Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
5-12-2019

Καβάλα: Δυσβάσταχτες αυξήσεις στα δημοτικά τέλη

Σε ξεσηκωμό καλούν τα σωματεία της πόλης

Καβάλα: Δυσβάσταχτες αυξήσεις στα δημοτικά τέλη
fontsize

Δυσβάσταχτες αυξήσεις στα δημοτικά τέλη αποφάσισε η νέα διοίκηση του Δήμου Καβάλας, και συγκεκριμένα στα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού του οικονομικού έτους 2020 ενώ βάζει ακόμα μεγαλύτερα χαράτσια στο λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος για λογαριασμό του Δήμου.

Να μην περάσουν οι αυξήσεις στα δημοτικά τέλη που αποφάσισε η νέα διοίκηση του Δήμου Καβάλας και να συμμετέχουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα στην παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 9 Δεκέμβρη στις 6.30 το απόγευμα, καλούν σωματεία της πόλης.

Συγκεκριμένα, σε κοινή ανακοίνωσή τους τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων, οικοδόμων, συνταξιούχων ΙΚΑ και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού Καβάλας - Θάσουκαλούν σε γενικό ξεσηκωμό για να μην αυξηθούν τα δημοτικά τέλη και να μειωθούν δραστικά τα χαράτσια που επιβάλλονται στο λαό κατ' επιταγήν της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Η νέα διοίκηση του Δήμου Καβάλας, προχωράει σε αβάσταχτη αύξηση των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού οικονομικού έτους 2020. Ακόμα μεγαλύτερα χαράτσια στο λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος για λογαριασμό του Δήμου.

Αυξήσεις που αφορούν τη λαϊκή κατοικία και όχι τη μεγάλη ακίνητη περιουσία, αφού για τις ιδιοκτησίες πάνω από 6000 τ.μ. προβλέπονται και εκπτώσεις της τάξης των 30% ως 60%. Αυτή είναι η τάχα "δίκαιη και βιώσιμη" ανάπτυξη όλων αυτών που ευθύνονται για τον οικονομικό στραγγαλισμό δήμων και περιφερειών, καθώς και τις ανταποδοτικές υπηρεσίες.

Δεν πέρασαν ούτε 6 μήνες από τα προεκλογικά τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα που "οράματα" για έργα και παρεμβάσεις στην πόλη και τα χωριά θα "απογείωναν" το Δήμο. Τελικά η πραγματική και μοναδική "απογείωση" αφορά τις αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη.

Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα των εντολών της ΕΕ, των κυβερνήσεων και των ντόπιων υπηρετών τους που ρίχνουν το κόστος των δημόσιων κοινωνικών αγαθών στις πλάτες των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων της πόλης και του χωριού. Το κέρδος των επιχηρηματικών ομίλων το βάζουν μπροστά από τις ανάγκες μας και τις ζωές μας και γι αυτό κάθε κοινωνικό αγαθό το βλέπουν σαν ανταποδοτικό έργο.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα με τον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων που συμφώνησαν όλες οι παρατάξεις με τη ΔΙΑΑΜΑΘ. Μία μέθοδος διαχείρισης στο πλαίσιο της πολιτικής της ΕΕ που οδηγεί σε κοστοβόρο αποτέλεσμα και με επιβάρυνση του περιβάλλοντος. Δεν επέλεξαν τη μέθοδο της διαχείρισης με "διαλογή στην πηγή" γιατί αυτή η μέθοδος δεν έχει μεγάλη κερδοφορία για τους επιχειρηματικούς ομίλους που θα αναλάβουν τη διαχείριση των απορριμμάτων. Ενώ αντίθετα η "διαλογή στη πηγή" είναι φιλική προς τη τσέπη των εργαζόμενων και προς το περιβάλλον.

Ο λαός της πόλης να μην τους επιτρέψει να εφαρμόσουν τα σχέδιά τους

Να μην περάσει η λογική του "στενού δημοσιονομικού πλαισίου" που επικαλούνται οι δημοτικές αρχές. Τα δημοσιονομικά τους περιθώρια δεν υπάρχουν μόνο αν είναι να ελαφρυνθούν οι λαϊκές οικογένειες. Για τους επιχειρηματικούς ομίλους όμως… προβλέπουν και εκπτώσεις!

Πρέπει να σημάνει συναγερμός. Ως εδώ! Να μην ψηφιστεί η αύξηση των ανταποδοτικών τελών. Εργαζόμενοι, μικροεπαγγελματίες, φτωχοί αγρότες, σφυρηλατούμε τη συμμαχία μας, στοχεύουμε ενωμένα τη δημοτική και κυβερνητική αντιλαϊκή επέλαση.

Η πάλη μας μπορεί να βάλει φρένο, να ανακόψει την επίθεση! Ο λαός και μπορεί και πρέπει να διεκδικήσει να μην εφαρμοστούν οι υπέρογκες αυξήσεις. Να διεκδικήσει μειώσεις στα ήδη δυσβάσταχτα τέλη. Πλήρη κατάργηση των ανταποδοτικών τελών, των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς».

ΠΗΓΗ 902.grΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ


Προγράμματα κατάρτισης 80 μακροχρόνια ανέργων στην Ημαθία
Προγράμματα κατάρτισης 80 μακροχρόνια ανέργων στην Ημαθία

Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

8-1-2020


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης λόγω κακοκαιρίας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης λόγω κακοκαιρίας

Από τα ξημερώματα της Κυριακής έως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας

4-1-2020

6o Φεστιβάλ Βαλκανικής Μουσικής στην Καστοριά
6o Φεστιβάλ Βαλκανικής Μουσικής στην Καστοριά

Μια γιορτή γεμάτη με ήχους γνώριμους από τραγούδια των Βαλκανίων

3-1-2020

Η ΤV100 στον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη
Η ΤV100 στον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη

Έντονη επιστημονική δραστηριότητα αναμένεται τους ερχόμενους μήνες

2-1-2020

Το έθιμο της Καμήλας και ο Γάμος της Μανιώς
Το έθιμο της Καμήλας και ο Γάμος της Μανιώς

Στη Γαλάτιστα Χαλκιδικής

30-12-2019

Παρουσίαση δράσης υποστήριξης και παροχής υπηρεσιών σε ηλικιωμένους
Παρουσίαση δράσης υποστήριξης και παροχής υπηρεσιών σε ηλικιωμένους

Στη Βέροια από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

30-12-2019goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ