ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
8-3-2021

Αφιέρωμα στον Ένιο Μορικόνε στο Christmas Theater On Line!

Με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Δανίας και την Εθνική Χορωδία της Δανίας

Αφιέρωμα στον Ένιο Μορικόνε στο Christmas Theater On Line!

Ζήστε την μαγεία της κινηματογραφικής μουσικής, από το σπίτι σας, με έναν κωδικό! Ένα από τα σπουδαιότερα αφιερώματα στον Ένιο Μορικόνε με τίτλο «Η Μονομαχία του Μορικόνε» (Morricone Duel) έρχεται στο Christmas Theater On Line.

Η άγρια δύση συναντά τον μελωδικό ήχο της Ιταλίας. Οι σκληροί γκάγκστερ της Νέας Υόρκης συναντούν τους καουμπόηδες από τα έρημα λιβάδια. Ο Νονός συναντά τον Ταξιτζή. Και η μαγεία του κινηματογράφου συναντά τον ήχο μια μεγάλης συμφωνικής ορχήστρας, διάσημης σε όλο τον κόσμο.   

Στην συναυλία θα παρακολουθήσουμε μια μεγαλειώδη παρουσίαση των διάσημων έργων που έχει γράψει αξέχαστος συνθέτης για τις ταινίες: «Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος», «Κάποτε στην Αμερική», «Για μια Χούφτα Δολάρια», «Οι Μισητοί 8», «Ένας Εναντίον Δέκα», «Άδωξοι Μπάσταρδη», «Οι Αδιάφθοροι», «Η συμμορία των Σικελών» κ.α.

Σαν φόρο τιμής στον συνθέτη που άνοιξε δρόμο και δημιούργησε την δική του σχολή στην κινηματογραφική μουσική, στο τέλος της συναυλίας παρουσιάζονται μερικές διάσημες μελωδίες άλλων συνθετών που έχουν μείνει στην ιστορία και θα μπορούσαν να αποτελούν μέρος αυτής της μουσικής κινηματογραφικής  «Μονομαχίας» που ξεκίνησε ο Μορικόνε: «Ο Ταξιτζής» του Μπέρναρντ Χέρμαν, το «Kill Bill» του Σόνι Μπόνο και ο αξεπέραστος «Νονός» του Νίνο Ρότα.

Την σπουδαία Συμφωνική Ορχήστρα της Δανίας διευθύνει η Σάρα Χικς ενώ συμμετέχουν η σοπράνο Τούβα Σέμινγκσεν, ο διάσημος σολίστας σαξοφώνου Χανς Ούρλικ και η Εθνική Χορωδία της Δανίας.

«Η μουσική είναι μια διαφορετική μαγική γλώσσα στην οποία δεν χρειάζονται λέξεις για να συνεννοηθείς. Πολλές φορές αισθάνομαι σαν τα ψάρια που ζουν μέσα στο νερό και μπορούν να επικοινωνήσουν μόνο με δονήσεις..»

Ο πολυβραβευμένος Ιταλός συνθέτης Ένιο Μορικόνε έφυγε από την ζωή τον περασμένο Ιούλιο. Ήταν εκτός από συνθέτης, ενορχηστρωτής, μαέστρος και εξαιρετικός τρομπετίστας και έχει γράψει μουσική για περισσότερες από 500 ταινίες και τηλεοπτικές σειρές,  καθώς και σύγχρονα έργα κλασσικής μουσικής. Η μουσική του Μορικόνε έχει χρησιμοποιηθεί σε περισσότερες από 60 βραβευμένες ταινίες και πολλές φορές η επιτυχία της μελωδίας του, ξεπερνούσε την επιτυχία της ίδιας της ταινίας.

Ο Μορικόνε έγινε παγκοσμίως γνωστός συνθέτοντας μουσική (την περίοδο 1960-75) για ιταλικά γουέστερν όπως η τριλογία «Για Μια Χούφτα Δολάρια», «Μονομαχία στο Έλ Πάσο» και «Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος».

Κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1960 και 1970, ο Μορικόνε συνέθεσε μουσική για πολλά είδη ταινιών, από κωμωδίες μέχρι δράμα, θρίλερ και ιστορικές ταινίες, ενώ από το τέλος της δεκαετίας του 1970, ο Μορικόνε διακρίθηκε στο Χόλιγουντ, συνθέτοντας μουσική για Αμερικανούς σκηνοθέτες.

Ο Μορικόνε συνέθεσε μουσική για αρκετές ταινίες που κέρδισαν Όσκαρ. Ο ίδιος είχε προταθεί για πέντε Όσκαρ την περίοδο 1979-2001 αλλά τελικά έλαβε το 2007 το τιμητικό Όσκαρ «για την μαγευτική και πολυπρόσωπη συνεισφορά του στην τέχνη της μουσικής για ταινίες» και τέλος παρέλαβε και το Όσκαρ Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής το 2016 για τη μουσική της ταινίας «Μισητοί 8».

Έχει κερδίσει 3 βραβεία Γκράμι, τρείς Χρυσές Σφαίρες, έξι Bafta, δύο βραβεία Ευρωπαϊκού κινηματογράφου, έναν Χρυσό Λέοντα και ένα Πολικό Μουσικό Βραβείο.

Με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και την Εθνική Χορωδία της Δανίας.
Διεύθυνση ορχήστρας: Σάρα Χικς
Σοπράνο: Τούβα Σέμιγκσεν
Σολιστ στο σαξόφωνο: Χανς Ούρλικ


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πότε?
Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021 στις 20.00
Σάββατο 20 Μαρτίου 2021 στις 16.00 και στις 20.00
Κυριακή 21 Μαρτίου 2021 στις 16.00 και στις 20.00
Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021 στις 20.00

Πού?
https://ct.gr/project/afierwma-ston-ennio-morricone/

Εισιτήρια
https://www.viva.gr/tickets/music/streaming/afieroma-ston-ennio-morricone/
Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ
Μετά την ολοκλήρωση της αγοράς εισιτηρίου / κωδικού, θα μεταφερθείτε στη σελίδα της παραγγελίας σας.

Επικοινωνία
211 77 01 700


Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ζωντανά! 30 χρόνια tour
ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ζωντανά! 30 χρόνια tour

Μια μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα

«Σε δρόμους λαϊκούς» στη Μικρή Σκηνή
«Σε δρόμους λαϊκούς» στη Μικρή Σκηνή

Με τον Φώτη Θεοδωρίδη, τον Γιάννη Τουλή και εξαιρετικούς μουσικούς

Οι Urca de Lima στη Μικρή Σκηνή
Οι Urca de Lima στη Μικρή Σκηνή

Μόνο για μία βραδιά


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge