ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
31-1-2021

Πέθανε ο κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος των «The Animals» Χίλτον Βάλενταϊν

Η έναρξη του Rising Sun δεν θα ακούγεται πια ποτέ το ίδιο..

Πέθανε ο κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος των «The Animals» Χίλτον Βάλενταϊν

Πέθανε σε ηλικία 77 ετών ο κιθαρίστας και ιδρυτής του συγκροτήματος «Τhe Animals», ο Χίλτον Βάλενταϊν (Hilton Valentine).

O Βάλενταϊν συνίδρυσε τους Animals στο Νιούκασλ, το 1963, μαζί με τον τραγουδιστή τους Ερικ Μπάρντον, τον μπασίστα Τσας Τσάντλερ, τον ντραμίστα Τζον Στιλ και τον πιανίστα Αλαν Πράις.

Το βρετανικό συγκρότημα έκανε τεράστια επιτυχία στην ποπ μουσική σκηνή την περίοδο του 60 με το κομμάτι «The House of The Rising Sun» να κατακτά την κορυφή των βρετανικών και αμερικανικών charts το 1964.
Ο 79χρονος Eric Burdon αποχαιρέτησε τον φίλο του με μία ανάρτηση στο Instagram. «Η έναρξη του Rising Sun δεν θα ακούγεται πια ποτέ το ίδιο! Δεν το έπαιξες απλώς, το έζησες! Περάσαμε υπέροχες στιγμές μαζί. Από το North Shields μέχρι ολόκληρο τον κόσμο. Είμαι καταρρακωμένος από τα νέα του θανάτου του Hilton. Rock In Peace».

Το τραγούδι «Τhe House of the Rising Sun» έγινε γνωστό το 1964 από το συγκρότημα «The Animals» και είναι μια από τις πιο διαχρονικές επιτυχίες της φολκ-ροκ μουσικής. Το έχουν διασκευάσει πολλοί καλλιτέχνες. Έχει μείνει στην κορυφή των βρετανικών, αμερικανικών και καναδικών chart για μεγάλα διαστήματα.



Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ζωντανά! 30 χρόνια tour
ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ζωντανά! 30 χρόνια tour

Μια μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα

«Σε δρόμους λαϊκούς» στη Μικρή Σκηνή
«Σε δρόμους λαϊκούς» στη Μικρή Σκηνή

Με τον Φώτη Θεοδωρίδη, τον Γιάννη Τουλή και εξαιρετικούς μουσικούς

Οι Urca de Lima στη Μικρή Σκηνή
Οι Urca de Lima στη Μικρή Σκηνή

Μόνο για μία βραδιά


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge