που είχε θέα στον έξω κόσμο ήταν πάντα μπλοκαρισμένο από μια βρόμικη σκουριασμένη τέντα. Άξιζε, λοιπόν, αυτή η ενοχλητική τέντα να γίνει το καλλιτεχνικό τους τοτέμ; Μπορεί. Αλλά ένα πράγμα ήταν σίγουρο, χρειάζονταν μια αλλαγή. Έπρεπε να μεταμορφώσουν τη λέξη σε κάτι άλλο. Έπρεπε να προσθέσουν κάτι ακόμα. Ένα γράμμα. Tent. Tend. TENDTS.

Thanos + the Qualia
Ο Θάνος Σαρίγγελος είναι τραγουδοποιός από τη Χαλκιδική. Συνέθεσε το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου του άλμπουμ ‘stagona01’ στα Χανιά και έπειτα ήρθε στη Θεσσαλονίκη ψάχνοντας για μουσικούς που θα συνέβαλαν στην ολοκλήρωσή του. Οι ‘Qualia’ σχηματίστηκαν το 2017 με αφορμή το άλμπουμ και αποτελείται από τους: Άλεξ Αρχοντή (τύμπανα/φωνητικά), Δημήτρη Στεφανόπουλο (κιθάρα) και Δημήτρη Τσεσμέλογλου (μπάσο/synth). Το stagona01 έχει ελληνικό στίχο και μουσικά είναι ένα πλέγμα από electronic, progressive, folk, avant-garde και experimental στοιχεία.

ΧΟΑΝ
Οι Χoan είναι μια τετραμελής μπάντα από την Αθήνα με κοινή βάση αναφοράς τον εναλλακτικό ήχο των 90’s και 00’s, φιλτραρισμένο μέσα από το ακουστικό πρίσμα του σήμερα. Σχηματίστηκαν στα τέλη του 2017 και την άνοιξη του 2018 ηχογράφησαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους με τίτλο «Greenhorn» («άγουρος»). Το πρώτο τους single με τίτλο “Dirt” κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2019, ενώ ολόκληρος ο δίσκος αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη του 2019.

Παιδί Τραύμα
To Παιδί Τραύμα γράφει μουσική και λέξεις σε μια ψηλή πολυκατοικία στο κέντρο της Αθήνας. Του αρέσει: α) να περνάει ώρα στην τουαλέτα β) να κοιτάει το κινητό του γ) να τρώει φέτες τυράκια από το ψυγείο. Στο πρώτο του άλμπουμ «Μυστικές Χορευτικές Κινήσεις» εσωκλείονται οδηγίες για το πώς να χορέψει κάποιος τα τραγούδια του και να αποκτήσει υπερφυσικές δυνάμεις.


Καλλιτέχνες από το εξωτερικό 

Cava Grande (Τουρκία)
Γνωστός  ως το δεύτερο μισό του παγκοσμίως επιτυχημένου διδύμου Porieco, ο Tan Tuncag προέρχεται από την Κωνσταντινούπολη και ξεκίνησε ένα σόλο project με την ονομασία «Cava Grande», αγγίζοντας τα μονοπάτια της  Melancholic IDM / Electronica με μια πινελιά της ζεστής αναλογικής σύνθεσης και των σκοτεινών ρυθμικών beats. Το ντεμπούτο άλμπουμ του «Worm Universe» κυκλοφόρησε μέσα στο 2018 από την Santima Records, όπου ο Tan συγχωνεύει τα δύο πάθη του, τη μουσική  και τα βιντεοπαιχνίδια.

Eldad Zitrin (Ισραήλ)
Ο Eldad Zitrin θεωρείται «One Man Band», ο οποίος χρησιμοποιεί στα live του  επαναλαμβανόμενες λούπες για να πλέξει έναν μικτό ήχο σε indie-pop μονοπάτια με ηλεκτρονικά στοιχεία και ακουστικά όργανα. Το 360° στήσιμο του σε κάθε εμφάνιση δημιουργεί μια μοναδική εμπειρία. Τα τελευταία χρόνια, ο Eldad έχει γυρίσει όλη την Ευρώπη ως σόλο project και με το ντουέτο του «Last of Songs» και έχει κυκλοφορήσει τα άλμπουμ «Air For More Years» και «A Train View».

Piqued Jacks (Ιταλία)
Οι Piqued Jacks είναι καθαρή ενέργεια. Alt / rock ήχοι από τη Φλωρεντία της Ιταλίας με διεθνή απήχηση. Οι επιτυχίες τους περιλαμβάνουν: Opening Act για τους Ιnterpol, νικητές των  βραβείων MTV “The Freshmen” , όπως και του Sanremo Rock του MTV 2019 και ψηφίστηκαν  ως η  «πιο καινοτόμα μπάντα της χρονιάς» στο FIM με δυναμικές  παραστάσεις κατά τη διάρκεια του SXSW (Austin) ανάμεσα στο 2013 με 2015.

 
 
Εισιτήρια
Ημερήσιο: 5€
Τριημέρου: 8€

Προπώληση
- Rover Bar (Σαλαμίνος 6, Λαδάδικα, τηλ.: 2310 544304) καθημερινά από τις 12.00 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ
- Πολυχώρος WE (3ης Σεπτεμβρίου & Γρ.Λαμπράκη) καθημερινά από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ.
- Τηλεφωνικά στο 11876
- Seven Spots
- WIND
- Ηλεκτρονική προπώληση: viva.gr



Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ζωντανά! 30 χρόνια tour
ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ζωντανά! 30 χρόνια tour

Μια μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα

«Σε δρόμους λαϊκούς» στη Μικρή Σκηνή
«Σε δρόμους λαϊκούς» στη Μικρή Σκηνή

Με τον Φώτη Θεοδωρίδη, τον Γιάννη Τουλή και εξαιρετικούς μουσικούς

Οι Urca de Lima στη Μικρή Σκηνή
Οι Urca de Lima στη Μικρή Σκηνή

Μόνο για μία βραδιά


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge