ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
24-1-2016

Έφυγε στα 68 του ο μπασίστας των Rainbow & Dio, Jimmy Bain

Νέα απώλεια στο χώρο της μουσικής

Έφυγε στα 68 του ο μπασίστας των Rainbow & Dio, Jimmy Bain

Το 2016 στο ξεκίνημα του φέρνει απώλειες στο χώρο της μουσικής. Άλλη μία έγινε γνωστή σήμερα το πρωί και αφορά τον θάνατο του Jimmy Bain, μπασίστα και επί χρόνια συνεργάτη του Ronnie James Dio.

O James Stewart "Jimmy" Bain, γεννημένος στις 19/12/1947, στη Σκωτία, έχει συνεργαστεί με τους Rainbow (1976-1977), δημιούργησε το γκρουπ Wild Horses (1978-1981), συνεργάστηκε με τον Phil Lynott (στα 2 σόλο άλμπουμ του), με τον Gary Moore (στο άλμπουμ "Dirty Fingers", 1983), κλήθηκε κι έπαιξε μπάσο μυστικά στο "Love At First Sting" των Scorpions και συνεργάστηκε χρόνια με τους Dio, στα περισσότερα άλμπουμ τους.

Ήταν επίσης από τους εμπνευστές του Hear 'n'Aid και συμμετείχε στους Last in Line, το γκρουπ που σχημάτισαν μαζί με τα επίσης πρώην μέλη του Dio, Vivian Campell και Vinnie Appice, με τραγουδιστή τον Αndrew Freeman, το 2012.

Το 2012 κατά τη διάρκεια περιοδείας, o Bain συνελήφθη στο Burbank της California με την κατηγορία της οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

Μέχρι στιγμής ο πρώην ντράμερ του Dio Simon Wright και η Diana Deville, μακροχρόνια υπάλληλος της εταιρίας managment της Wendy Dio, επιβεβαίωσαν την είδηση.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ζωντανά! 30 χρόνια tour
ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ζωντανά! 30 χρόνια tour

Μια μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα

«Σε δρόμους λαϊκούς» στη Μικρή Σκηνή
«Σε δρόμους λαϊκούς» στη Μικρή Σκηνή

Με τον Φώτη Θεοδωρίδη, τον Γιάννη Τουλή και εξαιρετικούς μουσικούς

Οι Urca de Lima στη Μικρή Σκηνή
Οι Urca de Lima στη Μικρή Σκηνή

Μόνο για μία βραδιά


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge