ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
28-12-2019

Μάνος Μυλωνάκης LIVE στο MOMus

Μαζί του η Χριστίνα Γεωργελή και ο Θοδωρής Παπαδημητρίου

Μάνος Μυλωνάκης LIVE στο MOMus
FREE

Στην μουσική βραδιά ο Μάνος Μυλωνάκης θα παρουσιάσει ζωντανά, με πιάνο, ηλεκτρονικά στοιχεία, μουσικά κουτιά και ασυνήθιστα μουσικά όργανα, τις πρόσφατες μουσικές του για το θέατρο (Festen, Zyklon, Ποιός σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα, Γλάρος κ.α.).

Μαζί του η Χριστίνα Γεωργελή (βιολί) και ο Θοδωρής Παπαδημητρίου (τσέλο).


Ο Μάνος Μυλωνάκης είναι συνθέτης και αρχιτέκτονας. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1983, όπου ζει και εργάζεται. Σπούδασε πιάνο και ανώτερα θεωρητικά σε πτυχιακό επίπεδο. Ασχολήθηκε ερευνητικά με την «ηχητική» αρχιτεκτονική και το ρόλο του υποκειμενισμού στην ηχητική αντίληψη του αρχιτεκτονικού χώρου (Soundscapes, 2008). Η ενασχόλησή του με τη σύνθεση, την ενορχήστρωση και τη μουσική παραγωγή ξεκίνησε το 2006, όταν ίδρυσε, μαζί με τον Γιώργο Παπαδόπουλο, το σχήμα των YourHand in Mine (cinematic – folk), το πρότζεκτ που ουσιαστικά τον εισήγαγε στη σύνθεση για εικόνα.

Ως ένας εκ των δύο Your Hand in Mine, ο Μάνος Μυλωνάκης είχε την ευκαιρία να δώσει συναυλίες τόσο σε μικρούς χώρους όσο και σε μεγάλες διοργανώσεις και φεστιβάλ, να ασχοληθεί πιο επισταμένα με τη σύνθεση, τη μουσική τεχνολογία, τις μουσικές του δρόμου, αλλά και να χτίσει μια μεγάλη συλλογή από μουσικά όργανα: wurlitzerpiano, ακκορντεόν, ηλεκτρικό μπάσο, κιθάρες, κρουστά, persephone, stroh-violin, γιουκαλίλι, μεταλόφωνο, μελόντικα, toypiano, μουσικά κουτιά…Μετρά ήδη 3 δισκογραφικές παρουσίες με αυτό το σχήμα, ανάμεσα στις οποίες ένα πρωτότυπο soundtrack για το βωβό ιαπωνικό αριστούργημα Every Night Dreams (1933) του Mikio Naruse, έπειτα από ανάθεση από το 48ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσ/νίκης το 2007.

Το καλοκαίρι του 2014, και μετά τη διάλυση των YHIM, ο Μάνος Μυλωνάκης ταξιδεύει στο Reykjavik, όπου με ντόπιους μουσικούς ηχογραφεί το πρώτο του προσωπικό EP, Sólfar, για πιάνο και κουαρτέτο εγχόρδων.

Στη συνέχεια, επικεντρώνεται στη μουσική για το Θέατρο και συνθέτει πρωτότυπη μουσική για θεατρικές παραστάσεις.

Παράλληλα, ο Μάνος Μυλωνάκης συνθέτει μουσική για μικρά και μεγαλύτερα ντοκυμαντέρ, μικρά online videos και άλλα πρότζεκτ (Χαίρε και πίει ευ, Urban Lighscapes, Μια Γειτονιά στο Όριο) ενώ δίνει συναυλίες σε ιδιαίτερους χώρους και περιστάσεις (Pic Nic Urban Festival 2014, Sofar Sounds 2015, Φεστιβάλ Δημητρίων 2015, Music On Open Stage Festival 2016, PianoDay-Amsterdam 2018, Vovousa Festival 2018).



ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πότε?
Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 
Στις 19:00

Πού?
Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης
Εγνατία 154 (εντός ΔΕΘ) 

Εισιτήρια
Η είσοδος είναι ελεύθερη

Επικοινωνία
2310 240002, 2310 281212
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ζωντανά! 30 χρόνια tour
ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ζωντανά! 30 χρόνια tour

Μια μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα

«Σε δρόμους λαϊκούς» στη Μικρή Σκηνή
«Σε δρόμους λαϊκούς» στη Μικρή Σκηνή

Με τον Φώτη Θεοδωρίδη, τον Γιάννη Τουλή και εξαιρετικούς μουσικούς

Οι Urca de Lima στη Μικρή Σκηνή
Οι Urca de Lima στη Μικρή Σκηνή

Μόνο για μία βραδιά


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge