ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
11-3-2023

Ο Άγγελος Ανδρεάτος μελοποιεί Ανδρέα Λασκαράτο

«Εις Τον Έρωτα»

Ο Άγγελος Ανδρεάτος μελοποιεί Ανδρέα Λασκαράτο

O Άγγελος Ανδρεάτος εμπνευσμένος από το συγγραφικό έργο του Κεφαλλονίτη ποιητή Ανδρέα Λασκαράτου, παρουσιάζει το μουσικό έργο με τίτλο «Εις Τον Έρωτα», αφιερωμένο στην ιστορία και στην πολιτισμική κληρονομιά των Επτανήσων!

Με νότες βγαλμένες από την παράδοση του Ιονίου, ο Άγγελος Ανδρεάτος ντύνει μουσικά το συγγραφικό έργο του Εθνικού μας ποιητή και συνυπάρχει καλλιτεχνικά με εξαιρετικούς ερμηνευτές και δημιουργούς όπως ο Μπάμπης Τσέρτος, ο Βασίλης Λέκκας, ο Θέμης Ανδρεάδης, η Ειρήνη Τουμπάκη και οι Αδελφοί Καραβιώτη.

Συγκεκριμένα ο Άγγελος Ανδρέατος αναφέρει: «Η μουσική είναι παράδοση και η παράδοση η συνέχειά μας…. Ένιωσα την ανάγκη να ανακαλύψω την ιστορία μου. Η κοινή Κεφαλλονίτικη καταγωγή μου με τον Ανδρέα Λασκαράτο και η αγάπη μου για αυτόν τον τόπο, ήταν το κλειδί να κάνω πράξη ένα μεγάλο μου όνειρο: Να μεταλαμπαδεύσω μέσα από την μουσική μου τον θησαυρό που κληρονομήσαμε, τα ποιήματά του! Ευχαριστώ από καρδιάς όλους όσους συμμετείχαν, ώστε να πραγματοποιηθεί αυτή η προσπάθεια! Για να προβλέψεις το μέλλον πρέπει να μελετήσεις το παρελθόν…»

Άγγελος Ανδρεάτος

Ο Άγγελος Ανδρεάτος είναι τραγουδοποιός γεννημένος στην Κεφαλονιά. Έχει στο ενεργητικό του σημαντικές δισκογραφικές συνεργασίες δισκογραφικές, ενώ έχει βρεθεί επί σκηνής με σπουδαίους Έλληνες καλλιτέχνες και δημιουργούς. Έχει συνεργαστεί με τους Γιάννη Ζουγανέλη, Τάκη Ζαχαράτο , Μπάμπη Τσέρτο, Βασίλη Λέκκα, Χρήστο Κυριαζή, Γιάννη Πλούταρχο, Σαράντη Αλιβιζάτο κ.α.

Οι δύο τελευταίες του δισκογραφικές δουλειές είναι οι εξής: «Τα Επτάνησα Ταξιδεύουν», όπου και πρόκειται για 5 σύγχρονες καντάδες σε μουσική του ίδιου και στίχους του Σαράντη Αλιβιζάτου και το «Εις Τον Έρωτα».



Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Vangelis Angelopoulos Trio
Vangelis Angelopoulos Trio

Στη Μικρή Σκηνή

ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ζωντανά! 30 χρόνια tour
ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ζωντανά! 30 χρόνια tour

Μια μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα

«Σε δρόμους λαϊκούς» στη Μικρή Σκηνή
«Σε δρόμους λαϊκούς» στη Μικρή Σκηνή

Με τον Φώτη Θεοδωρίδη, τον Γιάννη Τουλή και εξαιρετικούς μουσικούς


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge