ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
10-5-2016

Πάνος Γαληνός: "Άϊντε"

Νέο promo – ζεϊμπέκικο τραγούδι

Πάνος Γαληνός:

Κυκλοφορεί το νέο promo – ζεϊμπέκικο τραγούδι του Πάνου Γαληνού «Άϊντε». .

Το τραγούδι περιλαμβάνεται στο album «Πού κρύβεις την αγάπη», η παρουσίαση του οποίου έγινε viral.

Τους στίχους του τραγουδιού υπογράφει η Στέλλα Παναγοπούλου και τη μουσική ο ίδιος ο Πάνος Γαληνός.

Το album κυκλοφορεί από την Alpha Records.


Ο Πάνος Γαληνός γεννήθηκε στη Μυτιλήνη όπου και μεγάλωσε. Η πρώτη επαφή με το τραγούδι έγινε στην εφηβική ηλικία όταν συμμετέχει στην Χορωδία του Γυμνασίου και του Λυκείου ενώ παράλληλα αρχίζει την εκμάθηση κιθάρας. Παίζει για χάρη της παρέας που ολοένα και μεγαλώνει ώσπου τελικά, παίζει κιθάρα και τραγουδά σε διάφορους χώρους στην Λέσβο. Λαϊκό, pop, μοντέρνο. Μπορεί να παίξει και να τραγουδήσει σχεδόν τα πάντα…..

2010. Ανεβαίνει στο διαδίκτυο το πρώτο του τραγούδι με τίτλο “Ανώνυμα” (digital κυκλοφορία) σε στίχους και μουσική δική του με τεράστια αποδοχή από το κοινό μέσα από τα social media. Ακολουθεί η κυκλοφορία ενός digital single "Ιερά Οδός" ’σε μουσική δική του και στίχους του Δημήτρη Σαρρή.

Η μουσική δεν έχει σύνορα για τον Πάνο Γαληνό. Δύο τραγούδια – συνεργασίες με την Hip Hop σκηνή, το αποδεικνύουν. Το ‘’Παράλληλες Γραμμές ‘’  (digital κυκλοφορία), σε συνεργασία με τους T.D.S.,  ένα νέο Ηip Hop γκρούπ, αλλά και το  ‘’Θέλω να ζήσω τα όνειρά μου ‘’ (digital κυκλοφορία), σε συνεργασία με τον ράπερ Mista Kenny, έλληνα στην καταγωγή που ζει και δραστηριοποιείται στην Αγγλία.

2011. Κυκλοφορεί το  τραγούδι με τίτλο ‘’Το Παιδικό μου όνειρο‘’ (digital κυκλοφορία),
σε στίχους και μουσική του Κωνσταντίνου Μαυροειδή, τραγουδιστή και μπασίστα του ροκ συγκροτήματος Bright Shadows που τον τελευταίο καιρό συνοδεύει τον γνωστό τραγουδοποιό Νίκο Πιπινέλλη σε διάφορες μουσικές σκηνές της Αθήνας .

2012. Κυκλοφορούν δύο τραγούδια – προπομποί του album «Το παιδικό μου όνειρο». Πρόκειται για ένα ντουέτο με την ανερχόμενη Κύπρια τραγουδίστρια Χριστίνα Στυλιανού στο τραγούδι ‘’Εγώ κι Εσύ‘’ σε μουσική Πάνου Γαληνού και στίχους Πάνου Γαληνού και  Δημήτρη Σαρρή καθώς και το τραγούδι "Έλα χαμογέλα" σε μουσική Πάνου Γαληνού και στίχους Δημήτρη Σαρρή .

Ένα μήνα πριν, κυκλοφορεί και το τραγούδι ‘’Αστο να τελειώσει‘’ σε μουσική Χρήστου Δάντη και στίχους του Νίκου Σαρρή, ένα τραγούδι που αποτέλεσε ένα μεγάλο όνειρο του Πάνου, κάποια στιγμή να συνεργαστεί με τον καλλιτέχνη που θαύμαζε από παιδί, τον Χρήστο Δάντη.

2013.Ο Πάνος Γαληνός κάνει "Το παιδικό του όνειρο" πραγματικότητα με την κυκλοφορία του album στις αρχές του 2013 .Το άλμπουμ "Το Παιδικό μου όνειρο" περιλαμβάνει 10 τραγούδια, την μουσική των οποίων στα περισσότερα υπογράφει ο ίδιος ο ερμηνευτής αλλά και ο Χρήστος Δάντης και ο Κωνσταντίνος Μαυροειδής. Στους στίχους συναντάμε τον Νίκο Σαρρή, τον Χρήστο Δροσουλάκη, τον Δημήτρη Σαρρή, τον Γιώργο Γαληνό, τον Κωνσταντίνο Μαυροειδή αλλά και τον Πάνο Γαληνό.
Το καλοκαίρι του 2013 έρχεται ακόμη μια κυκλοφορία τραγουδιού. Το «Άνεμος» σε μουσική Γιάννη Βαφίνη και στίχους Γιώργου Λεκάκη σημειώνει επιτυχία συγκεντρώνοντας συνολικά πάνω από 80.000 προβολές στο Youtube.

2014 . Ακολουθούν ακόμη δύο συνεργασίες με το ροκ συγκρότημα Bright Shadows και το τραγούδι «Παλιά Φωτογραφία» και με τον Ντίνο Αλεξανδρή και το τραγούδι «Λάθη κι Αμαρτίες».

Πρόσφατα ο Πάνος Γαληνός κυκλοφόρησε το ‘’Φύγε μακριά‘’ ένα ζειμπέκικο σε μουσική του ίδιου του Πάνου και στίχους της Στέλλας Παναγοπούλου , ένα τραγούδι που ήδη έχει αγαπηθεί από τους χρήστες των social media .

Ο Πάνος Γαληνός έχει συνεργαστεί επι σκηνής με αρκετούς καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως τον γνωστό τραγουδοποιό Νίκο Πιπινέλλη, το ροκ συγκρότημα Bright Shadows, τον φτασμένο λαϊκό τραγουδιστή Ντίνο Αλεξανδρή, ενώ έχει τη χαρά πολλές φορές να ερμηνεύσει επι σκηνής με τον Χρήστο Δάντη παρέα, το τραγούδι που του έγραψε ο Χρήστος Δάντης, το "Άστο να τελειώσει".



Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ζωντανά! 30 χρόνια tour
ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ζωντανά! 30 χρόνια tour

Μια μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα

«Σε δρόμους λαϊκούς» στη Μικρή Σκηνή
«Σε δρόμους λαϊκούς» στη Μικρή Σκηνή

Με τον Φώτη Θεοδωρίδη, τον Γιάννη Τουλή και εξαιρετικούς μουσικούς

Οι Urca de Lima στη Μικρή Σκηνή
Οι Urca de Lima στη Μικρή Σκηνή

Μόνο για μία βραδιά


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge