ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
10-9-2021

O Γιάννης Κουλούσιας και η Ζωή Παπαδοπούλου στους Βυζαντινούς Νερόμυλους

«Σεπτέμβριος όπως… Πολιτισμός» του Δήμου Παύλου Μελά

O Γιάννης Κουλούσιας και η Ζωή Παπαδοπούλου στους Βυζαντινούς Νερόμυλους

Με τη συναυλία του Γιάννη Κουλούσια (Σάββατο 11/9) και της Ζωής Παπαδοπούλου (Κυριακή 12/9) συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «Σεπτέμβριος όπως… Πολιτισμός» του Δήμου Παύλου Μελά, στο Ανοιχτό Θέατρο Βυζαντινών Νερόμυλων Πολίχνης, με είσοδο χωρίς αντίτιμο.

Ώρα συναυλιών: 20.30

Ο Γιάννης Κουλούσιας και η Ζωή Παπαδοπούλου, τραγουδοποιοί και ερμηνευτές, εντάσσονται στην ενότητα “καλλιτέχνες του τόπου μας”, που δημιούργησε και παρουσιάζει για πρώτη φορά φέτος το Τμήμα Πολιτισμού, με σκοπό να γνωρίσουμε και να υποστηρίξουμε το καλλιτεχνικό δυναμικό του Δήμου Παύλου Μελά.

Παιδιά του τόπου μας, ξεκίνησαν τις μουσικές τους αναζητήσεις στο Πνευματικό Κέντρο του πρώην Δήμου Σταυρούπολης και μετά από χρόνια μουσικών σπουδών, προσωπικής επαγγελματικής πορείας και σημαντικών καλλιτεχνικών συνεργασιών βρήκαν τη θέση τους στη μουσική σκηνή.

Σάββατο 11/9, Γιάννης Κουλούσιας & Μουσικό Πλήρωμα

Ο Γιάννης παρουσιάζει γνωστά τραγούδια αγαπημένων δημιουργών, που συνετέλεσαν στη διαμόρφωση της καλλιτεχνικής του ταυτότητας και την προσωπική του δισκογραφική δουλειά «Χαραυγή» που κρύβει εκπλήξεις, καθώς εκτός από τον Γιάννη τραγουδούν Δημήτρης Ζερβουδάκης, Λιζέτα Καλημέρη, Φωτεινή Βελεσιώτου και Dilek Koc. Η μουσική σύνθεση στον δίσκο είναι δική του, ενώ τους στίχους συνυπογράφουν μαζί με τον Γιάννη Κουλούσια, ο Κώστας Τζιδημόπουλος και η Ασκληπιάδα Κυριακού.

Στους Βυζαντινούς Νερόμυλους ο Γιάννης Κουλούσιας συνοδεύεται από το Μουσικό του Πλήρωμα, ένα σχήμα αποτελούμενο από έμπειρους μουσικούς συνεργάτες, με πολυετή καλλιτεχνική εμπειρία.

Συντελεστές της συναυλίας οι:

Γιάννης Κουλούσιας – φωνή, ούτι, νέι, τζουρά

Χρήστος Τσαπράζης– κοντραμπάσο

Ιμπραήμ Ιμπραήμογλου – κρουστά

Μάριος Μακρής – κιθάρα

Κυριακή 12/9, Ζωή Παπαδοπούλου με Μουσική παράσταση - αφιέρωμα στην Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου

Η Ζωή Παπαδοπούλου παρέα με τον πιανίστα Γιάννη Δαμιανίδη και τον κιθαρίστα Βαλάντη Καπουρελάκο με το αφιέρωμα ‘’Πήρα απ΄ τη νιότη χρώματα…’’, ένα όνειρο τρελό και με μια βάρκα γεμάτη μουσικές, ‘’πλέουν’’ σε πελάγη της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου που έγραψε ιστορία στο ελληνικό τραγούδι.

Η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, μικρασιάτισσα που αναγκάστηκε να καταφύγει στην Ελλάδα μετά την καταστροφή έζησε μια έντονη και περιπετειώδη ζωή, σταδιοδρόμησε αρχικά ως ηθοποιός, δασκάλα και ποιήτρια, ενώ αργότερα αναδείχθηκε σε μια σημαντικότατη λαϊκή στιχουργό.

Τη φωνή και το ταλέντο της Ζωής Παπαδοπούλου εμπιστεύτηκαν και υποστήριξαν οι Μίκης Θεοδωράκης, Χρήστος Νικολόπουλος, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Μανώλης Ρασούλης, Γιώργος Κατσαρός, Δήμος Μούτσης, Δημήτρης Μητροπάνος, Χαρούλα Αλεξίου, Πασχάλης Τερζής, Γιάννης Πάριος, Δημήτρης Μπάσης, Γιάννης Κότσιρας, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Αντώνης Ρέμος, Μιχάλης Χατζηγιάννης, Κώστας Μακεδόνας.

Μεταφορά των πολιτών με το λεωφορείο του Δήμου Παύλου Μελά στους Βυζαντινούς Νερόμυλους για τις συναυλίες του Σαββατοκύριακου 11 & 12/9

Για τη διευκόλυνση της πρόσβασης στους Βυζαντινούς Νερόμυλους Πολίχνης, προκειμένου να παρακολουθήσει το κοινό τις συναυλίες του Σαββάτου 11 και της Κυριακής 12 Σεπτεμβρίου, με φροντίδα του Τμήματος Πολιτισμού θα υπάρχουν δρομολόγια με το λεωφορείο του δήμου, προς και από τους Βυζαντινούς Νερόμυλους Πολίχνης, κάνοντας στάσεις σε τρία κεντρικά σημεία των δημοτικών ενοτήτων. Το ίδιο λεωφορείο θα επιστρέψει μετά το τέλος των εκδηλώσεων στο σημείο αφετηρίας και θα αποβιβάσει τους επιβαίνοντες στις ίδιες στάσεις.

Πρόγραμμα δρομολογίων

Αφετηρία: Ευκαρπία, Πλατεία Δημοκρατίας, Αναχώρηση ώρα 19:15

1η Στάση: Δημαρχείο Σταυρούπολης (μπροστά, στη στάση οδού Λαγκαδά), ώρα 19:30

2η Στάση: Δημαρχείο Πολίχνης (σκαλάκια – πιάτσα ταξί), ώρα 19:45

Άφιξη στους Βυζαντινούς Νερόμυλους, ώρα 20:00

Επιστροφή στο τέλος της εκδήλωσης, με αποβίβαση στις ίδιες στάσεις.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Vangelis Angelopoulos Trio
Vangelis Angelopoulos Trio

Στη Μικρή Σκηνή

ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ζωντανά! 30 χρόνια tour
ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ζωντανά! 30 χρόνια tour

Μια μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα

«Σε δρόμους λαϊκούς» στη Μικρή Σκηνή
«Σε δρόμους λαϊκούς» στη Μικρή Σκηνή

Με τον Φώτη Θεοδωρίδη, τον Γιάννη Τουλή και εξαιρετικούς μουσικούς


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge