ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
5-12-2019

Καβάλα: Δυσβάσταχτες αυξήσεις στα δημοτικά τέλη

Σε ξεσηκωμό καλούν τα σωματεία της πόλης

Καβάλα: Δυσβάσταχτες αυξήσεις στα δημοτικά τέλη

Δυσβάσταχτες αυξήσεις στα δημοτικά τέλη αποφάσισε η νέα διοίκηση του Δήμου Καβάλας, και συγκεκριμένα στα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού του οικονομικού έτους 2020 ενώ βάζει ακόμα μεγαλύτερα χαράτσια στο λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος για λογαριασμό του Δήμου.

Να μην περάσουν οι αυξήσεις στα δημοτικά τέλη που αποφάσισε η νέα διοίκηση του Δήμου Καβάλας και να συμμετέχουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα στην παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 9 Δεκέμβρη στις 6.30 το απόγευμα, καλούν σωματεία της πόλης.

Συγκεκριμένα, σε κοινή ανακοίνωσή τους τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων, οικοδόμων, συνταξιούχων ΙΚΑ και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού Καβάλας - Θάσουκαλούν σε γενικό ξεσηκωμό για να μην αυξηθούν τα δημοτικά τέλη και να μειωθούν δραστικά τα χαράτσια που επιβάλλονται στο λαό κατ' επιταγήν της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Η νέα διοίκηση του Δήμου Καβάλας, προχωράει σε αβάσταχτη αύξηση των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού οικονομικού έτους 2020. Ακόμα μεγαλύτερα χαράτσια στο λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος για λογαριασμό του Δήμου.

Αυξήσεις που αφορούν τη λαϊκή κατοικία και όχι τη μεγάλη ακίνητη περιουσία, αφού για τις ιδιοκτησίες πάνω από 6000 τ.μ. προβλέπονται και εκπτώσεις της τάξης των 30% ως 60%. Αυτή είναι η τάχα "δίκαιη και βιώσιμη" ανάπτυξη όλων αυτών που ευθύνονται για τον οικονομικό στραγγαλισμό δήμων και περιφερειών, καθώς και τις ανταποδοτικές υπηρεσίες.

Δεν πέρασαν ούτε 6 μήνες από τα προεκλογικά τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα που "οράματα" για έργα και παρεμβάσεις στην πόλη και τα χωριά θα "απογείωναν" το Δήμο. Τελικά η πραγματική και μοναδική "απογείωση" αφορά τις αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη.

Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα των εντολών της ΕΕ, των κυβερνήσεων και των ντόπιων υπηρετών τους που ρίχνουν το κόστος των δημόσιων κοινωνικών αγαθών στις πλάτες των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων της πόλης και του χωριού. Το κέρδος των επιχηρηματικών ομίλων το βάζουν μπροστά από τις ανάγκες μας και τις ζωές μας και γι αυτό κάθε κοινωνικό αγαθό το βλέπουν σαν ανταποδοτικό έργο.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα με τον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων που συμφώνησαν όλες οι παρατάξεις με τη ΔΙΑΑΜΑΘ. Μία μέθοδος διαχείρισης στο πλαίσιο της πολιτικής της ΕΕ που οδηγεί σε κοστοβόρο αποτέλεσμα και με επιβάρυνση του περιβάλλοντος. Δεν επέλεξαν τη μέθοδο της διαχείρισης με "διαλογή στην πηγή" γιατί αυτή η μέθοδος δεν έχει μεγάλη κερδοφορία για τους επιχειρηματικούς ομίλους που θα αναλάβουν τη διαχείριση των απορριμμάτων. Ενώ αντίθετα η "διαλογή στη πηγή" είναι φιλική προς τη τσέπη των εργαζόμενων και προς το περιβάλλον.

Ο λαός της πόλης να μην τους επιτρέψει να εφαρμόσουν τα σχέδιά τους

Να μην περάσει η λογική του "στενού δημοσιονομικού πλαισίου" που επικαλούνται οι δημοτικές αρχές. Τα δημοσιονομικά τους περιθώρια δεν υπάρχουν μόνο αν είναι να ελαφρυνθούν οι λαϊκές οικογένειες. Για τους επιχειρηματικούς ομίλους όμως… προβλέπουν και εκπτώσεις!

Πρέπει να σημάνει συναγερμός. Ως εδώ! Να μην ψηφιστεί η αύξηση των ανταποδοτικών τελών. Εργαζόμενοι, μικροεπαγγελματίες, φτωχοί αγρότες, σφυρηλατούμε τη συμμαχία μας, στοχεύουμε ενωμένα τη δημοτική και κυβερνητική αντιλαϊκή επέλαση.

Η πάλη μας μπορεί να βάλει φρένο, να ανακόψει την επίθεση! Ο λαός και μπορεί και πρέπει να διεκδικήσει να μην εφαρμοστούν οι υπέρογκες αυξήσεις. Να διεκδικήσει μειώσεις στα ήδη δυσβάσταχτα τέλη. Πλήρη κατάργηση των ανταποδοτικών τελών, των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς».

ΠΗΓΗ 902.gr
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη FRESKON 2024
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη FRESKON 2024

Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρούτων και Λαχανικών

Έσκαβε σε αρχαιολογικό χώρο και μάζεψε αρχαία αντικείμενα
Έσκαβε σε αρχαιολογικό χώρο και μάζεψε αρχαία αντικείμενα

Συνελήφθη 53χρονος σε αρχαιολογικό χώρο της Καβάλας

#JobDayMSc Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (HR)
#JobDayMSc Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (HR)

Στο Esperos Palace Luxury & Spa Hotel στην Καστοριά

Συνελήφθησαν 3 άτομα στην Χαλκιδική για κλοπές από φωτοβολταϊκά πάρκα
Συνελήφθησαν 3 άτομα στην Χαλκιδική για κλοπές από φωτοβολταϊκά πάρκα

Είχαν αφαιρέσει και 2 οχήματα από Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη για να μεταφέρουν τα κλοπιμαία

40χρονος στη Δράμα είχε υλικό παιδικής πορνογραφίας
40χρονος στη Δράμα είχε υλικό παιδικής πορνογραφίας

Ζήτησε από ανήλικους να του στείλουν άσεμνες φωτογραφίες και τους πρότεινε να συναντηθούν από κοντά




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge