ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
28-3-2022

Ρεσιτάλ πιάνου με τον Sam Haywood

Στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης

Ρεσιτάλ πιάνου με τον Sam Haywood
FREE

Ρεσιτάλ του διακεκριμένου Άγγλου πιανίστα Sam Haywood θα απολαύσουμε στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης (ΚΩΘ) το Σάββατο 2 Απριλίου 2022, ώρα 20.30 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων «Μελίνα Μερκούρη» του ΚΩΘ (Φράγκων 15) με ελεύθερη είσοδο.

Ο καλλιτέχνης θα παρουσιάσει ένα απαιτητικό πρόγραμμα με έργα των Bach-Busoni, Chopin, Liszt, Tailleferre και Taylor.

Συγκεκριμένα, το ρεσιτάλ περιλαμβάνει δύο εμβληματικά έργα του ρεπερτορίου: την πασίγνωστη Chaconne του J. S. Bach σε μεταγραφή του δεξιοτέχνη πιανίστα Ferruccio Busoni, και την μνημειώδη Σονάτα του Liszt. Ενδιάμεσα θα ακούσουμε την δημοφιλή Fantaisie-Impromptu του Chopin, η οποία πλαισιώνεται από δύο όμορφες μινιατούρες: την Impromptu της Γαλλίδας Germaine Tailleferre και το Πρελούδιο αρ. 1 «Το τελευταίο όνειρο» του Έλληνα Νέστωρ Ταίηλορ.

Ο πιανίστας Sam Haywood έχει εμφανιστεί σε ορισμένες από τις σπουδαιότερες αίθουσες συναυλιών, όπως Carnegie Hall, Kennedy Center (Νέα Υόρκη), Philharmonie de Paris, Vienna Konzerthaus και Wigmore Hall (Λονδίνο). Η εφημερίδα New York Times επαίνεσε «την γεμάτη πάθος καλλιτεχνική φύση και την απαστράπτουσα καθαρότητα» της ερμηνείας του, ενώ η Washington Post έγραψε για το «εκθαμβωτικό και εμπνευσμένο παίξιμό του». Διατηρεί ιδιαίτερους δεσμούς με την Ινδονησία, όπου έχει παίξει και διδάξει επί πολλά έτη.

Ασχολείται με ευρύ φάσμα του πιανιστικού ρεπερτορίου και νιώθει το ίδιο άνετα ως σολίστ, μέλος συνόλου μουσικής δωματίου ή συνοδός τραγουδιστών. Έχει περιοδεύσει εκτενώς ως ντούο με τον Αμερικανό βιολονίστα Joshua Bell και με τον Βρετανό τσελίστα Steven Isserlis.

Έχει συνθέσει αρκετές οργανικές μινιατούρες, συμπεριλαμβανομένου του έργου “The Other Side”, που έκανε πρεμιέρα στο Konzerthaus της Βιέννης. Το “Song of the Penguins” για φαγκότο και πιάνο, αφιερωμένο στον Roger Birnstingl, εκδόθηκε από τον οίκο Emerson. Επί του παρόντος ολοκληρώνει μία παραγγελία για πιάνο και κουαρτέτο εγχόρδων.

Έχοντας πάθος με τα ιστορικά όργανα, το 2010 ηχογράφησε ένα άλμπουμ με έργα Chopin στο Pleyel πιάνο του συνθέτη, μέρος της Cobbe Collection, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την γέννησή του. Άλλες ηχογραφήσεις περιλαμβάνουν τα Πρελούδια του Stanford και τα έργα για πιάνο του Julius Isserlis για την εταιρεία Hyperion Records. Με την Sony έχει ηχογραφήσει μία επιλογή έργων που συνέθεσε το παιδί-θαύμα Alma Deutscher, ενώ επίσης εμφανίζεται στο άλμπουμ “Musical Gifts” του Joshua Bell.

Την τρέχουσα καλλιτεχνική περίοδο θα εμφανιστεί σε κοντσέρτα, σόλο ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου σε Μεγάλη Βρετανία, Νότια Αμερική, Γερμανία και Κορέα. Επιπλέον, πρόκειται να ηχογραφήσει άλμπουμ για τις εταιρείες Warner Classics και Deux-Elles και να παρουσιαστεί σε ζωντανή εκπομπή του BBC Radio.

Είναι καλλιτεχνικός διευθυντής και συνιδρυτής του Solent Music Festival, το οποίο διεξάγεται ετησίως στην πόλη Lymington (Αγγλία). Το 2022 συμπληρώνονται 10 χρόνια από την έναρξη του φεστιβάλ. Αυτό το διάστημα, ο Sam Haywood έχει εγκατασταθεί στη Θεσσαλονίκη.


Συναυλία Covid Free

Οι θεατές εισέρχονται στον χώρο κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης:

πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης, που εκδίδεται 30 μέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο, με ισχύ έως 90 ημέρες μετά από αυτόν, συνδυαστικά με αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας, προκειμένου να διενεργηθεί έλεγχος ταυτοπροσωπίας.

Τα ανωτέρω πιστοποιητικά επιδεικνύονται είτε σε έγχαρτη μορφή είτε ηλεκτρονικά μέσω κινητής συσκευής του θεατή, που σαρώνεται ηλεκτρονικά στην είσοδο μέσω ειδικής εφαρμογής. Οι παραπάνω υποχρεώσεις περιλαμβάνουν και ανηλίκους, 12 ετών και άνω.

Οι ανήλικοι θεατές 6 έως 17 ετών δύνανται να προσκομίζουν εναλλακτικά δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου self-test τελευταίου 24ώρου, στην οποία προβαίνει είτε οιοσδήποτε γονέας, ακόμα και μη έχων την επιμέλεια, είτε κηδεμόνας, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 10 του υπ. aρ. 1 σχετικού. Δεν απαιτείται φυσική παρουσία του γονέα ή κηδεμόνα. Τηρούνται αυστηρά όλα τα μέτρα ασφαλούς διεξαγωγής ζωντανών θεαμάτων της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19. Υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Vangelis Angelopoulos Trio
Vangelis Angelopoulos Trio

Στη Μικρή Σκηνή

ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ζωντανά! 30 χρόνια tour
ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ζωντανά! 30 χρόνια tour

Μια μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα

«Σε δρόμους λαϊκούς» στη Μικρή Σκηνή
«Σε δρόμους λαϊκούς» στη Μικρή Σκηνή

Με τον Φώτη Θεοδωρίδη, τον Γιάννη Τουλή και εξαιρετικούς μουσικούς


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge