ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
21-12-2022

Η Χρυσή Κρητικοπούλου στο Καφωδείο Ελληνικό

Για μια εμφάνιση

Η Χρυσή Κρητικοπούλου στο Καφωδείο Ελληνικό

Η Χρυσή Κρητικοπούλου έρχεται στη Θεσσαλονίκη για μια εμφάνιση την Δευτερα 26 Δεκεμβριου και με τους μουσικούς της θα μας ταξιδέψουν στον κόσμο νέων συνθετών, διασκευασμένων αγαπημένων λαϊκών τραγουδιών, αλλά και με κομμάτια από την πρώτη δισκογραφική δουλειά της, που θα κυκλοφορήσει από το Ogdoo Music Group.

Η Χρυσή έκανε το καλλιτεχνικό της ντεμπούτο με το τραγούδι “Δώρο η ζωή” σε μουσική Χρήστου Νευρίδη και στίχους Όλγας Κουτσού, ενώ παράλληλα μας προετοιμάζει για την κυκλοφορία του επόμενου single με τίτλο «Τα λόγια που σου χάρισα» σε σύνθεση Γιώργου Καζαντζή και στίχους Πόλυ Κυριάκου καθώς και για την κυκλοφορία του πρώτου προσωπικού της δίσκου είναι ένα εξαιρετικό, λυρικό τραγούδι που πραγματεύεται το αιώνιο και ανεξάντλητο θέμα του έρωτα, την απουσία του αγαπημένου και τον πόθο της επιστροφής του.

Οι στίχοι του Πόλυ Κυριάκου χαρακτηρίζονται από το διακριτό ύφος και την πρωτοτυπία της ποιητικής του γραφής ενώ ο Γιώργος Καζαντζής τους επενδύει με σεβασμό στον λόγο και την έμπνευση που διακρίνει τη δημιουργική του πορεία. Η Χρυσή Κρητικοπούλου ανταποκρίνεται άριστα στην ερμηνευτική πρόκληση και αποδίδει «Τα λόγια που σου χάρισα» με αισθαντικότητα και ευαισθησία, ξεδιπλώνοντας παράλληλα τις μεγάλες φωνητικές της δυνατότητες που την τοποθετούν μέσα στις σημαντικότερες νέες ερμηνεύτριές μας.

Η Χρυσή Κρητικοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Η μουσική της περιπέτεια ξεκινά από τα παιδικά της χρόνια, όταν ασχολήθηκε με την παραδοσιακή και βυζαντινή μουσική, τραγουδώντας και παίζοντας κανονάκι. Μετά την κάθοδό της στην Αθήνα σπουδάζει σύγχρονο τραγούδι στο Εθνικό Ωδείο.

Παρά τη νεαρή της ηλικία έχει ήδη συνεργαστεί με τον Γιώργο Καζαντζή, τον Λουκά Θάνο και τη Ντιλέκ Κοτς. Το 2019 ερμήνευσε το τραγούδι «Το Μαχαίρι» για τη θεατρική παράσταση «Ματωμένος γάμος» του ΦεδερίκοΓκαρθία Λόρκα, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Κανέλου.

Έχει συνεργαστεί επίσης με σημαντικούς σολίστες, ερμηνεύοντας κυρίως στη σκηνή του ιστορικού χώρου της Μπουάτ «Απανεμιά».


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πότε?
Δευτερα 26 Δεκεμβρίου 2022
Ώρα έναρξης: 21:00

Πού?
Καφωδείο Ελληνικό
Ελευθερίου Βενιζέλου 45

Εισιτήρια
Γενική είσοδος: 8 ευρώ

Επικοινωνία - κρατήσεις
2310 279159, 6949950530

Καφωδείο ελληνικόν

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ζωντανά! 30 χρόνια tour
ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ζωντανά! 30 χρόνια tour

Μια μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα

«Σε δρόμους λαϊκούς» στη Μικρή Σκηνή
«Σε δρόμους λαϊκούς» στη Μικρή Σκηνή

Με τον Φώτη Θεοδωρίδη, τον Γιάννη Τουλή και εξαιρετικούς μουσικούς

Οι Urca de Lima στη Μικρή Σκηνή
Οι Urca de Lima στη Μικρή Σκηνή

Μόνο για μία βραδιά


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge