Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
4-12-2019

Σε άθλια κατάσταση το βρέφος που δάγκωσαν ποντίκια

Λείπει δέρμα και έχουν αποκαλυφθεί οστά

Σε άθλια κατάσταση το βρέφος που δάγκωσαν ποντίκια
fontsize

Εικόνα ακραίας παραμέλησης παρουσιάζει το μόλις τριάμισι μηνών βρέφος, που διακομίσθηκε το πρωί στο νοσοκομείο φέροντας τραύματα από δαγκώματα τρωκτικών.

Σύμφωνα με τον διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης (ΠΓΝΑ), Δημήτρη Αδαμίδη, όπου μεταφέρθηκε από το Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου το κοριτσάκι, του έχει αφαιρεθεί το μεγαλύτερο μέρος του δέρματος της μύτης, ένα μεγάλο τμήμα από το μάγουλο καθώς και από τον βραχίονα στον οποίο έχουν αποκαλυφθεί οι μύες και τμήμα των οστών, ενώ φέρει και πολλές εκδορές στα κάτω άκρα. Επίσης το παιδί παρουσιάζει σημάδια αφυδάτωσης.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές Αρχές, έχουν συλληφθεί οι δύο γονείς, ο 22χρονος πατέρας και η ανήλικη 16 ετών μητέρα, με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο. Πρόκειται για οικογένεια Ρομά, που φέρεται να διέμενε σε λαξευτή σπηλιά στον λόφο του κάστρου του Καλέ στο Διδυμότειχο.

«Το βρέφος εξετάζουν πλαστικοί χειρουργοί και παιδοχειρουργοί, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν και τις απαιτούμενες επεμβάσεις αποκατάστασης. Οι πρώτες εξετάσεις δεν δείχνουν την παρουσία κάποιας λοίμωξης, αλλά από το είδος των τραυμάτων που φέρει το βρέφος, η πρώτη εκτίμηση είναι ότι προκλήθηκαν από τρωκτικό, και αν αυτό ισχύει ο μέγιστος κίνδυνος είναι η λεπτοσπείρωση, για τον αποκλεισμό της οποίας έχουν δρομολογηθεί οι απαραίτητες εξετάσεις. Το σημαντικό είναι ότι δεν τίθεται θέμα κινδύνου ζωής. Αρχικά θα πάει στο χειρουργείο για την περιποίηση των τραυμάτων και θα ακολουθήσει μία πορεία σταδιακής αποκατάστασης», εξηγεί ο κ. Αδαμίδης και εκτιμά πως πρόκειται για «παραμέληση, γιατί τα συγκεκριμένα τραύματα προκαλούν αφόρητους πόνους και δεν μπορεί να μην έγινε αντιληπτή η αντίδραση του βρέφους». «Αν μάλιστα προκλήθηκαν από ποντικό, είναι πιθανό να συνέβη κατ' επανάληψη», προσθέτει ο διοικητής του ΠΓΝΑ.

Ο κ. Αδαμίδης αναφέρεται και στο θέμα που θα προκύψει από την ανάγκη νοσηλείας του βρέφους σε μονάδα εντατικής φροντίδας, 24ωρης παρακολούθησης, καθώς αν η νοσηλεία διαρκέσει για χρονικό διάστημα πέραν της μίας εβδομάδας, είτε γιατί η κατάσταση υγείας το επιβάλλει, είτε κατόπιν σχετικής εισαγγελικής εντολής, δεν είναι βέβαιο ότι επαρκεί το προσωπικό για την κάλυψη των τριών βαρδιών. «Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να εξετασθεί το ενδεχόμενο μεταφοράς του σε μονάδα εντατικής φροντίδας σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης», σημειώνει ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Τέλος, το συγκεκριμένο περιστατικό, καταδεικνύει σύμφωνα με τον διοικητή του ΠΓΝΑ, την ανάγκη λειτουργίας οργανωμένου συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας, στο πλαίσιο του οποίου επισκέπτρια υγείας θα πραγματοποιεί επισκέψεις στις οικογένειες από τις πρώτες ημέρες γέννησης του παιδιού, προκειμένου να ελέγχει τις συνθήκες ανατροφής και φροντίδας του, προς αποφυγήν περιστατικών παραμέλησης, τα οποία δυστυχώς δεν είναι σπάνια.

Πηγή:www.lifo.gr

Σχετικά άρθρα:


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εργασίες συντήρησης στην Εθνική Οδό  Ν. Καβάλας
Εργασίες συντήρησης στην Εθνική Οδό Ν. Καβάλας

Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

29-1-2020
Προγράμματα κατάρτισης 80 μακροχρόνια ανέργων στην Ημαθία
Προγράμματα κατάρτισης 80 μακροχρόνια ανέργων στην Ημαθία

Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

8-1-2020


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης λόγω κακοκαιρίας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης λόγω κακοκαιρίας

Από τα ξημερώματα της Κυριακής έως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας

4-1-2020

6o Φεστιβάλ Βαλκανικής Μουσικής στην Καστοριά
6o Φεστιβάλ Βαλκανικής Μουσικής στην Καστοριά

Μια γιορτή γεμάτη με ήχους γνώριμους από τραγούδια των Βαλκανίων

3-1-2020

Η ΤV100 στον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη
Η ΤV100 στον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη

Έντονη επιστημονική δραστηριότητα αναμένεται τους ερχόμενους μήνες

2-1-2020

Το έθιμο της Καμήλας και ο Γάμος της Μανιώς
Το έθιμο της Καμήλας και ο Γάμος της Μανιώς

Στη Γαλάτιστα Χαλκιδικής

30-12-2019


goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ