ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
2-12-2022

Eurovision 2023: Με τη συμμετοχή και του κοινού η επιλογή του τραγουδιού που θα μας εκπροσωπήσει

Αλλάζει ο τρόπος επιλογής του ελληνικού τραγουδιού

Eurovision 2023: Με τη συμμετοχή και του κοινού η επιλογή του τραγουδιού που θα μας εκπροσωπήσει

Αλλαγές έρχονται στον τρόπο που θα επιλεγεί φέτος το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη Eurovision, σύμφωνα με δημοσίευμα της ΕΡΤ.

Ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας μίλησε στην εκπομπή “Στούντιο 4” και τόνισε: “Είμαστε προ της λήψεως μιας αποφάσεως που νομίζω είναι στη σωστή κατεύθυνση. Η ΕΡΤ έχει μια επταμελή επιτροπή η οποία κάνει το πρώτο ξεκαθάρισμα των τραγουδιών. Όπως και πέρσι. Φέτος είχαμε 106 συνολικά τραγούδια που κατατέθηκαν, εκ των οποίων τα 30 ήταν αυτά που πληρούσαν τις προδιαγραφές, υπήρχε μια οργανωμένη ομάδα πίσω από κάθε τραγούδι. Είμαστε προ της ανακοίνωσης μιας απόφασης να μετέχει και το κοινό για πρώτη φορά στη διαδικασία της επιλογής. Πως θα γίνει αυτό; Αυτό που σκεφτόμαστε είναι να κάνουμε μια ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος συμμετοχής των τηλεθεατών“.

“Σκεφτόμαστε να φτιάξουμε έτσι μια διευρυμένη επιτροπή πολιτών που θα έρθουν στο στούντιο στην Αγία Παρασκευή και θα φορέσουν ακουστικά, θα ακούσουν τα υποψήφια τραγούδια, θα ψηφίσουν και η δική τους ψήφος θα μετρήσει όσο ακριβώς έβαλε και η EBU, η οποία ουσιαστικά ακύρωσε τις συμμετοχές των επιτροπών στους δύο ημιτελικούς. Θα ψηφίσει μόνο το κοινό. Στον τελικό η συμμετοχή της επιτροπής θα είναι 49,4% και του κοινού 50,6. Αυτό θα κάνουμε κι εμείς. Νομίζω ότι είναι δημοκρατικό” πρόσθεσε ο κ. Ζούλας.

Όπως είπε, η επιτροπή θα αποτελείται από πάνω από 50 άτομα, τα οποία θα προκύψουν μετά από κλήρωση που θα βιντεοσκοπηθεί. “Το μόνο που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε είναι αυτή η επιτροπή να έχει μια κατανομή ηλικιακή, δηλαδή να εκπροσωπούνται όλες οι γενιές, προφανώς οι μεγαλύτερες λιγότερο και προφανώς οι νεότερες γενιές περισσότερο“.

Η πρόσκληση αναμένεται την επόμενη εβδομάδα.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ζωντανά! 30 χρόνια tour
ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ζωντανά! 30 χρόνια tour

Μια μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα

«Σε δρόμους λαϊκούς» στη Μικρή Σκηνή
«Σε δρόμους λαϊκούς» στη Μικρή Σκηνή

Με τον Φώτη Θεοδωρίδη, τον Γιάννη Τουλή και εξαιρετικούς μουσικούς

Οι Urca de Lima στη Μικρή Σκηνή
Οι Urca de Lima στη Μικρή Σκηνή

Μόνο για μία βραδιά


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge