Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Θεατρική παράσταση
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
4-11-2019

Συναυλία με 9 άρπες «Ένα ταξίδι μέσα από 423 χορδές»

Στον Πολύγυρο Χαλκιδικής

Συναυλία με 9 άρπες «Ένα ταξίδι μέσα από 423 χορδές»
fontsize
Εχει λήξει στις: Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019
FREE

Μια μουσική παράσταση, πλημμυρισμένη από τον υπέροχο ήχο της άρπας οργανώνει το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που συνεχίζει να ταξιδεύει τον πολιτισμό μας σε κάθε πόλη.

Σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής και την στήριξη του Δήμου Πολυγύρου, το κοινό θα απολαύσει ένα διαφορετικό, ιδιαίτερο, μοναδικό σύνολο σε όλη την Ελλάδα, Οι Per Harps ξεκίνησαν με πρωτοβουλία της Κατερίνας Κίτσου, η οποία δημιούργησε ένα μουσικό ensemble, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Ένα εγχείρημα πρωτοποριακό, ενδιαφέρον, δύσκολο, πλούσιο, γεμάτο μουσική και όλα αυτά μέσα από διαφορετικές τεχνικές και επιδεξιότητες που δίνουν το ξεχωριστό στίγμα ενός οργάνου με ιδιαίτερο ηχόχρωμα κ δυνατότητες.

Οι Per Harps, 9 άρπες επί σκηνής, με τη συνοδεία κρουστών, θα ταξιδέψουν τους θεατές, σε μια ατελείωτη διαδρομή από παραδοσιακές μουσικές του κόσμου, Ιρλανδίας, Ιταλίας, Ρωσίας, Σκωτίας, Ελλάδας, Ισπανίας, όπως και από τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει κ τραγουδήσει.

Συντελεστές
Φυλλένια Βουνελάκη
Δανάη Ζαφρανά
Σταυρούλα Κουιτζόγλου
Ζωή Κουντούρη
Άννα Μήλιου
Γιώτα Μυσερλή
Πέλη Πλίκα
Αγάπη Φασούλα
& Κατερίνα Κίτσου
Κρουστά: Νταβίνα Φλωρεντίν

Καλλιτεχνική επιμέλεια, μουσική διδασκαλία, μεταγραφές:
Κατερίνα Κίτσου

Βιογραφικό σημείωμα
Η Κατερίνα Κίτσου έκανε τις σπουδές της στη M.H.K Κολωνίας, με την Han – An Liu, παίρνοντας δίπλωμα και Konzertexamen με Άριστα. Επίσης σπούδασε μουσική δωματίου στο Rotterdams Akademie. Παράλληλα σπούδασε βιολί και έχει δίπλωμα μονωδίας με άριστα παμψηφεί. Υπήρξε υπότροφος του Ωνασείου Ιδρύματος και του Ο.Μ.Μ.Α. Βραβεύτηκε στον "Associazione Rovere d'Oro" στην Ιταλία, στην Άρπα. Συμμετείχε σε φεστιβάλ ως σολίστ σε κοντσέρτα και έργα μουσικής δωματίου στην Ιταλία, Ελβετία, Γερμανία, Ολλανδία, Ιρλανδία, Ισπανία, Βουλγαρία, Βέλγιο, Αγγλία, Κύπρο και Ελλάδα. Καλλιτέχνες που συνεργάστηκε: Vl. Mendelssohn, Jundt Numata, Henkel, Jin, Duo porfiris-Mueller, Amiche Quartet, Eira L. Jones. Ήταν επιτροπή στο "Jugend Musiziert" και "Musizierende Jugend im Rhein - Sieg - Kreis". Είναι μέλος των Orpheus Soloists και συνεργάζεται με τη ΣΟΔΘ όπως επίσης με την ΚΟΘ ως Α’ και Β’ κορυφαία. Διδάσκει άρπα στο ΚΩΘ και στο ΣΩΘ. Από το 2012 δίνει master classes στην άρπα στο ″St. George International Festival of music″. Τον Μάιο του 2017, είχε πρόσκληση από το Royal College of Manchester για master class. Τον Ιούλιο του 2018, προσκλήθηκε να διδάξει σε master class από το 5th International Summer Harp Academy στη Βουλγαρία. Δημιούργησε τις ″PerHarps″, μέλη μαθήτριές της και έργα που στηρίζονται σε προσωπικές της μεταγραφές, οι οποίες άρχισαν να εκδίδονται στο εξωτερικό.

Πληροφορίες

Κυριακή 10 Νοεμβρίου
Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου Χαλκιδικής (Πολυτεχνείου 15)
Ώρα έναρξης: 20.00
Είσοδος ελεύθερη
Πληροφορίες: Δήμος Πολυγύρου: τηλ.: 2371021420

Παραγωγή: Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
Με τη συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής
Με την στήριξη του Δήμου Πολυγύρου
Στην ίδια κατηγορία..

Σημαντικές επαφές του Δημάρχου Καστοριάς στη ΘεσσαλονίκηΣημαντικές επαφές του Δημάρχου Καστοριάς στη Θεσσαλονίκη

Με στόχο την ανάπτυξη του Τουριστικού προϊόντος της περιοχής

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Πιερία και ΗμαθίαΠροσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Πιερία και Ημαθία

Λόγω εργασιών στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης


Επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΣ στον Δήμο ΦλώριναςΕπίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΣ στον Δήμο Φλώρινας

Συζητήθηκαν θέματα γενικού ενδιαφέροντος και συνεργασίαςΔωρεάν τμήματα θεατρικού παιχνιδιού για μαθητέςΔωρεάν τμήματα θεατρικού παιχνιδιού για μαθητές

Από το Λαϊκό Φροντιστήριο Αλεξανδρούπολης
goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ