ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
5-3-2021

Διαδικτυακή συναυλία των Θραξ Πανκc από το WE στη Θεσσαλονίκη

Μουσικές και κουλτούρες από όλο τον κόσμο έρχονται στο Onassis Channel στο YouTube

Διαδικτυακή συναυλία των Θραξ Πανκc από το WE στη Θεσσαλονίκη

Την Κυριακή 7 Μαρτίου, στις 21:00, οι Θραξ Πανκc έρχονται να μας μυήσουν σε ένα δικό τους μουσικό είδος, ανάμεσα στο ροκ, το πανκ, αλλά και τους ελληνικούς παραδοσιακούς ήχους και μελωδίες. Όπως κάθε τους ζωντανή εμφάνιση ξεφεύγει από τα όρια της «τυπικής» ροκ συναυλίας, έτσι και αυτό το live στο Onassis Channel στο YouTube θα ικανοποιήσει τόσο εκείνους που αρέσκονται σε επίμονο headbanging μέσα σε «μπαρουτοκαπνισμένα» underground venues, όσο και αυτούς που δηλώνουν θιασώτες των μαραθώνιων πανηγυριών, τα οποία ειδικά τα καλοκαίρια ξεσηκώνουν την Ελλάδα από άκρη σε άκρη. Γιατί, όπως λένε οι ίδιοι οι Θραξ Πανκc, η μουσική είναι ένας τρόπος να φτιάχνουμε τον δικό μας κόσμο και να ζούμε σε αυτόν.

Τι κοινό έχουν τα παραδοσιακά κάλαντα της Θράκης με την πανκ μουσική σκηνή; Οι Θραξ Πανκc, με μια αβίαστη μαεστρία που θα ζήλευαν μπάντες με πολλά χρόνια στις πλάτες τους, και μάλιστα κάνοντας κάτι μέχρι πρότινος φαινομενικά ανήκουστο να φαντάζει ως το πιο εύλογο πράγμα στον κόσμο, κατάφεραν να συνδυάσουν τις θρακιώτικες λύρες με τις ηλεκτρικές κιθάρες, αποτελώντας μέχρι σήμερα ένα case study στη σύγχρονη ελληνική μουσική πραγματικότητα. Με επιρροές από τους Mode Plagal και τους Slipknot, τις Τρύπες και τους The Clash, τους Rage Against the Machine, αλλά και ρεμπέτες-τοτέμ όπως τον Βαμβακάρη, τον Μπάτη και τον Περιστέρη, «οπλισμένοι» με γκάιντες, νταούλια, δοξάρια, τύμπανα και εξάχορδες, κυκλοφόρησαν μέσα στο 2020 το ομώνυμο πρώτο άλμπουμ τους, ενώ μερικά χρόνια νωρίτερα βάφτισαν το δισκογραφικό ντεμπούτο EP τους –αλλά ουσιαστικά και αυτό που εν γένει κάνουν– «Πανκοπανηγυροψυχεδέλεια».


ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC
Βαΐτσης Χαρακοπίδης (Jr): Γκάιντα / Φωνή
Γιώργος Σταυρίδης: Νταούλι / Λύρα / Φωνή
Πάνος Γκίνης: Κιθάρα / Φωνή

Οι Θραξ Πανκc είναι ένα μουσικό σχήμα με καταγωγή από τη Θράκη, και συγκεκριμένα από τον Έβρο. Οι καταβολές τους πηγαίνουν πίσω στο 2006, όταν άρχισε να σχηματίζεται ένα συγκρότημα με ύφος αμιγώς παραδοσιακό. Με το πέρασμα των χρόνων, τα μέλη του άρχισαν να πειραματίζονται και να ενσωματώνουν στη μουσική τους σύγχρονη αισθητική και ύφος από διάφορα μουσικά είδη ανά τον κόσμο, αντίστοιχα με τα ακούσματά τους. Εμφανίζονταν σε τοπικές εκδηλώσεις, έθιμα και γάμους, και σε μικρά φεστιβάλ ανά την Ελλάδα, με βασικά μέλη τον Βαΐτση Χαρακοπίδη στην γκάιντα και το καβάλ και τον Γιώργο Σταυρίδη στο νταούλι και τη λύρα, μέχρι και το 2010, όταν έκαναν την πρώτη συναυλιακή τους εμφάνιση σε φεστιβάλ ως Θραξ Πανκc. Το 2015, με τον ερχομό του Πάνου Γκίνη στο ηλεκτρικό μπασοκίθαρο, ο ήχος του σχήματος απέκτησε έναν ιδιαίτερα ηλεκτρικό χαρακτήρα, με live looping, ψυχεδελικά περάσματα, βαριές κιθάρες, math ξεσπάσματα και πανκ αισθητική. 

Μέχρι σήμερα, έχουν συμμετάσχει στα περισσότερα μεγάλα εγχώρια φεστιβάλ, αλλά και σε συναυλίες στο εξωτερικό (Αγγλία, Γερμανία και Κύπρο). Το 2016 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP, με τίτλο «Πανκοπανηγυροψυχεδέλεια», ενώ το 2017 γνώρισαν τον Μάρκο Κουτσιανά, ο οποίος, με την ιδιότητα του ηχολήπτη και αναλαμβάνοντας την ηχητική επιμέλεια του νέου τους δίσκου, ενσωματώθηκε ως τέταρτο μέλος μέχρι και σήμερα. 

Όλοι μαζί πια, το 2019 παρουσίασαν την πρώτη τους ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά, το άλμπουμ "Thrax Punks", σε μια πανελλαδική περιοδεία με sold-out, κατά κύριο λόγο, εμφανίσεις. Έχοντας πλέον βάση τους την Αθήνα, συνεργάζονται με καταξιωμένους καλλιτέχνες, γράφουν μουσική για τον κινηματογράφο, ενώ στα άμεσα σχέδιά τους είναι να προχωρήσουν σε ηχογραφήσεις για αρχαία τραγωδία και να εκδώσουν σε μορφή βινυλίου τον τελευταίο τους δίσκο.


Συντελεστές
Σύλληψη και Επιμέλεια: Χρήστος Σαρρής
Συντονισμός παραγωγής: Σμαράγδα Δογάνη, Έλενα Χωρέμη
Παραγωγή: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC
Βαΐτσης Χαρακοπίδης (Jr): Γκάιντα / Φωνή
Γιώργος Σταυρίδης: Νταούλι / Λύρα / Φωνή
Πάνος Γκίνης: Κιθάρα / Φωνή

Ηχολήπτης: Μάρκος Κουτσιανάς

WE
Υπεύθυνος Χώρου: Αθανάσιος Κρέζιος
Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Γιώργος Γεωργιάδης
Ηλεκτρολόγος: Χρήστος Γιαννακάρης

Κινηματογράφηση
Σκηνοθεσία - Κάμερα: Χρήστος Σαρρής
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Έβαν Μαραγκουδάκης
Εικονοληψία: Δημήτρης Ζιβόπουλος, Ορφέας Καλαφάτης, Φίλιππος Ζαμίδης, Κοραλία Δογάνη
Ηχογράφηση: Θέμης Δημητρακόπουλος, Αλέξης Αρχοντής
Μίξη: Θεμιστοκλής Δημητρακόπουλος
Τεχνικός Monitor: Κώστας Κακουλίδης
Τεχνικοί Σκηνής: Σάββας Χρήστου, Γιώργος Ταχτσίδης, Μίμης Κωνσταντινίδης
Τεχνικός Φωτισμού: Νίκος Κεχαγιάς
Τεχνική Υποστήριξη: Νίκος Ντούλας
Μοντάζ: Τρύφωνας Καρατζίνας
Χρωματική Επεξεργασία: Μάνθος Σάρδης
Φωτογράφιση: Αλέξανδρος Αβραμίδης


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πότε?
Κυριακή 7 Μαρτίου 2021
Στις 21:00

Πού?
https://www.youtube.com/watch?v=MDyaWwQoypU
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ζωντανά! 30 χρόνια tour
ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ζωντανά! 30 χρόνια tour

Μια μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα

«Σε δρόμους λαϊκούς» στη Μικρή Σκηνή
«Σε δρόμους λαϊκούς» στη Μικρή Σκηνή

Με τον Φώτη Θεοδωρίδη, τον Γιάννη Τουλή και εξαιρετικούς μουσικούς

Οι Urca de Lima στη Μικρή Σκηνή
Οι Urca de Lima στη Μικρή Σκηνή

Μόνο για μία βραδιά


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge