Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
4-12-2019

Σε άθλια κατάσταση το βρέφος που δάγκωσαν ποντίκια

Λείπει δέρμα και έχουν αποκαλυφθεί οστά

Σε άθλια κατάσταση το βρέφος που δάγκωσαν ποντίκια
fontsize

Εικόνα ακραίας παραμέλησης παρουσιάζει το μόλις τριάμισι μηνών βρέφος, που διακομίσθηκε το πρωί στο νοσοκομείο φέροντας τραύματα από δαγκώματα τρωκτικών.

Σύμφωνα με τον διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης (ΠΓΝΑ), Δημήτρη Αδαμίδη, όπου μεταφέρθηκε από το Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου το κοριτσάκι, του έχει αφαιρεθεί το μεγαλύτερο μέρος του δέρματος της μύτης, ένα μεγάλο τμήμα από το μάγουλο καθώς και από τον βραχίονα στον οποίο έχουν αποκαλυφθεί οι μύες και τμήμα των οστών, ενώ φέρει και πολλές εκδορές στα κάτω άκρα. Επίσης το παιδί παρουσιάζει σημάδια αφυδάτωσης.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές Αρχές, έχουν συλληφθεί οι δύο γονείς, ο 22χρονος πατέρας και η ανήλικη 16 ετών μητέρα, με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο. Πρόκειται για οικογένεια Ρομά, που φέρεται να διέμενε σε λαξευτή σπηλιά στον λόφο του κάστρου του Καλέ στο Διδυμότειχο.

«Το βρέφος εξετάζουν πλαστικοί χειρουργοί και παιδοχειρουργοί, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν και τις απαιτούμενες επεμβάσεις αποκατάστασης. Οι πρώτες εξετάσεις δεν δείχνουν την παρουσία κάποιας λοίμωξης, αλλά από το είδος των τραυμάτων που φέρει το βρέφος, η πρώτη εκτίμηση είναι ότι προκλήθηκαν από τρωκτικό, και αν αυτό ισχύει ο μέγιστος κίνδυνος είναι η λεπτοσπείρωση, για τον αποκλεισμό της οποίας έχουν δρομολογηθεί οι απαραίτητες εξετάσεις. Το σημαντικό είναι ότι δεν τίθεται θέμα κινδύνου ζωής. Αρχικά θα πάει στο χειρουργείο για την περιποίηση των τραυμάτων και θα ακολουθήσει μία πορεία σταδιακής αποκατάστασης», εξηγεί ο κ. Αδαμίδης και εκτιμά πως πρόκειται για «παραμέληση, γιατί τα συγκεκριμένα τραύματα προκαλούν αφόρητους πόνους και δεν μπορεί να μην έγινε αντιληπτή η αντίδραση του βρέφους». «Αν μάλιστα προκλήθηκαν από ποντικό, είναι πιθανό να συνέβη κατ' επανάληψη», προσθέτει ο διοικητής του ΠΓΝΑ.

Ο κ. Αδαμίδης αναφέρεται και στο θέμα που θα προκύψει από την ανάγκη νοσηλείας του βρέφους σε μονάδα εντατικής φροντίδας, 24ωρης παρακολούθησης, καθώς αν η νοσηλεία διαρκέσει για χρονικό διάστημα πέραν της μίας εβδομάδας, είτε γιατί η κατάσταση υγείας το επιβάλλει, είτε κατόπιν σχετικής εισαγγελικής εντολής, δεν είναι βέβαιο ότι επαρκεί το προσωπικό για την κάλυψη των τριών βαρδιών. «Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να εξετασθεί το ενδεχόμενο μεταφοράς του σε μονάδα εντατικής φροντίδας σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης», σημειώνει ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Τέλος, το συγκεκριμένο περιστατικό, καταδεικνύει σύμφωνα με τον διοικητή του ΠΓΝΑ, την ανάγκη λειτουργίας οργανωμένου συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας, στο πλαίσιο του οποίου επισκέπτρια υγείας θα πραγματοποιεί επισκέψεις στις οικογένειες από τις πρώτες ημέρες γέννησης του παιδιού, προκειμένου να ελέγχει τις συνθήκες ανατροφής και φροντίδας του, προς αποφυγήν περιστατικών παραμέλησης, τα οποία δυστυχώς δεν είναι σπάνια.

Πηγή:www.lifo.gr

Σχετικά άρθρα:


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εργασίες συντήρησης σε διάφορα σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου
Εργασίες συντήρησης σε διάφορα σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου

Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

13-12-2019

Εκδηλώσεις από το Δήμο Καστοριάς
Εκδηλώσεις από το Δήμο Καστοριάς

Tο Σαββατοκύριακο 14 και 15 Δεκεμβρίου

12-12-2019

Διακοπή ρεύματος την Κυριακή  σε περιοχές  της Κοζάνης
Διακοπή ρεύματος την Κυριακή σε περιοχές της Κοζάνης

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Κοζάνης

12-12-2019TΕΕ: Σοβαρότατες κακοτεχνίες σε έργο της σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκης-Ειδομένης
TΕΕ: Σοβαρότατες κακοτεχνίες σε έργο της σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκης-Ειδομένης

Διενέργεια πραγματογνωμοσύνης από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας

10-12-2019

Σεμινάρια Δημιουργικής Γραφής στη Νάουσα
Σεμινάρια Δημιουργικής Γραφής στη Νάουσα

Εγγραφές από 10 έως και 20 Δεκεμβρίου

10-12-2019

Χριστουγεννιάτικο Bazaar στις Σέρρες από την Κοιν.Σ.Επ. «ΩΡΕΣ»
Χριστουγεννιάτικο Bazaar στις Σέρρες από την Κοιν.Σ.Επ. «ΩΡΕΣ»

Με χειροποίητα αντικείμενα που φτιάχνονται από τα μέλη της

10-12-2019


ΑΝΩ ΚΑΤΩ Live @ EMERALD Live Stage
ΑΝΩ ΚΑΤΩ Live @ EMERALD Live Stage

Στα Κηπιά Καβάλας

9-12-2019


goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA