ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
24-2-2021

Διαδικτυακή συναυλία με τον Τάκη Πατερέλη, σε μουσική Γκουρτζίεφ

Από το Ίδρυμα Θεοχαράκη

Διαδικτυακή συναυλία με τον Τάκη Πατερέλη, σε μουσική Γκουρτζίεφ

Το Θέατρο Ρόδα και το Ίδρυμα Θεοχαράκη παρουσιάζουν την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021, στις 21:00, μέσω live streaming, το κονσέρτο σε έργα Γκουρτζίεφ «Cosmic Rythm», με τον Τάκη Πατερέλη στο πιάνο και το φλάουτο.

Η μουσική του Gurdjieff είναι ιδιαίτερα πρωτότυπη, δυναμικά λιτή και πλούσια εκφραστική. Οι ρίζες της πρέπει να αναζητηθούν σε παραδοσιακές μελωδίες, στη δερβίσικη μουσική, σε χορούς και θρησκευτικούς ύμνους από μακρινά μοναστήρια και ιερούς τόπους της Ασίας και της Βόρειας Αφρικής. Επιστρέφοντας στη Μόσχα και αργότερα στο Παρίσι και τη Νέα Υόρκη, ο Έλληνας φιλόσοφος του Πόντου Γεώργιος Γεωργιάδης που έμεινε γνωστός ως G.I. Gurdjieff (1866-1949), κατέγραψε και ενορχήστρωσε τις μελωδίες αυτές σε συνεργασία με τον μαθητή του, Thomas de Hartmann (1885-1956), συνθέτη της Αυτοκρατορικής Όπερας της Πετρούπολης.

Ο Τάκης Πατερέλης γεννήθηκε στην Αθήνα. Στα έξι του χρόνια ξεκίνησε τα μαθήματα πιάνου στο Ωδείο Αθηνών, και με την καθοδήγηση της Αλίκης Βατικιώτη αποφοίτησε με άριστα, παμψηφεί. Στη συνέχεια έκανε σπουδές Jazz, αυτοσχεδιασμού και ενορχήστρωσης στο Berklee College of Music της Βοστώνης.

Ως σαξοφωνίστας έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα της Ελληνικής και διεθνούς σκηνής της Jazz, και έχει πλούσιο διδακτικό έργο. Από το 2005 είναι μέλος της Θεατρικής Ομάδας ΡΟΔΑ, όπου μελετώνται οι ιδέες του Gurdjieff μέσα από τη θεατρική και τη μουσική εμπειρία, με την επιμέλεια και την καθοδήγηση της Μαρίας Περετζή. Ο Πατερέλης ασχολείται από καιρό με τη μουσική Gurdjieff / DeΗartmann, έχει εκδώσει τα δύο C.D. «Cosmic Rhythm» και «Seekers», και έχει συμμετάσχει σε σειρά από δημόσιες συναυλίες με μουσική Gurdjieff, παραγωγής της ΡΟΔΑ.

Τάκης Πατερέλης: πιάνο και φλάουτο
Μαρία Περετζή/ TRIA ALPHA: επιμέλεια και παραγωγή

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ
Αγορά εισιτηρίου online:THF-ONLINE-COSMIC RHYTHM-tickets
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ζωντανά! 30 χρόνια tour
ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ζωντανά! 30 χρόνια tour

Μια μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα

«Σε δρόμους λαϊκούς» στη Μικρή Σκηνή
«Σε δρόμους λαϊκούς» στη Μικρή Σκηνή

Με τον Φώτη Θεοδωρίδη, τον Γιάννη Τουλή και εξαιρετικούς μουσικούς

Οι Urca de Lima στη Μικρή Σκηνή
Οι Urca de Lima στη Μικρή Σκηνή

Μόνο για μία βραδιά


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge