ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
31-8-2020

Νάντια Κοντογεώργη - Αχιλλέας Γουάστωρ: A night to remember

Στο Μέγαρο Μουσικής

Νάντια Κοντογεώργη - Αχιλλέας Γουάστωρ: A night to remember

Η ερμηνεύτρια και ηθοποιός Νάντια Κοντογεώργη και ο διακεκριμένος πιανίστας Αχιλλέας Γουάστωρ σε ένα πρόγραμμα με εξαιρετικά τραγούδια του ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου.


Η Νάντια Κοντογεώργη είναι ηθοποιός, παρουσιάστρια και τραγουδίστρια του μοντέρνου είδους. Μεγάλωσε στην Αθήνα ενώ κατάγεται από τα Καλάβρυτα. Αδερφός της είναι ο Θανάσης Κοντογεώργης τωρινός Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης.

Αποφοίτησε από το κολλέγιο Αθηνών και πέρασε στη Νομική Σχολή Αθηνών αλλά την εγκατέλειψε καθώς ασχολήθηκε με την υποκριτική. Είναι απόφοιτη της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Επίσης, όπως έχει δηλώσει η ίδια, παρακολούθησε ορισμένα σεμιναριακά μαθήματα στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Το ντεμπούτο της στη τηλεόραση το έκανε στη ηλικία των δεκατεσσάρων ετών, στη σειρά «Δανεικός Πατέρας». Ακολούθησε το 2005 η συμμετοχή της στη σειρά «Έρωτας». Την σεζόν 2014-2015 πρωταγωνίστησε στη τηλεοπτική σειρά Κάτω Παρτάλι του τηλεοπτικού σταθμού Mega, η οποία διακόπηκε λόγω οικονομικών δυσκολιών. Την τηλεοπτική σεζόν 2016-17 πρωταγωνίστησε στη σειρά Μην αρχίζεις τη μουρμούρα του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

Θεατρικά έχει συμμετάσχει στις παραστάσεις «Θα Σε Πάρω Να Φύγουμε» (2013), «Πράματα και Θάματα» (2013-2014), «Ο Βιολιστής Στη Στέγη» (2005), «Chicago» (2012), για το οποίο μάλιστα υπήρξε υποψήφια το 2014 για το Βραβείο Μελίνα Μερκούρη (τιμητική διάκριση για τις γυναίκες ηθοποιούς) για την ερμηνεία της, όπως και πολλές άλλες. Τη σεζόν 2014-2015 πρωταγωνίστησε στο μιούζικαλ «Η Μελωδία της Ευτυχίας», σε σκηνοθεσία της Θέμιδας Μαρσέλλου.


Ο Αχιλλέας Γουάστωρ γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Πιάνο και Ανώτερα Θεωρητικά στο Ωδείο Αθηνών απ’ όπου πήρε Δίπλωμα Πιάνου το 1996 με Α’ Βραβείο παμψηφεί και τιμητική διάκριση και στη συνέχεια παρακολούθησε μαθήματα με τον Vladimir Kraniev στο Αννόβερο. Έχει δώσει πολλά ρεσιτάλ ερμηνεύοντας έργα από το κλασσικό ως το σύγχρονο ρεπερτόριο, καθώς και έργα Ελλήνων συνθετών σε όλη σχεδόν την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Έχει συνεργαστεί ως σολίστ με τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων και την Ορχήστρα Academica Αθηνών.

Το διάστημα 1997-2007 υπήρξε μόνιμο μέλος ως πιανίστας και ενορχηστρωτής της Κρατικής Ορχήστρας Ελληνικής Μουσικής (Κ.Ο.Ε.Μ.) με Καλλιτεχνικό Διευθυντή τον Σταύρο Ξαρχάκο. Από το 2008 ως το 2013 συνεργάστηκε με τη μεσόφωνο Αγνή Μπάλτσα σε μια σειρά συναυλιών στην Ευρώπη. Σαν συνθέτης έχει λάβει μέρος σε δύο Μπιενάλε Σύγχρονης Μουσικής (1992 στη Μασσαλία και 1996 στη Λισσαβόνα).

Σαν ενορχηστρωτής έχει επιμεληθεί πληθώρα παραγωγών όπως:
• Τελετή Λήξης Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνας (2004)
• Συρανό και Ρωξάνη, όπερα του Σταύρου Ξαρχάκου, συμπαραγωγή Όπερα της Κομπιένης, Εθνική Λυρική Σκηνή (2008)
• Όρνιθες του Μάνου Χατζιδάκι, Μπαλέτο για την Εθνική Λυρική Σκηνή
• Μανώλης Μητσιάς - Μαρία Φαραντούρη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (2008)
• Αφιέρωμα στο Νίκο Γκάτσο, με την ΚΟΕΜ, υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Ξαρχάκου και τη Δήμητρα Γαλάνη στο Ηρώδειο (2002)
• Σειρά συναυλιών-αφιερωμάτων στο Gazarte με τον Σταύρο Ξαρχάκο (2009)
• Μιούζικαλ Grease, (2003-2005), σκηνοθεσία Θ. Μαρσέλλου, Β. Ανδρίτσου, παραγωγή Β. Λιβαδά
• Μιούζικαλ Little shop of horrors (2007), σκηνοθεσία Θ. Μαρσέλλου, Β. Ανδρίτσου, παραγωγή ΕΛΛ.ΘΕΑ.
• 40 χρόνια Μανώλης Μητσιάς στο Ηρώδειο (2008)
• 40 χρόνια Νότης Μαυρουδής στο Ηρώδειο (2004)
 
To 2014 και το 2016 παρουσιάστηκαν στη “Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών” του Ιδρύματος Ωνάση δύο παραμύθια σε μουσική του για ορχήστρα και αφήγηση με την Καμεράτα, σε Διεύθυνση Μίλτου Λογιάδη, και την Κ.Ο.Α., σε Διεύθυνση Γιώργου Μπαλατσινού αντίστοιχα, ενώ φέτος εκδόθηκε σε CD το παραμύθι του Το άλλο του μισό, από το “Ελληνικό Σχέδιο”. To 2012 έγινε η πρεμιέρα της μεταγραφής του για τέσσερα πιάνα της Σουίτας του Ζορμπά του Μίκη Θεοδωράκη στο Φεστιβάλ Richard Wagner στο Μπαϊρόιτ της Γερμανίας, από τους Cyprien Katsaris, Γιάννη Βακαρέλη και τις Oender Sisters. Την 1η Δεκεμβρίου του 2016 έγινε η παγκόσμια πρεμιέρα, στο Katsushika Symphony Hills Mozart Hall στο Τόκιο, από τους Cyprien Katsaris και Etsuko Hirose, της μεταγραφής του για δύο πιάνα του Firebird Suite του Igor Stravinsky. Η εκτέλεση αυτή περιλαμβάνεται στο CD Russian Ballet Transcriptions for four hands and two pianos, που κυκλοφορεί από την PIANO 21.



ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πότε?
Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020
Στις 21:00

Πού?
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
25ης Μαρτίου και Παραλία

Εισιτήρια
Γενική είσοδος: 10 ευρώ
Μειωμένο: 5 ευρώ

Επικοινωνία
2310 895800
Events και Alerts από αυτή την καταχώρηση

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Οι Urca de Lima στη Μικρή Σκηνή
Οι Urca de Lima στη Μικρή Σκηνή

Μόνο για μία βραδιά

Οι Cradle of Filth σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα
Οι Cradle of Filth σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Στο Principal Club Theater και στο Fuzz Live Music Club αντίστοιχα


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge