ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
19-8-2020

Χαλκιδική: Αντιδρούν στα περιοριστικά μέτρα

Η Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της

Χαλκιδική: Αντιδρούν στα  περιοριστικά μέτρα

Η Πολιτεία να προχωρήσει σε οικονομικά μέτρα στήριξης των πληττόμενων επιχειρήσεων, δηλώνει ο ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Ιωάννης Γιώργου μετά την ανακοίνωση επιβολής περιοριστικών μέτρων στην Π.Ε. Χαλκιδικής.

Αναλυτικά αναφέρει:

Στις δύσκολες ώρες που περνάει η χώρα μας, θα ήταν τουλάχιστον άστοχο από μέρους μας ως ένας εκ των κορυφαίων τουριστικών προορισμών αυτής, να ζητήσουμε την οποιαδήποτε εξαίρεση από κάθε είδους μέτρο που λαμβάνεται εκ μέρους της κυβέρνησης, έχοντας ως στόχο την ασφάλεια των συμπολιτών μας.

Δεν θα μπορούσαμε όμως, να μην επισημάνουμε προς όλους αυτούς που μας καταλογίζουν ευθύνες για την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Β. Ελλάδα, ότι η Χαλκιδική για μεγάλο χρονικό διάστημα αποτέλεσε παράδειγμα συνέπειας, σοβαρότητας και υπευθυνότητας όσον αφορά την τήρηση των επιβαλλόμενων μέτρων εκ μέρους της Κυβέρνησης, δείχνοντας ότι μπορεί ένας τουριστικός Νομός να ανταπεξέλθει στις δύσκολες συνθήκες λειτουργίας που διαμορφώθηκαν πανελληνίως λόγω Covid-19.

Όμως απρόσμενες καταστάσεις που έλαβαν χώρα σε γειτονικές και όχι μόνο χώρες, άλλαξαν άρδην το τοπίο, οδηγώντας την Κυβέρνηση σε λήψη μέτρων και για τη Χαλκιδική μας. Ακολουθήσαμε τα περιοριστικά μέτρα που τέθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα πριν τον Δεκαπενταύγουστο ελπίζοντας, όπως και έγινε, στην πτώση των ενεργών κρουσμάτων σε επίπεδο Νομού.

Τα νέα μέτρα που επιβάλλονται όμως σήμερα, ιδιαίτερα επαχθή ως προς τη λειτουργία όλων όσων δραστηριοποιούνται στον τομέα του Τουρισμού ή και παράλληλα με αυτόν, πλήττουν οριζόντια και με σφοδρότητα, χιλιάδες επαγγελματίες και εργαζόμενους σε αυτόν, οδηγώντας τις μεν επιχειρήσεις σε πρόωρο κλείσιμο, τους δε εργαζόμενους σε απολύσεις.

Σε αυτό λοιπόν το σημείο, έρχεται η απαίτηση από μέρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλων φορέων του Νομού, για λήψη οικονομικών μέτρων στήριξης των πληττόμενων επιχειρήσεων άμεσα, προκειμένου όλοι, επαγγελματίες και εργαζόμενοι), να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις νέες συνθήκες διαβίωσης που διαμορφώνονται στο Νομό, ειδικά ενόψει ενός δύσκολου χειμώνα.

Η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής θα πράξει το καθήκον της στην τήρηση των μέτρων σε ότι της αναλογεί, η Πολιτεία όμως θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη στήριξης όλων αυτών που την έχουν ανάγκη αυτές τις δύσκολες μέρες.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Έσκαβε σε αρχαιολογικό χώρο και μάζεψε αρχαία αντικείμενα
Έσκαβε σε αρχαιολογικό χώρο και μάζεψε αρχαία αντικείμενα

Συνελήφθη 53χρονος σε αρχαιολογικό χώρο της Καβάλας

#JobDayMSc Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (HR)
#JobDayMSc Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (HR)

Στο Esperos Palace Luxury & Spa Hotel στην Καστοριά

Συνελήφθησαν 3 άτομα στην Χαλκιδική για κλοπές από φωτοβολταϊκά πάρκα
Συνελήφθησαν 3 άτομα στην Χαλκιδική για κλοπές από φωτοβολταϊκά πάρκα

Είχαν αφαιρέσει και 2 οχήματα από Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη για να μεταφέρουν τα κλοπιμαία

40χρονος στη Δράμα είχε υλικό παιδικής πορνογραφίας
40χρονος στη Δράμα είχε υλικό παιδικής πορνογραφίας

Ζήτησε από ανήλικους να του στείλουν άσεμνες φωτογραφίες και τους πρότεινε να συναντηθούν από κοντά




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge