ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
13-1-2016

H Σαβίνα Γιαννάτου και οι Primavera En Salonico ταξιδεύουν 
με τα Τραγούδια της Θεσσαλονίκης

Σε όλο τον κόσμο

H Σαβίνα Γιαννάτου και οι Primavera En Salonico ταξιδεύουν 
με τα Τραγούδια της Θεσσαλονίκης


...Είναι εκπληκτικό το πώς οι μουσικές-τραγουδιστικές παραδόσεις των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής, της Ισπανίας ακόμη και της Ιρλανδίας ρέουν ως ένα ενιαίο οργανικό σύνολο σε αυτή την παγκόσμια-βαθιά στοχαστική, υπέροχη μουσική.
DE VOLKSKRANT, Netherlands
25-03-2015

Ενθουσιώδη ανταπόκριση από την κριτική και το κοινό λαμβάνουν στην παγκόσμια περιοδεία τους η Σαβίνα Γιαννάτου και οι Primavera Εn Salonico που παρουσιάζουν τη νέα τους δουλειά, τα "Τραγούδια της Θεσσαλονίκης" που κυκλοφόρησαν σε παγκόσμια κλίμακα τον περασμένο Μάρτιο, από την ECM.

Λίγες βδομάδες μετά την κυκλοφορία του δίσκου, οι μουσικοί προσκλήθηκαν στο Βέλγιο (24/3 Ghent, Handelsbeurs, 25/3 Antwerp, De Roma) στην Αυστρία (26/3 Vienna, Sargfabrik, 27/3 Villach, Kulturforum) και στην Ελβετία (28/3 Glarus, Kunsthaus, 29/3 Rapperswil, Alte Fabrik, 30/3 Ascona, Teatro San Materno). Ενώ στη δεύτερη φάση της περιοδείας τον Νοέμβριο, τα Τραγούδια της Θεσσαλονίκης επέστρεψαν στην Αυστρία (23/11 Innsbruck, Treibhaus) την Ελβετία (24/11Zurich, Unerhoert Festival / Rietberg Museum) και το Βέλγιο (25/11 Rijkevorsel, De Singer) για να προσθέσουν μια ακόμη χώρα, την Ολλανδία (26/11 Amsterdam, Bimhuis, 27/11 Utrecht, Rasa, 28/11 Tilburg, Paradox, 29/11 The Hague, Korzo).

Μεσα στο 2016, οι μουσικοί θα ταξιδέψουν αυτή τη φορά για το Χονγκ Κονγκ (05/3, Hong Kong Performing Arts Festival) και την Κίνα (06/3, Wuhan, Wuhan Qintai Concert Hall, 08/3 Beijing, Forbidden City Concert Hall).

Επόμενος σταθμός τους η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία (10/3 Melbourne, Thornbury Theatre, 12-15/3 Adelaide, WOMADelaide festival, 18-21/3 New Plymouth, WOMAD Taranaki) για να επιστρέψουν λίγο αργότερα στην Ευρώπη, με τεσσερις προγραμματισμένες συναυλίες στο Λονδινο (9/5 King's Place), στο Southampton (10/5 Southampton, Turner Sims), στη Χαϊδελβέργη (11/5 Karlstorbahnhof) και στο αυστριακό Lustenau, (13/5 Caravan Festival), καθως και στην Ρωσια (11-12/6 Voronezh International Platonov Arts Festival). Και έπεται συνέχεια…


Τα μουσικά κομμάτια παλαιών αιώνων εμβαπτίσθηκαν μέσα σε ελεύθερους αυτοσχεδιασμούς, δημιουργώντας μια στέρεη σχέση με το παρόν.. Η τραγουδίστρια ήταν στο μέγεθος καλλιτεχνών όπως η Μέρεντιθ Μονκ και η Ντιαμάντα Γκαλάς.
(JAZZNU, Ολλανδία, 29/11/2015)

Η φωνή της Σαβίνας Γιαννάτου μοιάζει να αναδύεται από τον μυθικό κόσμο του θαλάσσιου θεού Φόρκυ: η ελληνίδα τραγουδίστρια τραγουδάει τόσο σαγηνευτικά και εξώκοσμα, όσο και οι σειρήνες του σ' εκείνα τα βραχώδη νησιά.
(DE VOLKSKRANT, 25-03-2015)

η Γιαννάτου και το γκρουπ της μάγεψαν την κατάμεστη αίθουσα του Korzo. Όχι με μεγάλες χειρονομίες, αλλά με μια καθαρή, ειλικρινή μελαγχολία που αργά και αβίαστα διαπερνάει τον ακροατή για το γεγονός ότι αυτή η πολυπολιτισμική πλούσια Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει πια.
(TROUW, Ολλανδία, 1/12/2015)

Οι Primavera en Salonico είναι ένα γκρουπ δεξιοτεχνών βιρτουόζων ... Η ερμηνεία της Σαβίνας Γιαννάτου, παραμένει μακριά από κάθε ανταγωνισμό.
(DE STANDAARD, Βέλγιο, 24/3/2015)

“….μια σπουδαία μουσική Εσπεράντο που η Γιαννάτου με το γκρουπ Primavera en Salonico ξαναερμηνεύουν με εντυπωσιακό τρόπο.
(SAMSTAG, Ελβετία, 7/11/2015)
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ζωντανά! 30 χρόνια tour
ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ζωντανά! 30 χρόνια tour

Μια μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα

«Σε δρόμους λαϊκούς» στη Μικρή Σκηνή
«Σε δρόμους λαϊκούς» στη Μικρή Σκηνή

Με τον Φώτη Θεοδωρίδη, τον Γιάννη Τουλή και εξαιρετικούς μουσικούς

Οι Urca de Lima στη Μικρή Σκηνή
Οι Urca de Lima στη Μικρή Σκηνή

Μόνο για μία βραδιά


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge