ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
1/10/2007

Συναυλία Μουσικής Δωματίου

Στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Την Τρίτη 9 Οκτωβρίου στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας θα δοθεί Συναυλία Μουσικής Δωματίου με τους Κ. Χασιώτη, Ε. Δελφινοπούλου, Ο. Ζέρβα, Δ. Φωτιάδη και Ντ. Γκουντίμοβ.

Kωστής Xασιώτης
Γεννήθηκε το 1966 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο Kρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης στην τάξη όμποε του M. Doroftei και του Vladimir Ganev. Tο 1993 πήρε το δίπλωμά του με “ʼριστα παμψηφεί”. Συνέχισε τις σπουδές του στην Aνώτατη Mουσική Σχολή Folkwang στο Essen της Γερμανίας με καθηγητή τον ομποΐστα Pierre W. Feit, απ’ όπου και αποφοίτησε το 1995. Είναι επίσης πτυχιούχος της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Παρακολούθησε πολλά μουσικά σεμινάρια με διακεκριμένους Έλληνες και ξένους σολίστες (P. Feit, Vlad. Ganev, Eυ. Xριστόπουλο, S. Dent, Chr. Schneider). Έχει δώσει συναυλίες ως σολίστ με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσ/νίκης και ως μέλος ποικίλων συνόλων μουσικής δωματίου σε πολλές πόλεις της Eλλάδας και της Γερμανίας (Essen, Duisburg, Münster). Eίναι ιδρυτικό μέλος των συνόλων μουσικής δωματίου “L’ estro Armonico”, “Aulophonia” και “Trio Beethoven”.

Την περίοδο 1996- 2004 διετέλεσε μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης (κορυφαίος). Το ίδιο διάστημα συμμετείχε τακτικά στη Συμφωνική Oρχήστρα του Δήμου Θεσ/νίκης (α’ όμποε και αγγλικό κόρνο). Βραβεύθηκε επίσης με το Β’ Βραβείο στο Διεθνή διαγωνισμό μουσικής δωματίου της HELEXPO.

Από το 2000 διδάσκει όμποε στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Είναι επίκουρος καθηγητής στο γνωστικό αντικείμενο «Οργανική μουσική εκτέλεση - Όμποε» στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, όπου και διδάσκει όμποε και μουσική δωματίου.


Εύη Δελφινοπούλου
Σπούδασε βιολί στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης στην τάξη του κ. Κ. Πατσαλίδη, απ’ όπου και αποφοίτησε το 1987 παίρνοντας το δίπλωμά της με «ʼριστα Παμψηφεί». Το 1988 έγινε δεκτή στην Ανώτατη Μουσική Ακαδημία του Graz της Αυστρίας, στην τάξη του καθηγητή κ. Χρ. Πολυζωίδη, απ’ όπου πήρε το 1991 το δίπλωμά της με «ʼριστα» και διάκριση.

Διετέλεσε μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Graz, με την οποία εμφανίστηκε ως σολίστ, αποσπώντας ευμενέστατες κριτικές του Αυστριακού τύπου. Συμμετείχε ως κοντσερτίνο ορχηστρών σε συναυλίες που δόθηκαν στην Αυστρία (Βιέννη, Γκρατς) και σε πόλεις της Ισπανίας, Ιταλίας, Σλοβενίας και Κροατίας, με έργα κλασσικού αλλά και σύγχρονου ρεπερτορίου.

Το 1993 έγινε μέλος της Διεθνούς Ορχήστρας Νέων «G. Mahler» υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του αρχιμουσικού Claudio Abbado.
Μετά την επιστροφή της από την Αυστρία, προσλαμβάνεται ως καθηγήτρια βιολιού στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Συμμετέχει στην ορχήστρα μουσικής δωματίου «Pro Musika».

Είναι μέλος του «Νέο Τρίο Θεσσαλονίκης», το οποίο έχει πραγματοποιήσει συναυλίες στη Θεσσαλονίκη και στην επαρχία («Διεθνείς Μουσικές Ημέρες» της Helexpo, σύμπραξη με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο κ.α.)

Έχει παίξει ως σολίστ με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης και την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. Έχει δώσει ρεσιτάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Πήρε μέρος ως σολίστ στις εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ των Δημητρίων.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Είναι μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης. Από το 1996 έως σήμερα είναι μέλος της κριτικής επιτροπής των μαθητικών μουσικών αγώνων στην κατηγορία εγχόρδων, που διοργανώνει το Υπουργείο Παιδείας για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.


Όλγα Ζέρβα
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε βιολί στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης (Κ. Ω. Θ.) με τους Κ. Γαλιλαία και Κ. Πατσαλίδη. Το 1993 πήρε το δίπλωμά της με «ʼριστα Παμψηφεί». Συνέχισε τις μουσικές της σπουδές στη Γερμανία (Hochschule für Musik Detmold-Abteilung Münster) στην τάξη βιολιού του καθηγητή Helge Slaatto απ’ όπου πήρε το δίπλωμά της το 1997.

To 1998 κέρδισε το 2ο βραβείο στο διαγωνισμό εγχόρδων του Συνδέσμου Αποφοίτων Ωδείων Θεσσαλονίκης και το βραβείο «Φ. ΝΑΚΑΣ» σε διαγωνισμό του Κ. Ω. Θ. (1992). Eκπροσώπησε το Κ. Ω. Θ. στη Συνάντηση Ωδείων της Μεσογείου (1991) ενώ το καλοκαίρι του 1993 συμμετείχε σε περιοδεία με την Ορχήστρα Νέων της Μεσογείου.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους καθηγητές Χρ. Πολυζωίδη, Μ. Gaiser, M. Minchev και H. Slaatto. Έχει εμφανιστεί σε συναυλίες μουσικής δωματίου σε Ελλάδα, Γερμανία και Ολλανδία και έχει δώσει ρεσιτάλ στο Φεστιβάλ Σύμης (1998), στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο (2003), στο Δημοτικό Ωδείο Συκεών (2007) κλπ. Από το 1998 ως το 2004 ήταν μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ έχει λάβει μέρος σε πολλές συναυλίες της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης.

Δίδαξε βιολί στο Ωδείο «Φ. ΝΑΚΑΣ» και στο Δημοτικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Είναι επίσης απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και διορισμένη ως μουσικός στη β΄βάθμια εκπαίδευση ν. Χαλκιδικής.


Δημοσθένης Φωτιάδης
Γεννήθηκε το 1971 στην Καβάλα. Αποφοίτησε από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης λαμβάνοντας Δίπλωμα βιόλας από την τάξη της καθηγήτριας Κατερίνας Μητροπούλου με βαθμό ʼριστα. Είναι επίσης πτυχιούχος Ενοργάνωσης και Αρμονίας. Συνέχισε τις σπουδές του στη Hochschule für Musik Detmold Abteilung Münster στην τάξη βιόλας του καθηγητή Felix Hansen. Επίσης είναι πτυχιούχος της σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας του Τ.Ε.Ι. Θεσ/νίκης.

Έχει συμμετάσχει ενεργά σε σεμινάρια βιόλας και μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με καθηγητές τους Χ. Πολυζωίδη, Γ. Βατικιώτη, Π. Αναστασιάδη, Τ. Αδαμόπουλο, G. Hamann, R. Moog, Y. Radionof, Chiligirian Quartet, Alexander Quartet κ.α. Το 1994 και 1995 συμμετείχε με κουαρτέτο στο Διεθνές Φεστιβάλ μουσικής δωματίου του Brive της Γαλλίας αποσπώντας ευνοϊκές κριτικές από τον Γαλλικό τύπο. Έχει ασχοληθεί με τη σύγχρονη μουσική και έχει συμμετάσχει στο δεκαπεντάμηνο Κοινοτικό Πρόγραμμα Petra- Midians με αντικείμενο τα ηλεκτρονικά ηχητικά μέσα και τις κατευθύνσεις της σύγχρονης μουσικής.

Συνεργάστηκε κατ’ επανάληψη με σύγχρονους Έλληνες συνθέτες, συμπράττοντας σε πολλές πρώτες εκτελέσεις και ηχογραφήσεις έργων τους. Από το 1988 ως το 1992 υπήρξε μέλος της Ορχήστρας Νέων της Κ.Ο.Θ. ενώ παράλληλα συμμετείχε και σε άλλες ορχήστρες και μουσικά σύνολα όπως η Ορχήστρα της Τέχνης, της Μουσικής Πράξης της Μουσικολογίας, της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. του Μουσικού Εργαστηρίου Σερρών κ.α. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του κουαρτέτου «Εξολκείς» με το οποίο πραγματοποίησε συναυλίες στη Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Βόλο, Σέρρες κ.α. Από το 1999 ως το 2001 υπήρξε μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Έχει συνεργαστεί επίσης με την Συμφωνική Ορχήστρα του Βόλου και ως κορυφαίος με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Λάρισας και του Μουσικού Σχολείου Σερρών.

Έχει ηχογραφήσει για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Από τα μαθητικά του χρόνια μέχρι και σήμερα έχει εμφανιστεί επανειλημμένα σε ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου. Είναι μέλος του ANIMUS Quartet με το οποίο το 2002 συμμετείχε στο Φεστιβάλ λζ΄ Δημήτρια στον κύκλο ρεσιτάλ νέων καλλιτεχνών, το 2003 πραγματοποίησε συναυλία στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ. και στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Θέρμης.

Το 2004 παρουσίασε έργα για βιολί και βιόλα στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο. Με κουαρτέτο εγχόρδων, την ίδια χρονιά, πραγματοποίησε συναυλία στην μνήμη του Ν. Σκαλκώτα στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών. Από το 1997 είναι μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και καθηγητής βιόλας και μουσικής δωματίου στο Δημοτικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.


Ντιμίτρι Γκουντίμοβ
Γεννήθηκε το 1972 στη Μόσχα της Ρωσίας. Από το 1977 άρχισε την σπουδή βιολοντσέλου στο Κρατικό Μουσικό Σχολείο “Stravinski” στη Μόσχα, το οποίο τελείωσε το 1987 με άριστα. Από το 1988 αρχίζει την καλλιτεχνική του καριέρα σαν τσελίστας και παράλληλα συνεχίζει τις σπουδές του στο Κρατικό Μουσικό Κολλέγιο “Gnessin” της Μόσχας. Πήρε δίπλωμα με άριστα παμψηφεί και την ίδια χρονιά πέρασε στην Ανώτερη Κρατική Μουσική Ακαδημία “Gnessin” της Μόσχας.

Έπαιξε σαν σολίστ και πρώτο τσέλο στην ορχήστρα της “Helicon Opera” της Μόσχας, στην συμφωνική ορχήστρα της Μόσχας και στην συμφωνική ορχήστρα του Καΐρου. Έχει εμφανιστεί ως σολίστ είτε σε ρεσιτάλ είτε με ορχηστρικά σύνολα και διάφορα μουσικά σχήματα σε πολλές χώρες της Ευρώπης, σε χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, στην Ιαπωνία, Κορέα και Χονγκ-Κονγκ.

Διδάσκει βιολοντσέλο στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης.



ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Χώρος
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
(Εγνατία 156)

Ημερομηνίες και ώρες
Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2007
20:30

Τιμές εισιτηρίων
10 ευρώ

Τηλέφωνο επικοινωνίας
2310 891267
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ζωντανά! 30 χρόνια tour
ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ζωντανά! 30 χρόνια tour

Μια μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα

«Σε δρόμους λαϊκούς» στη Μικρή Σκηνή
«Σε δρόμους λαϊκούς» στη Μικρή Σκηνή

Με τον Φώτη Θεοδωρίδη, τον Γιάννη Τουλή και εξαιρετικούς μουσικούς

Οι Urca de Lima στη Μικρή Σκηνή
Οι Urca de Lima στη Μικρή Σκηνή

Μόνο για μία βραδιά


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge