ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
1-1-2020

Boo Boo Davis live στο Ξέφωτο

Η προπώληση εισιτηρίων ξεκίνησε

Boo Boo Davis live στο Ξέφωτο

H Made of Stone Productions, σε συνεργασια με τους Underdogs, παρουσιάζουν τον Boo Boo Davis ζωντανά στη Μουσική Σκηνή "Ξέφωτο" το Σάββατο 11 Απριλίου 2020.


Boo Boo Davis Band 
Το 1943, στο δέλτα του Μισισιπή η σκληρή δουλειά στις καλλιέργειες και η μουσική πήγαιναν μαζί. Εκατοντάδες μουσικοί περνούσαν τη μισή τους μέρα μαζεύοντας βαμβάκι και την άλλη μισή τραγουδώντας μελωδίες που έγιναν αργότερα η βάση για μερικά από τα γνωστότερα blues τραγούδια. Σε αυτό το περιβάλλον γεννήθηκε ο Boo Boo Davis, τον οποίο το ελληνικό κοινό θα απολαύσει και πάλι ζωντανά με την μπάντα του το Σάββατο 11 Απριλίου στη Μουσική Σκηνή Ξέφωτο. 

Παιδί Αφροαμερικανών, ο μικρός Davis ήρθε γρήγορα σε επαφή με τη σκληρή καθημερινότητα αλλά και την πλούσια μουσική παράδοση της κοινότητάς του. Ο πατέρας του, μουσικός κι αυτός, συνεργαζόταν με μερικούς από τους καλύτερους blues καλλιτέχνες. Δεν ήταν σπάνιο για τον Boo Boo να ακούει ζωντανά μουσικούς σαν τον John Lee Hooker και τον Elmore James ενώ έκαναν πρόβα στο σπίτι του με τον πατέρα του. Όμως, μουσική παιδεία πήρε και από τη μητέρα του, που τον έβαζε να παίζει φυσαρμόνικα και να τραγουδάει στην τοπική εκκλησία. 

Καθώς η οικονομική κατάσταση της οικογένειας δεν του επέτρεπε να πάει σχολείο, ο Boo Boo Davis αφοσιώθηκε στη μουσική. Σε ηλικία 18 χρονών σχημάτισε με μέλη της οικογένειάς του τους Lard Can Band, που ταξίδευαν σε όλο το Δέλτα παίζοντας. Αργότερα, μετακόμισαν στο Saint Louis. Ήταν ίσως η σωστότερη επιλογή, αφού εκείνη την εποχή στην πόλη μεσουρανούσαν καλλιτέχνες όπως ο Albert King και ο Chuck Berry. Τα επόμενα χρόνια ήρθε και η solo πορεία. 

Το 1999 ο Boo Boo Davis κυκλοφόρησε το πρώτο άλμπουμ του, το East St. Louis. Από τότε έχουν ακολουθήσει άλλα εννέα άλμπουμ, όλα «δεμένα» γύρω από τη χαρακτηριστική φωνή του και τη φυσαρμόνικά του, που δεν αποχωρίζεται ποτέ. Αυτά του χάρισαν και μία θέση στο soundtrack της δημοφιλούς σειράς "Sons Of Anarchy". 

Από το 2007 σχημάτισε την δική του μπάντα, με τη συμμετοχή των Ολλανδών Jan Mittendorp (κιθάρα) και John Geritse (ντραμς, κρουστά). Η απουσία του μπάσου εξισορροπείται από τις ευρηματικές κιθαριστικές μελωδίες και το ρυθμικό backbeat παίξιμο στα ντραμς. Το τελικό αποτέλεσμα είναι το αυθεντικότερο Mississippi blues που θα ακούσετε ποτέ.  



ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πότε?
Σάββατο 11 Απριλίου 2020
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00

Πού?
Μουσική Σκηνή Ξέφωτο
Λυκούργου 5, Λαδάδικα

Εισιτήρια
Περιορισμένη προπώληση: 10 ευρώ
Προπώληση: 12 ευρώ
Ταμείο: 15 ευρώ
Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/music/mousiki-skini-ksefwto/boo-boo-davis/

Επικοινωνία
231 401 5911



Ξέφωτο

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Vangelis Angelopoulos Trio
Vangelis Angelopoulos Trio

Στη Μικρή Σκηνή

ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ζωντανά! 30 χρόνια tour
ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ζωντανά! 30 χρόνια tour

Μια μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα

«Σε δρόμους λαϊκούς» στη Μικρή Σκηνή
«Σε δρόμους λαϊκούς» στη Μικρή Σκηνή

Με τον Φώτη Θεοδωρίδη, τον Γιάννη Τουλή και εξαιρετικούς μουσικούς


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge